Oslo-butikkene mote-Norge elsker

Åtte norske motepersonligheter deler sine beste tips til Oslo-shopping.

Publisert

(VIXEN): Det er ingen hemmelighet at vi elsker shopping, men hvor shopper egentlig motebloggerne, redaktørene, stylistene og fashionistaene? Vi har spurt åtte motepersonligheter om deres beste shoppingtips – se Oslo-butikkene mote-Norge elsker her.

Jostein Wålengen, stylist, innehaver av konseptbutikken NR.9 på Frogner og Melk & Honning-redaktør:

– Utenom det åpenbare svaret, NR.9 – butikker jeg selv driver, liker jeg godt Spazio og Icon på Frogner. YMEs streetwear-avdeling er superfin, og Stress er også veldig dyktige på sneakers. Kollekted By på Grünerløkka fører fantastisk interiør, og Heaven Scent er også vel verdt et besøk.

LES OGSÅ: Disse bloggerne drømmer vi om å se på Bloggerne

Ida Elise Eide Einarsdóttir, mote- og trendekspert og VIXEN-redaktør:

– Jeg elsker Velouria Vintage på Grünerløkka både for deres high-end og det store utvalget av retro band tees. Andre Løkka-perler er Babel – de har sterke merker som Alexander Wang, Yvonne Koné og Isabel Marant Etoile i tillegg til en superfin second hand-avdeling – og Acne Archives der du finner utvalgte klassikere, prøveplagg og show pieces fra tidligere kolleksjoner og visninger. Jeg er også ofte innom Acne i Øvre Slottsgate – de har super kundeservice, spør etter Ted, han hjelper deg med alt!

LES OGSÅ: Bloggsamarbeidene vi aldri glemmer

– Mardou & Dean er også verdt å nevne – de åpnet nettopp sin andre butikk på Aker Brygge og har både internasjonale superstjerner og norske motebloggere, fashionistas og streetstylere på kundelisten, og det med god grunn! På Frogner er moteblogger og kjendisstylist Marthe Kveli Valebergs konseptbutikk MagMaLou et must. Det samme er moteprins Jostein Wålengens konseptbutikk NR.9, som ligger i et akkurat passe stort kjellerlokale i Riddervolds gate, med fantastisk vintage og en unik merkemiks, og som i tillegg til å være butikk er et hangout for de kuleste fashion kidsa.

Mardou & Dean der en favoritt!
Mardou & Dean der en favoritt! Foto: Mardou&Dean

Elen Kristvik, moteblogger og journalist i ELLE:

– Velouria Vintage er et skattkammer av godsaker, og her finner jeg alt fra fine kjoler til Levis-bukser. Jeg har etter alt for mange års jakt funnet de perfekte dressbuksene – de er fra Filippa K, så når jeg trenger basics i god kvalitet går jeg dit. Ellers er Sandro og Maje blant mine favorittbutikker – her kan jeg finne unike plagg, de koster litt, men ikke hele skjorta.

LES OGSÅ: Nei da, Cara Delevingne er ikke helt ferdig som modell

Elise By Olsen, stylist og Recens Paper-redaktør:

– YME for kult internasjonalt design og F5 for det beste av norsk design

Karen Elieson, stylist:

– F5 Concept Store har et unikt butikkonsept hvor de kun selger norske merker. Dette gir nye norske designere en unik mulighet til å komme inn på markedet, samtidig som butikken også fører mer etablerte merker. Her finner du merker som HAiK, Christina Ledang og mange andre, samtidig som de fører sine egne merker Graa og ARCT. I tillegg har de verdens hyggeligste og mest inkluderende personale. På Acne Archives finner man plutselig jakken man droppet å kjøpe, men angret seg ihjel på i etterkant. Elsket det! Har kjøpt mange av mine favorittplagg her. Og Cos som har utrolig mange fine, enkle og rensnittede plagg – jeg elsker buksene og skoene herfra.

LES OGSÅ: Se Camilla Pihls nye skokolleksjon for Bianco

Nathalie Helgerud, moteblogger og moteredaktør for STYLEmag:

– Jeg elsker å dra på Zara på fredag for da har de nettopp fått ny ladning. Også liker jeg Soul i Bygdøy Alle fordi de har så mange fine sko, Icon fordi de selger Celine-sko og Velouria Vintage på Løkka fordi de alltid har et eller annet unikt jeg ikke finner noe annet sted.

Ingeborg Heldal, Side2-redaktør:

– Kombinasjonen av paljettkjoler, band t-skjorter, boots og designervesker gjør at Velouria Vintage aldri faller ut av favorittlista mi. Jeg elsker denne butikken med håndplukkede plagg, som alle er glamorøse, rocka og unike. Frøken Dianas Salonger er kanskje verdens vakreste vintagebutikk. Håndplukkede vintageklær og noe egendesign, fantastiske smykker og en del interiør. Forbered deg på å bli her en stund – det er som å vandre inn i en gammel film. Jeg har til gode å gå inn her uten å komme ut igjen med en ny kjole, og prisene er supersympatiske.

Foto: Frøken Dianas Salonger

LES OGSÅ: Camilla Pihl er ny ambassadør for neglelakkmerket essie

– Hevn i Torggata er en unik liten butikk, som er rocka, men med klassiske basisplagg i fantastisk kvalitet. De selger merker ingen andre har, som Religion, Black Rat og Barbara I Gongini. Maia og Knut som driver butikken har mottoet: – Livet er for kort til å gå med dølle klær. Nest interiør bugner over av søte og kule ting. I en liten sidegate på Majorstua finner du masse kreativt interiør, kort, bilder og rare småting fra merker som Lucia Kaas, Going Danish, Alphabet Bags, Emily McDowell og Moulin Roty. Jeg får en skikkelig London-følelse og masse inspirasjon av denne butikken.

Jorun Sofie Fallmo Aartun, DN-journalist og forfatter av boken Avkledd – på innsiden av den norske motebransjen:

– Fra et bortgjemt hjørnelokale på Frogner selges utvalgte plagg fra Stella McCartney, Peter Pilotto, Yves Saint Laurent, Miu Miu og Celine. Icon har byens råeste og mest eksklusive varepakke, men prisene er stive. Ta derfor turen under salget, og invester i tidløse plagg i gode kvaliteter som hever enhver basisgarderobe. Kemt tok inn Isabel Marant og Vanessa Bruno i sortimentet lenge før den franske nybølgen tok motebildet og har en unik evne til å velge ut plagg som har lenger levedyktighet enn de mest hypede kolleksjons-piecene. I hyllene finner du plagg av fine kvaliteter som varer sesong etter sesong, og Mansur Gavriel-vesker som det står over 100 personer på venteliste for å få tak i. Og YME – 40 millioner er brukt på Oslos første konseptbutikk, som er på 1600 kvadratmeter. Selv om mye har gått galt siden butikken åpnet dørene i fjor høst, er lokalet, bestående av fire etasjer grå betong, stålflater, mur og håndlagde gulvpaneler, blant byens fineste. Butikken har også et kresent utvalg av sneakers i sortimentet som selges i et begrenset opplag.

LES OGSÅ: De beste Insta-antrekkene fra Stockholm Fashion Week

Pia Ruud, makeupartist:

– Om du er i Oslo og vil på shoppingrunde, anbefaler jeg at du stikker innom Høyer på Byporten eller på Eger – der finner du designerklær, vesker, smykker og sko. De har virkelig alt du trenger, og de som jobber der er kjempesøte. MagMaLou som ligger på Frogner er en kjempekoselig og fin liten motebutikk med alt innen mote og skjønnhet. Her får du klær, sko, vesker og tilbehør, i tillegg har de også en egen hår- og makeup-lounge. Mardou & Dean som ligger på Majorstua er en superkul og trendy norsk motebutikk med mye fint. Og selvfølgelig Velouria Vintage på Løkka.

LES OGSÅ: Glamourdronning Nina Jarebrink med ny kolleksjon