Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)

- Gi meg en jobb, for svingende!

Bente synes det er «for gæli» at hun ikke skal få bidra mer i samfunnet.

Publisert

(SIDE2): Hun har en mastergrad, masse arbeidserfaring og en lang liste over frivillige verv. Fra universitetet har hun bare toppkarakterer. I tillegg har 30 år gamle Bente Pernilla rukket å få tre barn. 

Men en jobb, det får hun ikke. Selv om hun har sendt ut hundrevis av søknader, og selv om hun har skrevet sannheten: At hun er en kreativ, engasjert og lærevillig dame med stor arbeidskapasitet.

En kreativ søknad

Bente bestemte seg derfor for å prøve noe helt nytt. Hun var lei av å fylle ut Webcruiter-skjema og skrive standardsøknader uten å høre noe tilbake. Hun var rett og slett lei av å aldri få sjansen til å vise seg frem.

Bente Pernilla er lei av å gå hjemme, og ønsker å bidra til samfunnet.
Bente Pernilla er lei av å gå hjemme, og ønsker å bidra til samfunnet. Foto: Privat

Derfor skrev Bente en åpen søknad på sin blogg, med overskriften: «Gi meg en jobb, for svingende!» Bildene har hun tegnet selv.

- Dette er den ærligste søknaden jeg noensinne har skrevet. Jeg fremstiller meg selv som menneske og fagperson samtidig.

Synes det er «for gæli»

Søknaden har blitt delt over 30.000 ganger, og Bente har fått hundrevis av tilbakemeldinger fra mennesker som er i samme situasjon som henne. Hun har ennå ikke fått et direkte jobbtilbud, men har fått hint fra flere om at de kanskje er interessert.

Det håper hun at kan føre til noe, for nå ønsker Bente å delta i arbeidslivet. Hun er lei av å stå på sidelinjen, eller som hun sier det selv: «Jeg syns det er for gæli at et friskt, oppegående menneske i starten av 30-åra ikke skal få bidra mer enn jeg gjør i samfunnet.»

- Er det virkelig så vanskelig å få jobb i dag?

- Ja, arbeidsmarkedet er veldig hardt om dagen. Jeg har lang utdanning, men jeg har fått barn underveis, så det er ei stund siden jeg har hatt relevant erfaring. Da er det vanskelig å nå gjennom, sier Bente til Side2. 

Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)

Drømmen er en fast jobb

Bente har en bachelor i språk og kultur, og en master i pedagogiske tekster. Hun er åpen for mange typer jobber, men skriver at hun ønsker seg «en hyggelig jobb, gjerne innen noe hun kan», samtidig som hun alltid er klar for å lære noe nytt. 

Mest av alt så ønsker hun seg en fast jobb. Så langt har hun bare hatt vikariater, mange av dem som lærer.

- Den store drømmen er å vite at man får penger inn på konto hver måned. Jeg ønsker meg en viss forutsigbarhet og økonomisk trygghet, sier trebarnsmoren. 

Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)

Ikke kresen

Hun har lærererfaring fra offentlig skole, kulturskole, videregående og Montessori. Men fordi hun mangler pedagogikk, kan ikke Bente få fast jobb som lærer, og hun har ikke råd til å studere mer uten jobb ved siden av.

- Drømmejobben kan være så mye, men jeg har lenge jobbet mot et mål om å jobbe med læring, men ikke nødvendigvis som lærer. Jeg kunne tenke meg å jobbe innenfor akademia eller næringslivet, med utvikling av pedagogiske tekster, sier Bente, og legger til at hun også kunne tenke jeg å jobbe med økonomi, administrasjon eller kundekontakt.

Vil du lese flere saker om jobb og utdanning? Lik oss på Facebook!

Se hele søknaden her:

Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)
Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)
Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)
Foto: Tegnet av Bente Pernilla (EVIGHETSSTUDENTEN)

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!