20 ting alle studenter kjenner seg igjen i

Sliter du med å bestemme deg for om du skal betale strømregningen eller kjøpe vin?

Publisert

(SIDE2): Hvert eneste år studerer i underkant av 300 000 mennesker til å ta en høyere utdanning i Norge. Det sier seg selv at med en så stor gruppe mennesker, så dukker det også opp noen uskrevne regler og sære vaner.

Du er tross alt bare student noen få år av livet, og i skjæringspunktet mellom tenåring og voksen er det ikke alltid like lett å prioritere riktig. For, hva er egentlig viktigst, vin eller mat?

Vi har samlet 20 punkter som de fleste studenter vil kjenne seg igjen i.

Les også: Dette har du krav på fra Lånekassen

1.  Du må velge mellom å betale strømregningen eller middag neste uke, ettersom helga på byen ble litt hardere og dyrere enn planlagt.

2. Du har begynt å plukke opp tomflaskene til fremmede folk. Du ser ikke lenger på tomflasker som irriterende søppel, men en ekstrainntekt.

3. Nettopp derfor arrangerer du ofte fester hjemme, og skuler stygt på alle som kommer med vodka eller vin. Alle vet jo at tomme ølbokser er det som genererer penger til frokost neste dag.

4. Du ser frem til den 15. hver måned, for da kommer endelig den etterlengtede lønningen fra Lånekassen inn. Det spiller ingen rolle at alt går til regninger, du bruker den resterende hundrelappen på skjokolade med god samvittighet likevel.

5. Du deler både bad og kjøkken med mennesker du ellers aldri ville pratet med.

6. Pasta med ost på toppen har plutselig blitt et gourmet-måltid.

7. Du tilbringer all tiden din på internett mens du prokrastinerer ting du egentlig skulle ha gjort. Det å lese en listesak med ting studenter kjenner seg igjen i er jo tross alt mye viktigere enn å fullføre oppgaven du burde ha klar til i morgen.

8. Du begynner å bruke bestikk og tallerkner fra gårsdagen opp igjen, rett og slett fordi du ikke har fått handlet inn Zalo til å ta oppvasken ennå.

9. Du våkner opp på søndagen med diverse rare ting på rommet. Etterhvert begynner du å få en fin samling av søppelbøtter og trafikkskilt stående ved siden av senga.

10. Du synes klokka elleve på kvelden er et perfekt tidspunkt å spise middag på, dagen er da tross alt fremdeles ung?

11. Du trenger ikke å lese menyen før du bestiller pizza fra restauranten på hjørnet. Du vet allerede hva du skal ha, og du kan menyen på rams i hodet.

12. Du vrenger sokkene før du kaster de til vask, for det finnes virkelig ingenting som er kjedeligere enn å vaske sokker og undertøy.

13. Du har mer drikke enn mat i kjøleskapet, for hvordan klarer egentlig moren din å handle så mye pålegg? Alt du har stående er en gammel Norwegia-ost, en flaske med ketchup, bokser med øl og en billig kartong med vin.

14. Du sitter kaffeskjelven etter et 36-timers skippertak for å skrive ferdig oppgaven du egentlig har hatt seks uker på deg til å løse.

15. Du bruker heller en time på å gå hjem enn å ta nattbussen, den er jo så vanvittig dyr!

16. Du stjeler salt og pepper fra McDonalds, sånn at du slipper å kjøpe det selv. Er du skikkelig utspekulert stjeler du teposer fra NSB-togene når du er ute og reiser også.

17. Du møter opp på kjedelige møter og komitésamlinger fordi de byr på gratis mat og drikke, og alle penger spart betyr mer moro i helga som kommer.

18. Du har kun 100 kroner igjen på konto, men velger å bruke de på en billig flaske vin i stedet for mat.

19. Du glemmer at pengene du får fra Lånekassen egentlig er et lån, og sløser vekk hver eneste krone på moro og alkohol, og synes det er fantastisk at du får flere tusen kroner hver eneste måned uten å jobbe for det.

20. Du syter over tilværelsen og gleder deg til å komme ut i arbeidslivet, uten å innse hvor stor frihet du egentlig har. Akkurat nå.