- Vondt å være nederst hver gang

Julie måtta dra hjem fra «71° nord».

Publisert

(SIDE2): Julie Torp Halbakken (22) var en del av firerbanden i kappløpet mot nord, men hun kom seg ikke lenger nord enn Bergen denne gangen. Selv om det ikke kom som en overraskelse at det var hennes tur til å reise hjem, så var det allikevel en skuffelse for Nordstrand-jenta.

Nederst hver gang
Selv om gruppeleder Vidar ikke klarte å få gjengen til topps i oppdraget, fikk han frikort til slutt, og måtte gi ut minuspoeng til gruppa.

Julie fikk tildelt mange og ble stemt nederst - igjen.

- Det var ikke noe gøy å havne nederst hver gang, men jeg tok det ikke personlig selv om jeg hørte navnet mitt hver gang. Siden jeg var en del av firerbanden, så var det naturlig at de andre stemte sånn. Det hjalp heller ikke med minuspoengene denne gangen, sier Julie til Side2.

Hun synes det var trist å reise fra gjengen hun hadde hatt en fin tur med.

- Jeg synes jo det er bittert at Tonnie som jeg vet ønsket å reise hjem fordi hun var sliten, får bli. Men det er jo ikke hennes feil, jeg kom godt overens med henne og de andre jentene i gruppa.

Skuffet
På toppen av Ulriken slet Julie med å holde følelsene og skuffelsen over et tapt oppdrag tilbake. Da deltagerne i kveldens episode av «71° nord» fikk vite at de skulle få tid med kjærester eller venner som en del av premieren hvis de klarte oppdraget innen tidsfristen, ble det selvsagt et stort mål å nå.

Les også:- Jeg har følt meg så ensom

Men de siste ni klarte det ikke, og Julie fikk i likhet med resten av gjengen bare to timer med sin kjære. På toppen sto kjæresten Sebastian Smith (22) og heiet på kjæresten.

- Det var en fysisk krevende tur og vi løp jo for å klare det til tiden. Da vi forsto at det var snakk om 20 minutter ble vi enormt skuffet. Men uansett var fantastisk deilig å se Sebastian igjen, sier Julie.

Hun forteller at det tøffeste ved å være med i «71° nord» var det psykiske.

- Å ikke vite hvor en er, hvor mye klokka er eller hvor en skal, var tungt til tider. Og det å være i en gruppe på den måten der en skal komme overens med forskjellige folk, det var helt klart en utfordring. Det var mye verre enn det fysiske.

Vakuum
Julie forteller at det var en rar følelse å komme hjem etter tre uker på tur.

- Det var veldig godt å se de nærmeste igjen, men jeg følte jeg var i et slags vakuum og lå bare på sofaen i to døgn etter at jeg kom hjem. Det var bare kjæresten min og foreldrene min som visste at jeg hadde kommet hjem. Jeg følte jeg måtte koble helt ut og forsøkte å ta innover meg alle inntrykkene, forteller hun.

22-åringen visste det ville bli hektiske dager også - med tre eksamener og bare noen dager til å lese i forkant.

- Det ble hektiske dager ja, og omfattende. Men det gikk veldig bra, sier Julie som studerer statsvitenskap. På nyåret venter nye eventyr med et skolesemester i Washington D.C.

- Det ser jeg veldig fram til! Jeg er stolt over at jeg kom halvveis i 71 grader nord, det skal jeg ta med meg. Det var en drøm som gikk i oppfyllelsen for min del, sier hun.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

«71° nord» ser du på TVNorge mandager 20.30.