AVLYST: Ming Xi (f.v.), Grace Elizabeth, Cindy Bruna, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Alexina Graham på catwalken for Victoria's Secret i 2018. Det blir ingen 2019-visning, etter at merket har gått gjennom sitt kanskje aller mest turbulente år noensinne.
AVLYST: Ming Xi (f.v.), Grace Elizabeth, Cindy Bruna, Gigi Hadid, Kendall Jenner og Alexina Graham på catwalken for Victoria's Secret i 2018. Det blir ingen 2019-visning, etter at merket har gått gjennom sitt kanskje aller mest turbulente år noensinne. Foto: Dimitrios Kambouris / Staff / Getty Images

Mote

Victoria's Secret avlyser årets undertøysshow

Nå er det bekreftet av eierselskapet L Brands.

Publisert Oppdatert

L Brands har besluttet å avlyse årets undertøysvisning fra Victoria's Secret.

Ifølge eierselskapet er avgjørelsen en del av å «utvikle budskapet» til merket. Det melder flere amerikanske nyhetsnettsteder.

Ifølge Fortune sier økonomisjef Stuart Burgdoerfer:

- Vi vil kommunisere til kundene, men ikke i i det samme omfanget som moteshowet.

Tidligere i høst hevdet flere modeller, blant annet Georgia Fowler og Shanina Shaik at det årlige showet, som vanligvis finner sted i begynnelsen av november, er kansellert. Undertøyskjeden gikk aldri selv ut og bekreftet at visningen var avlyst den gang.

- Kunne vi se spesifikk innvirkning på kortsiktig salgsrespons som et svar på at motevisningen fant sted? Som et generelt svar på det spørsmålet vil jeg si nei, uttalte Burgdoerfer.

Ifølge New York Post sier ikke merket noe om kanselleringen er midlertidig, eller om undertøysvisningen er blitt lagt på hylla for godt.

Dårligere økonomiske tider

Victoria's Secret har fått mye kritikk de siste årene for å kun vise frem et ensidig og «gammeldags» kroppsideal. Selv om de har inkludert stadig flere etnisiteter i showet, har de ikke benyttet seg av modeller med ulike kroppstyper.

Torsdag kunne CNN melde at Victoria's Secret har hatt dårligere salgstall de siste månedene. I butikkene og på nettsiden har salget droppet med sju prosent.

Aksjeprisen på eierselskapet L Brands, er også ned 50 prosent det siste året og er på sitt laveste nivå på ti år.

Ifølge Business Insider sank også seertallene på showet drastisk i 2018, da 3,3 millioner mennesker fikk med seg showet. I 2017 var seertallene fem millioner og i 2016 var lå de på 6,7 millioner.

Beklaget trans-uttalelser

I fjor uttalte daværende markedssjef Ed Razek i et intervju med Vogue at de ikke ville inkludere transseksuelle modeller eller plus size-modeller i showet.

- Om vi burde ha transseksuelle modeller i showet? Nei, det synes jeg ikke. Hvorfor ikke? Fordi showet er en fantasi, sa Razek.

Intervjuet ble publisert samme dag som fjorårets motevisning fant sted, og dagen derpå gikk Razek og Victoria's Secret ut med en offisiell beklagelse.

«Mine kommentarer om transseksuelle modeller i Victoria's Secret Fashion Show ble oppfattet som ufølsomme. Jeg beklager.» sa han i uttalelsen, og hevdet at de har hatt transseksuelle på casting, men at de ikke nådde helt opp.

Undertøysvisningen er kjent som verdens mest profilerte moteshow, og regnes som et av de mest prestisjetunge oppdragene du kan få som modell.