HOLDER SAMMEN: 
David og Victoria giftet seg i 1999 og er stadig veldig forelsket, til tross for rykter om utroskap og skilsmisse.
HOLDER SAMMEN: David og Victoria giftet seg i 1999 og er stadig veldig forelsket, til tross for rykter om utroskap og skilsmisse. Foto: Mega / NTB scanpix

Underholdning

Victoria Beckham om ungenes lese- og skrivevansker: - Vi er stolte av barna uansett

David og Victoria Beckham lar barna velge sine egne veier her i livet. At ungene dropper akademiske aktiviteter, er det en god grunn til, forteller mamma Victoria.

Publisert Oppdatert

Han var en av verdens største fotballstjerner i en årrekke, hun hadde stor suksess med popgruppa Spice Girls. I dag gjør Victoria Beckham (44) stor suksess som klesdesigner og forretningskvinne, mens David fortsatt er et stort navn i internasjonal fotball og gjør det skarpt som modell.

Nå følger også barna Brooklyn (20), Romeo (16), Cruz (14) og kanskje også etter hvert Harper (7) i deres fotspor.

Den vellykkede familien har likevel sin utfordringer, og i et stort intervju med Financial Times avslører Victoria at hun lider av dysleksi, og at barna har arvet hennes lese- og skrivevansker.

STOLT MAMMA: Uansett hvilken vei de velger her i livet, vil mamma Victoria alltid være stolt av barna Brooklyn, Romeo, Cruz og Harper.
STOLT MAMMA: Uansett hvilken vei de velger her i livet, vil mamma Victoria alltid være stolt av barna Brooklyn, Romeo, Cruz og Harper. Foto: Instagram

Kreative barn

Dysleksi er den mest utbredte formen for lærevansker hos barn, og Victoria forteller at hun tror dette er grunnen til at hverken hun eller barna har lyktes på det akademiske plan.

– Som David og meg, er ingen av barna våre spesielt akademiske av seg. Brooklyn vil bli fotograf, Romeo vil bli tennisproff og Cruz liker å danse og synge, sier hun i intervjuet.

Til tross for at David og Victoria lar barna selv velge hva de ønsker å gjøre, har de strenge krav om at de må fullføre skolen.

– Det har aldri vært noe annet alternativ. De ser sin mamma gå på jobben, de ser sin pappa gå på jobben. Selv går de på skolen og de må jobbe hardt der, sa Victoria til Evening Standard i fjor.

SAMMENSVEISET: Beckham-familien er en svært sammensveiset familie som stiller opp for hverandre.
SAMMENSVEISET: Beckham-familien er en svært sammensveiset familie som stiller opp for hverandre. Foto: Instagram

Redd for å skuffe pappa

Mange hadde nok trodd at de tre sønnene ville følge i pappas fotball-fotspor, men slik har det ikke blitt. Victoria forteller at akkurat det var tøft for guttene, som følte de skuffet pappa da de ga seg med fotballen.

– Brooklyn var den første som sa at han ikke ville spille mer. Og senere bestemte Romeo seg for å slutte også. Jeg husker Romeo satt på badet og gråt. Han var så redd for å skuffe pappa, og da sa jeg at David bare vil at han skal være lykkelig, uansett hva han gjør. Nå spiller han tennis og storkoser seg, sier hun.

Victoria understreker at de er opptatt av å være gode støttespillere for barna.

– Barna våre er glade barn, og jeg mener at barn skal få være barn og ha det gøy. Men jeg liker å pushe dem litt, slik at de utfører oppgavene så godt de kan. Jeg vil ikke drive det for langt slik at de blir stresset. Vi kommer til å være stolte av barna våre uansett hva de velger!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!