PÅ PREMIERE: Emma ble med mamma Helene og pappa Vegard Ylvisåker på den røde løperen.
PÅ PREMIERE: Emma ble med mamma Helene og pappa Vegard Ylvisåker på den røde løperen. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Vegard Ylvisåker blir inspirert av datteren

- Vi må bli flinkere

Emma (11) vant årets MGPJr med låten «Kloden er syk». Hennes sterke miljøengasjement har smittet over på pappa Vegard Ylvisåker.

Publisert Oppdatert

I mai i år gikk duoen Anna og Emma helt til topps i MGP Jr foran 15.000 publikummere i Telenor Arena. Emma (11) er datteren til Vegard Ylvisåker (40), og hun har dermed arvet musikalitet og showbiz-gener fra sin far.

– Hun har nok sikkert arvet en del fra meg. Jeg tror egentlig hun har det fra begge to, men det er bare det at jeg stikker meg litt mer frem enn min kone, sier Vegard, som kom sammen med datteren Emma og kona Helene (38) til premieren av «Sound of Music».

Sterkt engasjert i miljøet

Etter seieren i MGPJr har Emma blitt populær blant de yngste, og pappa Vegard er tydelig stolt over datterens suksess.

– Det er veldig hyggelig. Det er også litt irriterende, for nå begynner hun å få mer oppmerksomhet enn meg, og det liker jeg ikke, sier han spøkefullt til Her og Nå.

Da Anna og Emma gjestet «God sommer Norge» på TV 2 i august, fortalte 11-åringen om miljøengasjementet som ligger bak vinnerlåten «Kloden er syk».

– Det er det viktigste, for jordkloden er på en måte mammaen vår. Den trenger vi, og den trenger oss. Nå er det mer snakk om bompenger enn klima, og vi kan ikke fikse klimaendringer hvis vi ikke behandler det som en krise, sa Emma i TV-programmet og kom samtidig med en klar oppfordring:

– Man trenger bare å gjøre litt mindre, bare det å ikke dra så mye på ferie. Kan man ikke heller bare være hjemme? Foreslo Emma til «God sommer Norge».

MILJØBEVISST: Anna og Emma er sterkt engasjert i miljøet. Duoen har et viktig budskap i MGPJr-låten «Kloden er syk».
MILJØBEVISST: Anna og Emma er sterkt engasjert i miljøet. Duoen har et viktig budskap i MGPJr-låten «Kloden er syk». Foto: Tom Hansen / NTB scanpix

Har tatt flere grep

Vegard roser datteren for det sterke miljøengasjementet, og forteller at det smitter over på foreldrene.

– Vi har egentlig vært ganske bra på det hele tiden. Men det er klart at det er ekstra inspirerende når hun er så bevisst på det. Da må vi begynne å bli flinkere, sier han.

Ylvis-stjernen forteller til Her og Nå at familien har tatt flere grep for å bli mer miljøvennlige.

– Kildesortering har vi drevet med lenge, og i det siste har vi kuttet ut rødt kjøtt. Det vil si, vi har ikke kuttet det helt ut, men vi spiser i alle fall mye mindre av det, sier Vegard Ylvisåker til Her og Nå.

VANT: Anna og Emma gikk helt til topps i årets MGP Jr.
VANT: Anna og Emma gikk helt til topps i årets MGP Jr. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix