VINNERE AV PUBLIKUMSPRISEN: Vegard Harm og Morten Hegseth ble vinnerne av Her og Nås publikumspris under Gullruten 2019.
VINNERE AV PUBLIKUMSPRISEN: Vegard Harm og Morten Hegseth ble vinnerne av Her og Nås publikumspris under Gullruten 2019. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Gullruten 2019

Vegard Harm og Morten Hegseth vant Publikumsprisen under Gullruten

Over 172.000 har stemt - det ble rekord. VGTVs populære duo stakk av med folkets pris under den store TV-festen.

Publisert Oppdatert

GRIEGHALLEN, BERGEN (Side2): Harm & Hegseth stakk av med Publikumsprisen under årets Gullruten-utdeling.

Duoen har, i tillegg til «Panelet» i VG, gjort seg bemerket på hver sin kant det siste året, i henholdsvis «Vegard x Funkygine» og «Skal vi danse», og har med dét vunnet manges hjerter.

Her og Nå har vært avsender av prisen og avstemmingen har foregått via SMS og Side2.no. Det resulterte i stemmerekord, med over 172.000 stemmer.

Morten Hegseth takket ektemannen Anders Riiber og Vegard Harm rettet sin takk blant annet til Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand, som var finalist i samme priskategori.

Hegseth kom samtidig med et stikk til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, som ikke ønsker å delta i Pride fra scenen:

- Vi snakker mye om at vi er menn som liker menn. Snart er det Pride, og jeg er litt lei meg for at vi har en barne- og familieminister som nekter å gå i Pride-toget i år.

Utsagnet vekket applaus i salen.

Morten Hegseth avsluttet takketalen med noen oppmuntrende ord til de unge, som er en sentral del av Harm & Hegseths publikum:

- Hvis det sitter noen unge, kule folk der ute, som føler seg litt annerledes: Enten dere er jenter som liker jenter, gutter som liker gutter, jenter som egentlig er gutter, eller gutter som egentlig er jenter: Vi heier på dere! Tusen hjertelig takk!

De andre finalistene til Publikumsprisen var Jørgine «Funkygine» Vasstrand Solveig Kloppen og Nicolay Ramm.

Les også: Harm & Hegseth hylles som forbilder: - Det viktigste er å være oss selv

Se TV 2-klippene fra Gullruten under:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!