Foto: (frokendianassalonger.no)

Våre kule Oslo-favoritter

Her er stedene i hovedstaden du ikke bør gå glipp av.

Publisert

(SIDE2:) Vi gir deg guiden over de kuleste utestedene, hvor du gjør de beste vintage-kuppene, de diggeste parkene, de søteste interiørskattene - og ja, egentlig alt du ikke kan gå glipp av i Oslo.

Vi slang ut en e-post ut til Side2-redaksjonen, og dette ble resultatet av våre personlige oslofavoritter...

Redaktør, INGEBORG HELDAL:

Shopping

- Jeg er veldig glad i å shoppe, og Oslo er faktisk et skikkelig mekka, men mine absolutte favoritter finner du når du beveger deg litt vekk fra hovedgatene. Her er mine tre favoritter:

FRØKEN DIANAS SALONGER, Markveien 56:

Oslos, og kanskje verdens vakreste vintagebutikk. Håndplukkede vintageklær og noe egendesign, fantastiske smykker og en del interiør. Forbered deg på å bli her en stund – det er som å vandre inn i en gammel film! Jeg har til gode å gå inn her uten å komme ut igjen med ny kjole, og prisene er supersympatiske!

Foto: Frøken Dianas Salonger
Vakre smykker på vakker utstilling.
Vakre smykker på vakker utstilling.

HEVN, Torggata 36:

- Unik liten butikk, som er rocka, men med klassiske basisplagg i fantastisk kvalitet. De selger merker ingen andre har som Religion, Black Rat, Barbara Gongini og Level 99. de deler lokale med en liten platesjappe, så her er det alltid kul musikk og topp stemning!

Maia eier og driver Hevn og er levende reklame for butikken sin. Dagens antrekk er magetopp i micromodal (AGAIN) og asymmetrisk skjørt i silke med skinndetaljer (DSTM). Skoene er vintage Converse i skinn med supertynn såle.
Maia eier og driver Hevn og er levende reklame for butikken sin. Dagens antrekk er magetopp i micromodal (AGAIN) og asymmetrisk skjørt i silke med skinndetaljer (DSTM). Skoene er vintage Converse i skinn med supertynn såle. Foto: Hevn (og Maia selv)

MANILLUSION, Thorvald Meyersgate 44B:

- Blir ikke uten grunn kalt kjolehimmelen. Her kan alle, uansett fasong og størrelse finne drømmekjolen. Stort utvalg, dyktig, superhyggelig betjening og kjoler i retro, 50s, rockabilly, pinup, glamour-stil. Godteributikk for deg som liker kjoler! Søsteren min giftet seg i en kjole herfra.

Journalist TRINE STALSBERG: 

Uteliv
- Jeg er fan av Youngstorget, og de fleste stedene rundt kan anbefales. Det går i pils og kafebord-prat, men enkelte av stedene har også dansegulv (Fisk og Vilt og Mono) – for de som vil se (kjente folk) og bli sett, bør du stikke på Kulturhuset eller Angst. Sistnevnte ligger i Strøget.

Foto: Paul Weaver (Side2)

En egen favoritt er Last Train, som ligger på den feile siden av sentrum – like ved universitetsbygningene. Har eksistert i alle år, spiller rock og har sortkledde stamgjester. Skulle det bli for mørkt og gammalt for deg, kan du selvsagt bare cruise ut døra og finne alternativer i Karl Johan-området (anbefales selvsagt ikke).

Dersom det ikke er smekk-fullt der, er Django på øvre Grünerløkka fint å sitte og drikke et glass vin. De spiller gjerne Edith Piaf, og har ellers et ok utvalgt øl. Hyggelig betjening, og et alternativ til det litt mer masete sentrumsnære.

Mat
For de som liker asiatisk, en er 4 Seasons min favoritt. Hot Chili Pot er min favoritt, samt at de har et par veldig gode hvitviner der. Ikke så lett å finne stedet, iom døra ikke er så lett å oppdage – men det ligger i Rosenkrantzgate (De holdt til på Victoria Terrasse tidligere).

Park
- For de som ikke er så godt kjent, er Ola Narr og Tøyenparken et veldig bra alternativ for de som er lei overfylte parker og ihjeltrampa plener. Her er det grønt, det er god plass og det ligger butikker i nærheten. Eneste er mangelen på offentlige toaletter, men de styrer vel de fleste unna uansett. (Med Øyafestivalen som kommer hit i august, er det jo mulig det endres også). Skulle du få lyst å være kulturell i samme slengen, ligger Munch-museumet like ved. Det er ikke sååå mange bilder der, så det går kjapt unna og «museum» kan hukes av på to do-lista. Der finner du også Tøyen svømmehall, som har utendørs basseng – men styr unna i helger og utover ettermiddagen.

Bade i elva
- Ta 54-bussen mot Kjelsås opp til Stillatorget – det er flere fine badeplasser ved Frysja, og nesten alltid ok med plass selv om det kan være en del folk der de fineste dagene. Himmelsk!

Journalist GURO HOLMENE:

Foto: (nestinterior.no)

Nest- Nest interiør ble jeg oppmerksom på gjennom bloggen til Camilla Pihl, og et av hennes «cuteness overload»- innlegg. Og hun har rett. Denne butikken bugner over av søte og kule ting. I en liten sidegate på Majorstua, i Jacobs Aals gate 13, finner du masse kreativt interiør, kort, bilder og rare småting fra merker som Lucie Kaas, Going Danish, Alphabet Bags, Emily McDowell, Moulin Roty, Moulin Roty – ja, lista er lang. Du får en skikkelig London-følelse og masse inspirasjon av denne butikken. I tillegg selger Nest cupcakes!

Botanisk hage
- Føler dette er et skikkelig gæmlis-tips! Men jeg elsker denne parken. På Tøyen, altså nesten midt i Oslo, ligger den store grønne hagen som gjør at du får en liten pause fra bystresset. Personlig anbefaler jeg ikke Naturhistorisk museum som ligger her, men heller kjøpe kaffe i cafeen og gå en tur og «lukte på blommorna». Jeg bruker parken til både jogging, trilletur med vogn, lese bok i sola eller bare henging med venner.

Delicatessen
- Delicatessen er en tapaspar på Grünerløkka. Litt støyete, som regel ventetid, menyen er ofte lik og det er alltid masse folk her – men det er akkurat det jeg liker med dette stedet. Havner som regel her for en øl på benken utenfor, og deretter vin og tapas som stekt chorizo, manchego, friterte artisjokker og hvitløksmarinert scampi. Alltid det samme, alltid bra stemning.

Foto: Juve (delicatessen.no)

Journalist HELLE NILSEN:

Foto: (Foto: Izakaya)

Izakaya
- Denne kule japanske baren er jo ikke så skjult lenger, men i det lille kjellerlokalet får du japanske småretter laget av den japanske kokken, god stemning, kunnskapsrike bartendere, sake i alle varianter og en litt sånn «Jeg er i Berlin» opplevelse. Den lille bula ligger midt i sentrum i St.Olavsgate 7 og funker like godt en regnværsdag som en solfylt kveld du bare vil inn å preike over en Kirin og mumse saltede soyabønner!

Frk. Dianas Salonger
- Her finner du ofte små skatter av vintage og nytt. Mye fin hårpynt, kule hatter, hårbånd og smykker, i tillegg til islandsk godteri, som på ingen måte må undervurderes. Elsker banankaramellene! Det er alltid glad stemning og behjelpelige ansatte. Kjoleutvalget er en drøm! Butikken har akkurat flyttet og ligger nå i Markveien 33 nederst på Grünerløkka.

Foto: (Foto: Frøken Dianas Salonger)

Konstabel
- Jeg må slå et slag for nærbutikken på Torshov. Denne gave-interiør og barnebutikken har mye fint og går jeg inn kommer jeg alltid ut med full og altfor dyr bærepose! Barneklærne er prismessig i øvre sjiktet med merker som Petit Bateau, MarMar og MiniRodine, men de har også en del fine brukte klær. Interiør fra HAY, og kule småting både til barn og voksne. Sist kjøpte jeg Birkenstock-sandaler og et originalt smykke.

Butikken ligger i Vogts gate 55.

Sjekk facebook-siden deres her.

Foto: (Foto: Konstabel)

Journalist SILJE BJØRNSTAD:

Spisested:

- Uterestauranten på Grefsenkollen nå på sommeren. Her kan man komme som man er, så kombiner gjerne med en liten treningstur ved å gå opp gjennom skogen, slå deg ned på restauranten, nyt et glass med iskald drikke og varm, digg pizza til nydelig utsikt!

Foto: siljebjornstad.blogg.no

Tufteparken på St Hanshaugen:

- Et stort parkområde med treningsstativer som gir stor variasjon for kroppsvekttrening og annen fysisk aktivitet. Her kan man ofte møte utrolig mange hyggelige og dyktige mennesker som inspirerer og motiverer til å klare treningsøvelser du trodde var umulig.

Trancher Entrecote

- Biff blir aldri det samme etter å ha besøkt dette stedet. De legger all fokus på entrecote, kjøttet blir langtidsstekt og bare smelter i munnen. Du merker også at det blir brukt ferske, gode råvarer og måltidet er en skikkelig smaksbombe av høy kvalitet.

Journalist JORUNN EGELAND:

Spisested

- Som tobarnsmor bosatt utenfor byen, går jeg glipp av det meste som er nytt og kult. Men en restaurant jeg stadig vender tilbake til, er Santinos, like ved Youngstorget. Det er en italiensk restaurant med herlig pizza og pasta. Det er god stemning og fint interiør, og maten kommer relativt fort på bordet.

Ut på tur, aldri sur?

- Jeg har aldri vært glad i skogen, men ett sted reiser jeg gjerne tilbake til: Lilloseter har nemlig verdens beste kanelboller! Kult? Nei. Trendy? Definitivt ikke. Men likevel verdt turen? JA! Du kommer deg lettest dit fra Steinbruvann på Grorud eller fra Ammerud.

Steilene

- Skal man være veldig pirkete, er ikke Steilene i Oslo, men på Nesodden. Men det ligger bare en liten båttur unna Oslo, så vi lar det gå. Steilene er fem øyer i indre Oslofjord, og alle øyene er offentlig friluftsområde. Det er fint å slå leir her, og barna elsker den gamle fiskeoljetanken, som man kan smyge seg inn i, på Storsteilene.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!