Foto: AP/Scanpix (AP/Scanpix)

Vant Norges første Emmy-pris

Skapte historisk øyeblikk i New York i natt.

Publisert

(SIDE2): I natt mottok en delegasjon fra NRK Super den prestisjetunge Emmy Kidz award for «Energikampen». Dette var tidenes aller første EMMY Kids vant Energikampen Norges første EMMY-pris noensinne.

- Jeg blir særlig stolt av at vi klarer å lage program for norske barn som er i verdensklasse. Det viktigste er at programmene vi lager tar norske barn på alvor, men det er ekstra hyggelig å se at dette også fungerer for et internasjonalt publikum, sier programredaktør i NRK Super, Nils Stokke, i en pressemelding.

Norges første Emmy
Norge har blitt nominert til ti ulike EMMY-priser gjennom tidene, men altså aldri vunnet noe - inntil nå.

-Det var en sitrende stemning i salen under utdelingen. Du kunne se på alle at dette betydde noe helt spesielt for dem. Alle som jobber med fjernsyn i hele verden drømmer jo om å sitte akkurat her hvor vi satt, forklarer Stokke.

Nominert til tre priser
«Energikampen» er et konkurransedrevet TV-format for barn som ble vist på NRK første gang i 2001. Serien har blitt en romjulstradisjon for barn og voksne i Norge, og er et av få Norske TV-formater som er produsert for flere andre land. Formatet er utviklet av produksjonsselskapet Fabelaktiv for NRK Super.

NRK Super var nominert til hele tre av de 24 nominasjonene, og var de eneste i Norden som har blitt nominert til den prestisjetunge prisen. De nominerte var «Lesekorpset», «Stikk» og «Energikampen»

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!