ULVEVENN: Jon Snows ulv Ghost gjør, ifølge spesialeffekt-sjef Joe Bauer, comeback i den siste sesongen av Game of Thrones.
ULVEVENN: Jon Snows ulv Ghost gjør, ifølge spesialeffekt-sjef Joe Bauer, comeback i den siste sesongen av Game of Thrones. Foto: HBO

Underholdning

Denne Game of Thrones-karakteren gjør comeback i siste sesong

Vi ønsker en av Jon Snows viktigste kompanjonger velkommen tilbake!

Publisert Oppdatert

Det har gått en stund siden sist vi så Jon Snows ulvevenn Ghost i den populære HBO-serien, men nå annonserer spesialeffekt-sjef Joe Bauer at han vil returnere til skjermen i siste sesong av Game of Thrones.

- Dere kommer til å se ham igjen. Han får ganske mye tid i serien i sesong åtte, sier Joe Bauer til Huffington Post.

Ghost har vært en av Jons trofaste følgesvenner gjennom tykt og tynt, men var ikke å se i sjuende sesong.

Grunnen til at det har vært så lite å se til noen av ulvene i den siste sesongen skal være at det er krevende å jobbe med dyrene på settet. I tillegg skal det ifølge avisen også ha med å gjøre at det hadde blitt for dyrt å ha dem med hele tiden.

De som har fulgt serien, vet at ulvene har vært en nær og kjær del av Stark-familien helt siden søskenflokken adopterte valpeflokken i den aller første episoden av serien.

Ghost er en såkalt skrekkulv, eller «direwolf» på engelsk. Den nå utdødde ulverasen levde under perioden Pleistocen (2,5 millioner år siden - 11.700 år siden) ifølge anerkjente Encyclopædia Britannica. Funn tyder på at rasen levde i Nord-Amerika og i dagens Mexico. Skrekkulvene ble en god del større en dagens ulver, noe også navnet antyder.

- Skrekkulvene er vanskelige, for vi vil ikke fremstille dem feil, sier spesialeffekt-sjefen.

- Derfor ender vi opp med å filme ekte ulver og gjøre et skaleringstriks med dem, men de ekte ulvene oppfører seg bare på enkelte måter.

Han legger til at han tror dette er noe av grunnen til at skrekkulvene er med i serien, men at de ikke er like integrerte som de er i bøkene.

I serien er alle ulvene fra valpekullet døde, bortsett fra Aryas Nymeria og Jons Ghost.

- Ghost dukker opp og an gjør noen... han er veldig tilstedeværende og gjør noen kule ting i sesong åtte, avslutter Joe Bauer.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!