GOD BLANDING: Her finner du nye seriefavoritter for enhver smak.
GOD BLANDING: Her finner du nye seriefavoritter for enhver smak. Foto: NRK TV og Netflix

Streaming

Seriene du må få med deg i mars

Venter du på ny sesong av Handmaid's Tale, har du runda Game of Thrones for andre gang, eller trenger du bare noe nytt å se på? På tide å introdusere deg for noen nye favoritter!

Publisert Oppdatert

Enten du liker krim og spenning, humor eller feel good-TV, kommer du garantert til å bli hekta på en av seriene på denne lista at du kommer til å ha vanskeligheter med å bruke tiden på noe annet før du har sett alle episodene.

«You»

Savner du Gossip Girl? Da vil «You» og Penn Badgley (spiller Joe Goldberg i serien) muligens lette litt på savnet. Denne serien har blitt en stor suksess på det amerikanske kontinentet, og kommer sakte, men sikkert krypende inn i folks serievaner i Europa og Norge også.

ALTFOR LANGT: Joe Goldberg (spilt av Penn Badgley) går altfor langt for å kapre drømmedama Beck.
ALTFOR LANGT: Joe Goldberg (spilt av Penn Badgley) går altfor langt for å kapre drømmedama Beck. Foto: Netflix

Kort fortalt: Joe Goldberg, en bokhandler i New York, lar ingen ting/ingen hindre han i å kapre drømmedama. Beck - blondinen som studerer poesi og ler av vitsene hans. Det burde vært tidenes match. Det er det også, helt til det går for langt. Altfor langt.

Les også: Slik ser Gossip Girl-stjernene ut i dag

Serien er tilgjengelig på Netflix.

Se trailer her:


«The Sinner»

«Når Jessica Biel er med, må det være bra». Helt korrekt - denne er bra. Veldig bra! Så bra at du kommer til å ha over 100 spørsmål i løpet av de første ti minuttene ut i episode 1.

SUKSESSGARANTI: Når Jessica Biel har hovedrollen, vet du at den er bra.
SUKSESSGARANTI: Når Jessica Biel har hovedrollen, vet du at den er bra. Foto: Netflix

Kort fortalt: Serien pangstarter med at en ung mor med navn Cora, spilt av Jessica Biel, knivstikker en fremmed mann til døde foran mannen og barnet sitt. Helt uten forklaring. En medfølende detektiv prøver å avdekke mysteriet som ligger begravet i de tapte minnene hennes.

Les også: The Haunting of Hill House: Se traileren til høstens skumleste serie fra Netflix

Serien er tilgjengelig på Netflix. Sesong 2 har tidligere vært tilgjengelig på NRK TV, men er for øyeblikket bare tilgjengelig i utlandet.

Se trailer her:


«Kongen av Gulset»

Over til noe litt mer hyggelig... Du har kanskje sett han fyren på bildet under i løpet av 2019? På tide å bli enda mer kjent med dette underholdende vesenet ved navn Jonis Josef. «Kongen av Gulset» vil overraske deg, få deg til å «nostalgere» og gjøre deg støl i smilemusklene.

NOSTALGI: "Kongen av Gulset" tar deg tilbake til din første fest og msn-chat.
NOSTALGI: "Kongen av Gulset" tar deg tilbake til din første fest og msn-chat. Foto: NRK TV

Kort fortalt: Stand-up-komiker Jonis Josef tar oss med tilbake til ungdomstiden sin på Gulset Ungdomsskole i Skien og forteller om hvordan det var å vokse opp som minoritet i Norge på 2000-tallet. Historien får deg til å mimre tilbake til msn-tiden, debutfesten og den første, store kjærligheten.

Les også: Derfor ser vi enkelte TV-serier om og om igjen

Serien er tilgjengelig på NRK TV.

Se en smakebit fra første episode her:

«Colony»

Okei, dette er en skikkelig følge med-serie, så legg fra deg mobilen og alt annet som distraherer deg. Ellers faller du lett ut i starten. Den krever noe konsentrasjon for å få forståelse av tematikken, men det er verdt energien! Serien er så virkelighetsnær at det som er utenomjordisk også føles ekte og troverdig.

Vi har hørt rykter om at en sesong fire er rett rundt hjørnet, så det er bare å få de to første sesongene som er tilgjengelige på norske Netflix unnagjort med én gang!

LOST: Serien «Colony» har samme produsent som suksessen «Lost».
LOST: Serien «Colony» har samme produsent som suksessen «Lost». Foto: Netflix

Kort fortalt: En mystisk alien-invasjon tar over verden og ***. Samtidig kjemper en familie seg gjennom hindringer med blod, svette og tårer - bokstavelig talt! Produsentene av Lost gjorde en like god jobb med denne serien, som er like avhengighetsskapende som historien om flyet på en øde øya. I tillegg til avhengighetsskapende faktorer, har de også tatt med seg talentet Josh Holloway videre fra «Lost» og inn i «Colony».

Les også: Dette er dagen hvor flest fråtser i serier på Netflix

Serien er tilgjengelig på Netflix.

Se trailer her:


«Queer Eye»

«Queer Eye», en amerikansk reboot av serien som inspirerte den norske «Homsepatruljen», er endelig tilbake i en moderne og rørende versjon. Disse gutta patruljerer med mening, sjarm, stil og drøssevis av good feeling!

TILBAKE: «The Fab Five» er tilbake i ny versjon.
TILBAKE: «The Fab Five» er tilbake i ny versjon. Foto: Netflix

Kort fortalt: Gjennom tre sesonger møter Bobby, Karamo, Antoni, Jonathan og Tan ulike personer som har hver sin historie med å komme ut av både skap og komfortsoner, og inn i nye klær og ny mentalitet. Ikke bare finner de sin egen stil, men også sitt indre «jeg». God, gammeldags amerikansk underholdning - som funker! Vi nevner at serien også vant Emmy tidligere i år for beste realityprogram.

Les også: 11 ting vi lærte av Sex og singelliv

Serien er tilgjengelig på Netflix.

Se trailer her:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!