Foto: Camilla Flaatten (Side2)

- Tror du ikke jeg klarer dette?

Dronningen i spøkefullt humør under snorklipping.

Publisert

NEW YORK (SIDE2): Etter litt om og med ble da endelig saksen overrakt dronningen som spøkte litt om klipping av snor.

- Tror du ikke jeg klarer dette? lo hun til direktør i Scandinavia House, Edward Gallagher. Både det svenske kongeparet, kronprinsesse Mary, kong Harald og president Tarja Halonen av Finland lo godt av kommentaren. Klipping av bånd er tross alt noe til kongelige og presidenter har god befatning med.

Skandinavisk utstilling

Dronning Sonja åpnet kunstutstillingen ”Luminous Modernism: Scandinavian Art Comes to America, 1912”. Utstillingen blir arrangert av The American-Scandinavian Foundation som en del av 100-årsjubileum de feirer i disse dager.

På Scandinavia House i Park Avenue kan en i løpet av de neste ukene se 47 nordiske verker, og av dem en rekke kunstverk fra den originale skandinaviske kunstutstillingen som ble holdt i 1912 og 1913. I tillegg vises flere malerier fra de fem nordiske landene fra samme periode.

Kong Harald og dronning Sonja innledet torsdag sitt besøk i New York etter en hviledag fra nesten en uke i Minnesota. Torsdag ettermiddag hyllet kongeparet Moods of Norway og Grete Waitz under en lunsj arrangert av Norwegian-American Chamber of Commerce.

Les mer her: Moods hyllet av kongen i USA

God stemning
Det var en riktig så god tone blant de kongelige under besøket torsdag kveld i New York. Samtlige kongehus har representanter på plass i metropolen i disse dager. En rekke norsk-amerikanere og andre prominente gjester var invitert til begivenheten på Scandinavia House der promotering av nordisk kunst, kultur og mat står i høysetet.

Det er ikke så ofte at det norske, svenske og danske kongehuset kommer sammen i utlandet hvis det ikke er i bryllup. Men i New York denne uken befinner det kongeparene fra Norge og Sverige, det danske kronprinsparet og den finske presidenten seg for å feire den skandinaviske foreningen.

Alle de kongelige og president Halonen skal delta på ballet som holdes i forbindelse med feiringen av 100-årsjubileet fredag kveld i storbyen.

Side2 er tilstede under kongebesøket i New York.

4655

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!