KHAO PHING KAN: Du har nok sett bilder av øya, som populært kalles «James Bond Island», men vet du hvor den ligger?
KHAO PHING KAN: Du har nok sett bilder av øya, som populært kalles «James Bond Island», men vet du hvor den ligger? Foto: Ahmed Kotb / Getty Images

Reise

10 instagramvennlige feriedestinasjoner

Vi har samlet favorittene til reiseinstagrammerne, så slipper du å scrolle og scrolle til du får vondt i tommelen!

Publisert Oppdatert

Millenials velger faktisk feriedestinasjoner ut fra hvor gode bilder de kan få til Instagram-kontoen sin, viser undersøkelser.

Vi kan jo også tenke oss at denne måten å velge feriedestinasjoner på har noe å gjøre med alle reise-instagrammerne som lever livet i koffert på evig reise og deler av livsstilen sin i sosiale medier.

Det ser tidvis nesten ut som at det har gått sport i å ha flest instagramvennlige destinasjoner i feeden, og det skjer ofte at mange går i hverandres fotspor og besøker akkurat de samme stedene.

Om det er en bekymringsverdig utvikling eller ei skal ikke vi si noe om, men vi har vel alle vært litt ekstra gira over å reise til Los Angeles for å fotografere oss selv foran Hollywood-skiltet, eller gledet oss til å kunne ta en selfie foran Eiffeltårnet i Paris en gang.

Og selv om vi i Side2 faktisk anbefaler å reise på ferie og la sosiale medier ligge (prøv, det er helt sykt deilig), så vil man selvfølgelig ha litt nytt, fresht innhold til some-kontoene sine innimellom.

Og mangler du inspirasjon? Ta en titt på disse instagramvennlige destinasjonene (selvfølgelig illustrert med kule instabilder):

1. Santorini, Hellas

Ikke en gang Akropolis i Athen er like ikonisk som de blåmålte kirkekuplene og dørene i Santorini. Vakkert - å ja, #instagramworthy - å ja.

2. Husken på Gili Trawangan, Bali

Hav = check. Solnedgang = check. Pen huske = check.

3. Cappadocia, Tyrkia

Du vet det stedet hvor alle instagrammerne går for å ta bilde av seg selv i lange, nydelige kjoler bakfra, i solnedgang mens de ser på alle varmluftsballonger? Vel, det er Cappadocia i Tyrkia de besøker. Det fotovennlige landskapet sikrer deg minner til langt ut i neste vinter til Instagram-kontoen din.

4. Trolltunga, Norge

Du trenger ikke reise utenlands for å fange instagramverdige øyeblikk. Bergutspringet Trolltunga ligger 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal i Hordaland fylke. Stedet er hyppig besøkt av turister, men er samtidig en av Norges mest karakteristiske severdigheter.

5. Venezia, Italia

Et must i Venezia, er en tur i gondol i kanalene, komplett med gondolfører, og blikket rettet mot horisonten. Det er idyllisk, da.

6. James Bond Island, Thailand

Denne ikoniske øya, hvis egentlige navn er Khao Phing Kan, trekker influensere fra hele verden som bruker den som bakgrunn når de tar bikinibilder. Øya er en del av Ao Phang Nga nasjonalpark.

7. Lofoten, Norge

Det ser heldigvis ut som at flere og flere oppdager at Norge virkelig er et av/det vakreste landet i verden. Lofoten er bevis på nettopp dette, og de bratte fjellene og krystallklare vannet sørger for nok av instamoments.

8. Eiffeltårnet, Paris, Frankrike

Et must i enhver reiseinstagrammers feed.

9. Marrakech, Marokko

Nydelige marokkanske fliser i turkist og beige gjør seg bra på Instagram.

10. New York

Ingen Instagram-liste er komplett uten selveste New York. Veldig poppis er det å ta bilde av seg selv liggende i sengen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!