MODELL: Martine Halvorsen er med i den nye sesongen av «Top Model».
MODELL: Martine Halvorsen er med i den nye sesongen av «Top Model». Foto: Jorunn Egeland (Mediehuset Nettavisen)

Top Model-Martine: - Jeg tror folk blir mer kritiske når det er fokus på kropp

Top Model er snart tilbake - ikke uten kritikk.

Publisert

VULKAN, OSLO (SIDE2): «Top Model» har vært en stor suksess i både norsk og amerikansk versjon, og snart kommer en ny sesong.

Denne gangen er det samlet jenter fra hele Skandinavia, men det er ikke det eneste som skiller sesongen fra de tidligere. I den nye sesongen er det ikke satt noen vektgrense, og FEM har ønsket seg jenter med vanlige kropper.

Sjekk hvem som er de norske «Top Model»-deltakerne.

Det har blant annet vakt oppsikt at deltakerne er blitt kalt formfullendte når flere av dem bruker klær i størrelse 38-40.

- Helt sykt!

Martine Halvorsen er en av de norske deltakerne i årets sesong. Vi tok en prat med 18-åringen like før hun fikk se første episode av serien.

Hun forteller at hun har lært mye av å være med.

- Det har vært veldig lærerikt og vanvittig moro ... helt sykt! Men også litt krevende, forteller hun.

Martine Halvorsen var med i «Sykt perfekt». Siden har hun skapt seg en stemme i offentligheten.
Martine Halvorsen var med i «Sykt perfekt». Siden har hun skapt seg en stemme i offentligheten. Foto: (FEM)

Hva har vært mest krevende?

- For min del var det at det er en ny måte å eksponere seg på, sier hun.

Tidligere har Martine vært med i TV 2-serien «Sykt Perfekt», hvor hun fortalte om ønsket om å være perfekt og hvordan dette slet henne ut.

Hun har også tatt et oppgjør med foreldregenerasjonen som hun føler på mange måter legger press på barna.

- Jeg vet om 15-åringer som har slankekonkurranse med mødrene sine, sa hun.

Gjennom bloggen sin har hun snakket om et sunt forbilde, og blant annet sagt at hun ikke skjønner at russejenter kan synge med på låter som omtaler dem som «hore» og «tøs».

Selv om hun har vært på TV før, var det annerledes å være med i «Top Model».

- Det var en helt annen måte å bli eksponert på. Denne gangen var ikke historien klar på forhånd, mens i «Sykt perfekt» fortalte jeg min historie. Der var det jeg selv som formidlet historien. Her har noen andre ansvaret for det, sier hun.

Annet fokus

Den nye sesongen fokuserer på jenter med mer formfulle kropper enn vi har sett tidligere. Martine tror det kan både engasjere og provosere.

- Jeg tror «Top Model» kan få høye seertall. Men noen vil nok være skeptiske. Jeg tror folk blir mer kritiske når det er fokus på kropp, sier hun.

Janka Polliani er den norske dommeren i årets sesong, og hun forteller at endringen har mye å si for programmet.

- Det påvirker egentlig alt. Jeg tror at seerne kan assosiere seg mer med jentene, sier hun.

Les hele intervjuet med Janka: Top Model-dommeren: - Ikke alle er klar over at hva «size zero» egentlig er.

Foto: (FEM)

Les også: «Sykt Perfekt»-Martine (18): - Jeg har lyst til å be russejentene om å skjerpe seg

Skriver blogg

I tillegg til en gryende modellkarriere, har Martine en blogg. Hun forteller at hun prøver å formidle sunne verdier gjennom bloggen sin, hvor hun skriver om blant annet mote, skjønnhet og idrett.

- Jeg prøver å tenke gjennom om hvorvidt det jeg skriver vil påvirke noen andre, som lillesøsteren min. Selv om jeg er konstruktiv, vil jeg ikke påvirke noen negativt - for eksempel når det gjelder kropp, sier hun.

Lite krangling

Når 18 modellspirer samles under samme tak, ligger det an til konflikter. Martine forteller imidlertid at dette ikke var noe stort problem.

- Jeg var stort sett venn med alle. Det er klart det blir noe krangling når 18 jenter bor så tett på hverandre så lenge. Alle kan ikke like hverandre like godt. Men jeg ble ikke prega av det, forteller hun.

«Top Model» er kjent for å ha vanskelige utfordringer for deltakerne, og tidligere har vi sett jenter måtte posere med slanger, under vann eller med hårete edderkopper. Martine var ikke særlig bekymret for utfordringene.

- Jeg var veldig bevisst på at alle utfordringer er like, en oppgave det er mulig å utføre og som jeg bare må gjøre. Noen av dem er krevende, så man måtte puste litt ekstra. Men jeg måtte jo bare gjøre det, sier hun.

Ingen stor fan

Martine har ikke vært en stor fan av «Top Model» tidligere.

- Egentlig har jeg valgt å overse det. Konseptet har vært litt feil. Så egentlig er det ironisk at jeg skal være med på det nå. Men som alle jenter har jeg selvsagt sett litt på det, smiler hun.

Top Model har premiere 30.august på FEM klokken 21:30.