KREVENDE: Hertuginne Meghan har blitt utsatt for mange rykter etter at hun ble kjæreste med prins Harry.
KREVENDE: Hertuginne Meghan har blitt utsatt for mange rykter etter at hun ble kjæreste med prins Harry. Foto: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images

Kongelige

Tøffe måneder for høygravide hertuginne Meghan: Kritikk, rykter og hysteri

Meghan holder masken når hun er ute på jobb. Men det har vært en krevende tid for hertuginnen med graviditet og mange vonde rykter.

Publisert Oppdatert

Hertuginne Meghan (37) har termin om kort tid, og nå er hun offisielt i mammapermisjon og kan bruke tiden på å glede seg til den kongelige babyen kommer. De siste månedene har nemlig vært svært tøffe. I tiden rundt bryllupet var det fullstendig Meghan-hysteri i England, men de siste månedene har pendelen svingt i negativ retning.

Meghan er vant til å være i søkelyset gjennom sin karriere som skuespiller i Hollywood, men det å være en del av den britiske kongefamilien fører til at hver minste detalj i alt fra væremåte til garderobe blir fulgt med argusøyne.

Den siste tiden har hun måttet tåle både kritikk og falske rykter etter at hertugparet mistet flere ansatte i løpet av kort tid.

Ifølge Daily Express omtaler de ansatte Meghan som «den vanskelige hertuginnen».

En av dem som valgte å ikke forlenge kontrakten var Samantha Cohen. Hun har jobbet for kongefamilien i hele 17 år, og Meghan og Harry ønsket gjerne at hun skulle fortsette å jobbe for dem. Men Samantha takket nei.

Ryktes om gnisninger i kongefamilien

Hoffreporter Katie Nicholl tror Meghans utfordring skyldes at hun ikke helt har taklet overgangen fra kjendis til kongelig.

– Hertuginne Meghan har klare meninger om det meste og er vant til å få det om hun vil. Det er ikke blitt tatt veldig godt imot i det konservative kongehuset, sier hun.

TV-profilen Piers Morgan (53) har også rettet kraftig kritikk mot det han omtaler som en tidligere venninne.

– Min erfaring med henne var ikke bra. Og alt jeg har sett siden minner meg om en skuespiller – en Hollywood-skuespiller – som utnytter muligheten til å spille seg til toppen, sa TV-stjernen i desember.

Det ryktes også at det er gnisninger internt i kongefamilien. At Meghan velger en helt annen stil en svigerinnen hertuginne Kate (37), har også ført til en rekke rykter om at de to ikke går så godt overens.

Blant annet var ikke Kate å se da det i februar ble det arrangert babyshower for Meghan i New York.

Ifølge Expressen hadde babyshoweren en prislapp på nærmere fem millioner kroner, og den summen skal ha fått det britiske hoffet til å reagere, skriver Expressen.

– Det er tydelig at Meghan tror at å være hertuginne er som å være kjendis, og ikke kongelig. Er hun kongelig eller er hun en kjendis?, spør prinsesse Dianas tidligere sekretær, Patrick Jephson. Og Jephson er ikke den eneste som stiller spørsmål ved om Meghan forstår at hun nå er en del av den britiske kongefamilien, og ikke Hollywood-eliten.

KRITIKK: Hertuginne Meghan har blant annet måttet tåle kommentarer på at hun stryker seg for mye over magen.
KRITIKK: Hertuginne Meghan har blant annet måttet tåle kommentarer på at hun stryker seg for mye over magen. Foto: WPA Pool / Pool / Getty Images

- Kontrollert av Meghan

Alt styret rundt Meghan har også ført til rykter om at det er en konflikt mellom prins Harry og broren, prins William (36).

– Harry er helt kontrollert av Meghan. Han gjør alt det hun sier. Dette bekymrer William. Han har bedt Harry roe seg litt ned og tenke seg bedre om før han forsvarer sin kone, og be Meghan om å prøve å innse at hun nå har et helt annet liv, forteller prinsesse Dianas tidligere venninne, Lady Colin Campbell ifølge Daily Mail.

: 
Meghan gjør prins Harry svært godt. Men også i forbindelse med reisen til Australia, New Zealand, Tonga og Fiji i høst, fikk Meghan kritikk. Denne gangen fordi hun som gravid reiste til områder hvor det har vært Zika-virus.
: Meghan gjør prins Harry svært godt. Men også i forbindelse med reisen til Australia, New Zealand, Tonga og Fiji i høst, fikk Meghan kritikk. Denne gangen fordi hun som gravid reiste til områder hvor det har vært Zika-virus. Foto: Pool/Samir Hussein / Contributor / Getty Images

Får kritikk

Et eksempel på at Meghan nå får tyn for det utroligste, er kritikken den vordrende moren får for at hun stryker seg for mye på magen. Hun får også kritikk for å ha brukt altfor mye penger på mammaklær.

Ifølge The Sun brukte Meghan nærmere fem millioner kroner på klær i fjor, og skal angivelig ha nektet å bruke vanlige mammaklær, men heller dyre merkekjoler med en løs fasong, skriver avisen.

– Mens Meghan velger å bruke dyre merker som Stella McCartney, Versace og Victoria Beckham, brukte Kate billigere merker i sine graviditeter, sier en kilde.

DÅRLIG STEMNING: Ryktene vil ha det til at det er gnisninger i forholdet mellom hertuginne Kate og hertuginne 
Meghan.
DÅRLIG STEMNING: Ryktene vil ha det til at det er gnisninger i forholdet mellom hertuginne Kate og hertuginne Meghan. Foto: Pool/Samir Hussein / Contributor / Getty Images

Vil angivelig oppdra barnet kjønnsnøytralt

Nå har det også sirkulert historier rundt hvordan Meghan og Harry ønsker å oppdra barnet sitt. I en artikkel i Vanity Fair tidligere i vinter ble det hevdet at Meghan og Harry ikke ønsker at barnet deres skal føle seg begrenset av tradisjonelle kjønnsroller, og ønsker å oppdra barnet kjønnsnøytralt.

Meghan skal ifølge bladet ha fortalt venner at hun vil ha en såkalt flytende tilnærming i barneoppdragelsen.

– Hun sa at de planlegger å oppdra barnet med en flytende tilnærming til kjønn, og at de ikke vil påtvinge barnet sitt kjønnsstereotypier, skal en kilde ha uttalt til Vanity Fair.

Disse uttalelsene fikk flere til å reagere, og igjen haglet kritikken mot Meghan. Men tidligere denne måneden gikk det britiske kongehuset hardt ut mot disse ryktene.

– Denne historien er fullstendig falsk, sier de i en uttalelse til Hello! Magazine.

DYR DESIGN: Kritikerne mener Meghan bruker for mye penger på klær. Her i blazer fra Alexander McQueen.
DYR DESIGN: Kritikerne mener Meghan bruker for mye penger på klær. Her i blazer fra Alexander McQueen. Foto: Max Mumby/Indigo / Contributor / Getty Images

Går hardt inn på ektemannen

Meghan har utvilsomt hatt et svangerskap preget av tøff omtale. Men den ferske hertuginnen har virkelig holdt masken i offentligheten. Hun har på ingen måte ligget på latsiden i svangerskapet og har vært med på tilstelninger i både inn- og utland. Her har hun blitt møtt med jubel av store og små, og det er liten tvil om at hun er elsket av folket.

Likevel er det vanskelig å tro at all kritikken ikke har gått inn på 37-åringen, som nok setter ekstra stor pris på ektemannen, prins Harry i den spesielle tiden.

At Meghan kritiseres går nemlig veldig hardt inn på Harry, som gjør alt han kan for å beskytte sin kone mot kritikk fra både familien og omverdenen.

Han behandler henne som en dronning, og passer på at hun til enhver tid har det bra. Han gir henne hvile når hun trenger det, stryker henne på ryggen og holder henne trygt og godt i hånden uansett hvor de befinner seg.

– Prins Harry er veldig beskyttende overfor Meghan. Han passer på at hun ikke får med seg alt som skrives om henne, og tåler ikke at noen kritiserer henne. Spesielt ikke innad i familien, sier Lady Colin Campbell i dokumentaren «Princesses at war».

Det britiske hoffet har tidligere uttalt at Meghan har termin i slutten av april, men det er ingen hemmelighet at kongelige ofte føder tidligere enn oppgitt termin, og det er derfor rimelig å anta at den rojale babyen kan melde sin ankomst i nær fremtid.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!