HAR SLITT MED ANGST: Claire Foy på Evening Standard Theatre Awards 2018 i London i november i fjor.
HAR SLITT MED ANGST: Claire Foy på Evening Standard Theatre Awards 2018 i London i november i fjor. Foto: Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Underholdning

«The Crown»-stjernen Claire Foys tøffe kamp: - Jeg var redd for å dø

Helt siden ungdomsårene har skuespiller Claire Foy slitt med angst. Da det ble oppdaget en svulst bak øyet hennes, kom også dødsangsten.

Publisert

Smellvakre Claire Foy (34) er for de fleste best kjent som dronning Elizabeth i den populære Netflix-serien «The Crown».

Men selv om den britiske skuespilleren opplever stor suksess på TV-skjermen, har hun ikke alltid vært sikker på at hun kom til å lykkes.

En angstlidelse har nemlig gjort livet hennes svært vanskelig til tider, og da hun gjestet Skavlan i oktober, snakket hun også åpenhjertig om angsten.

– Jeg har alltid hatt det. Jeg har angst for alt som innebærer å leve livet. Jeg kan ha angst for om jeg skal ha poteter eller hamburger til middag. Er poteten det riktige valget, eller burgeren? Det er sånn angst funker, det trenger ikke være basert på en spesifikk ting, sa hun.

Les også: Utroskapsspekulasjoner i sesong to av The Crown

Se Claire Foy gjeste Skavlan under:

- Redd for å dø

Allerede i tenårene var Claires hverdag preget av angst, og da legene oppdaget en svulst bak øyet hennes da hun var 17 år gammel, kom også angsten for å dø snikende.

Svulsten var godartet, men Claire måtte operere og behandles i etterkant.

– Jeg var redd for å dø. Med en slik operasjon og behandling med steroider følger en rekke ting en tenåring ikke skal måtte tenke på. Å få så mye vann i ansiktet at du til slutt ikke er til å kjenne igjen og bli kalt for «måneansikt» er helt forferdelig. Men jeg klarte å ikke bry meg, jeg var tross alt i live, sier hun til The Sun.

Til tross for at opplevelsen var svært skremmende, forteller hun at hun ikke ville vært den foruten.

– Det var helt forferdelig å gå gjennom, men det fikk meg til å innse at jeg måtte gå for det livet jeg ville ha. Hvis jeg ikke hadde måttet gå gjennom det, vet jeg ikke om jeg hadde turt å satse alt på skuespilleryrket, avslutter hun.

DRONNING: Claire Foy i rollen som dronning Elizabeth i andre sesong av «The Crown».
DRONNING: Claire Foy i rollen som dronning Elizabeth i andre sesong av «The Crown». Foto: Netflix

«The Crown» - 2 sesonger

«The Crown» ble for første gang sendt på Netflix i november 2016. Da ble hele den første sesongen lagt ut på den populære strømmetjenesten. TV-serien handler om livet til dronning Elisabeth II av Storbritannia og hennes regjeringstid.

Under Golden Globe-utdelingen i 2017 vant serien prisen for beste dramaserie.

– «The Crown» tegner et bilde av et kongehus og en nasjon full av feil, skandaler og menneskelighet, skrev Aftenposten om serien da den kom ut.

Claire Foy spiller hovedrollen i TV-serien. John Lithgow, Matt Smith, Alex Jennings og Jared Harris er andre skuespillere som medvirker i serien. Ifølge IMDB skal serien avsluttes først etter seks sesonger. Sesong 3 kommer i 2019.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!