#FORVIRRET: Hva betyr stashing, ghosting og benching? Ta testen vår - kanskje du lærer noe nytt?
#FORVIRRET: Hva betyr stashing, ghosting og benching? Ta testen vår - kanskje du lærer noe nytt? Foto: Jena Ardell / Getty Images

Underholdning

Test deg selv: Hvor god er du på datingbegreper anno 2018?

Det er ikke bare-bare å være singel i 2018, men forhåpentligvis kan denne testen gjøre deg litt klokere på de hundrevis av forskjellige datingbegrepene som finnes der ute.

Publisert Oppdatert

Det er slett ikke enkelt å finne kjærligheten i 2018. Vi har tilgang på flere sjekke-apper enn noensinne, men med årene har det også vokst frem mange fenomener som stikker kjepper i hjulene for romantikere som vil finne «den rette».

Vet du for eksempel hva det vil si dersom en fyr «ghoster» deg? Eller hva det innbærer hvis dama du dater driver med «phubbing»? «Catfishing» er du kanskje kjent med – men hva i all verden betyr «kittenfishing»?

Sjekk hvor god kontroll du har på datingbegreper anno 2018 i quizen vår. Lykke til! (Fasit finner du nederst i saken)

1. Hva betyr «stashing»?

A: Å ta vare på nakenbildene til en tidligere partner etter det er slutt.

B: Personen du dater introduserer deg ikke for vennene eller familien sin, og poster heller aldri bilder av dere på sosiale medier. Du blir rett og slett gjemt – eller «stashet».

C: Du stoler ikke helt på personen du dater, så hver gang han eller hun kommer på besøk, gjemmer du alle verdisakene dine i forkant.

2. Hva betyr «ghosting»?

A: Når en person plutselig – helt uten forklaring – slutter å svare på meldinger, lar vær å ta telefonen, avfølger deg på sosiale medier, og unngår deg hvis dere møtes.

B: Å sette på en skrekkfilm for å sørge for at daten blir ekstra intim; man havner jo ofte i hverandres armkrok når man er redd…

C: Det betyr rett og slett at man gjør det slutt med kjæresten.

3. Hva betyr «phubbing»?

A: At en person er mer opptatt av mobilen sin enn deg.

B: Det betyr å ha sex på første date.

C: Det er et begrep som brukes når man «stalker» en person på sosiale medier.

4. Hva vil det si å drive med «kittenfishing»?

A: Å sikre flere matcher på dating-apper ved å ha profilbilde av seg selv sammen med dyr.

B: En person bruker gamle bilder av seg selv – hvor han eller hun ser ganske annerledes ut enn de gjør nå – på dating-apper, og overdriver gjerne en del for å stille seg selv i et bedre lys.

C: Å fiske etter komplimenter.

5. Hva betyr «submarining»?

A: Å arrangere en date på en ubåt.

B: At man undertrykker følelsene man har for en person man av forskjellige grunner ikke «burde» like; for eksempel storebroren til bestekompisen din eller eksen til venninna di.

C: At personen du datet for et år siden, som plutselig kuttet kontakten og forsvant fra livet ditt, dukker opp igjen – uten forklaring. Han eller hun sender deg meldinger, ringer deg, spør om du vil henge…

6. «Benching» betyr å…?

A: Man er i et forhold hvor ingen av dere tar initiativ til å finne på noe utenfor husets fire vegger; dere sitter bare benket foran TV-skjermen med godteriposen i fanget.

B: At man trener sammen med kjæresten.

C: Når man unngår å treffe en person man dater, og tar kontakt kun via sosiale medier og SMS. Man holder rett og slett personen «varm» – som en innbytter i fotballkamper – samtidig som man har tid til å utforske andre alternativer.

7. Hva betyr «haunting»?

A: Å bli sammen med en ekskjæreste.

B: Å sjekke telefonen til personen du dater (meldinger, sosiale medier, anrop) når han eller hun ikke er i rommet.

C: At en tidligere flamme, som «ghostet» deg fullstendig den gang, plutselig dukker opp igjen – men uten å kontakte deg direkte. Han eller hun bare liker alt du poster på Instagram eller Facebook.

FASIT: 1B, 2A, 3A, 4B, 5C, 6C, 7C

1-3 rette: Ooops, dette gikk ikke så bra… Men kanskje du lærte noe nytt?

4-5 rette: Midt på treet! Du forstår de fleste datingbegrepene, men er ikke ekspert – men det trenger man vel strengt talt ikke å være heller.

6-7 rette: Wow, her var du helt rå! Det skal nok litt til for å «benche» eller «stashe» deg; du er såpass oppdatert at du lukter lunta kjapt og vet hvordan du ikke skal finne deg i å bli behandlet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!