HØSTNYHETER: Fra venstre sukkerfri Coca-Cola med bringebærsmak, sukkerfri Sprite med lime- og tranebærsmak, sukkerfri Urge Chill guarana og sukkerfri Fanta med jordbær- og kiwismak.
HØSTNYHETER: Fra venstre sukkerfri Coca-Cola med bringebærsmak, sukkerfri Sprite med lime- og tranebærsmak, sukkerfri Urge Chill guarana og sukkerfri Fanta med jordbær- og kiwismak.

Forbruker

Test av Coca-Colas høstnyheter 2018: - Får følelsen av å drikke vodka med brus

Side2 har smakt seg gjennom Coca-Colas brusnyheter høsten 2018. Få med deg testens taper og vinner her!

Publisert Oppdatert

Mandag kom nyheten om hva som blir Coca-Colas nye produkter denne høsten. I Side2 har vi lang tradisjon for brustesting av blant annet av høst- og vårnyheter i tillegg til den årlige julebrustesten, som hvert år blir en av våre mest diskuterte saker.

I denne testen skulle de nye variantene sukkerfri Coca-Cola med bringebærsmak, sukkerfri Sprite med lime- og tranebærsmak, sukkerfri Urge Chill guarana og sukkerfri Fanta med jordbær- og kiwismak til pers.

Se video fra testen under:

Det hele munner ut i en uhøytidelig smakstest, hvor testpanelet (som består av redaksjonens brusentusiaster) har kjennskap til de nye brustypene fra før, men ennå ikke har smakt dem.

Førsteinntrykk, smak og helhetsintrykk blir bedømt. I tillegg triller vi terning på en skala fra én til seks.

Les også: Side2 tester nyheten Fuze Tea

Coca-Cola Raspberry uten sukker

Ifølge produsenten: - Høstens store nyhet er Coca-Cola Raspberry uten sukker, der smaken av Coca-Cola kombineres med et hint av bringebær.

Coca-Cola Raspberry uten sukker
Coca-Cola Raspberry uten sukker Foto: Produsenten

Anne Victoria: - Lukter litt bringebær og smaker godt, men jeg skulle gjerne hatt enda mer bringebærsmak. Den smaker litt for lite av bær. Veldig søt, kanskje i overkant. Pluss for at den ikke har en rar ettersmak. Jeg likte den, jeg! Terningkast 4.

Adrian: - Først må jeg bare si at det er kun to cola-typer jeg drikker: Vanlig og Coke Zero. Har forsøkt noen av de andre smakene deres, men kan ikke si at de har vært veldig forlokkende eller gode på smak. Mine forventinger til cola med bringebærsmak er med andre ord lave. Selve lukten minner om Gøy-saft med bringebærsmak. Vet ikke hva det er, men virker veldig «flat» i smaken (og brusen har vært i kjøleskapet siden i går). Synes det er en veldig kunstig smak, og hintet av bringebær synes jeg er svakt. Burde kanskje vært mer av bringebærsmaken, men for mye smak kunne også gjort dette veldig ekkelt. Jeg er ingen fan. Terningkast 2.

Astrid-Helen: - Denne smaker litt lite bringebær, rett og slett. Lukten kan minne om bringebærdrops, men synes aromaen er mye sterkere enn selve smaken. I og for seg er brusen god, men det er jo fordi det smaker mest sukkerfri cola, og ikke noe særlig bringebær. Det er sikkert en balansegang for at den ikke skal bli kvalmende søt, men synes ikke den holder helt det den lover. Terningkast 3.

Vegard: - Tenkte godteri da jeg luktet og smakte på denne. Ble litt for søt for meg, og tror jeg fort kunne ha blitt kvalm dersom jeg skulle drukket en litt større mengde. Nå drakk jeg bare et halvt glass, og det holdt egentlig for meg. Terningkast 3.

Samlet vurdering: Terningkast 3

Sprite Lemon Lime & Cranberry

Ifølge produsenten: - Klassikeren Sprite får også en ny sukkerfri smaksvariant med «Sprite Lemon Lime & Cranberry».

Sprite Lemon Lime & Cranberry
Sprite Lemon Lime & Cranberry Foto: Produsenten

Anne Victoria: - Denne likte jeg ikke. Smaken er veldig udefinerbar, og jeg får følelsen av å drikke vodka med brus på grunn av en litt rar ettersmak. Hvor er tranebærsmaken? Den vil jeg ha mer av. Merkelig blanding som jeg ikke helt får taket på. Terningkast 2.

Adrian: - Denne smaker bare «falsk» og flat Sprite! Merker ikke noe til «lemon og cranberry». Veldig daff og lite god. Nei, dette var virkelig ikke godt. Altfor søt, e-stoffbonanza – nesten litt kvalmende. Her må man være streng. Terningkast 1.

Astrid-Helen: - Lukter og smaker friskt av sitron og lime, men hvor er tranebærsmaken? Jeg liker Sprite, men denne ble veldig anonym. Vanlig Sprite-brus står til en god firer. Denne må ned på toeren, rett og slett fordi jeg ikke smaker noe tranebær. Terningkast 2.

Vegard: - Denne smakte egentlig ikke så veldig annerledes enn hva Sprite smaker fra før. Jeg kunne lukte at det var tranebær i den, men smakte det nesten ikke. Så følte egentlig at jeg drakkvanlig Sprite med litt nytt design, hehe. Terningkast 3.

Samlet vurdering: Terningkast 2. Dette gjør brusen til testens taper

Les også: Side2 tester: Smaker vi forskjell på Pepsi og Coca-Cola?

TESTPANELET: Adrian Møller Haugan (f.v.), Anne Victoria Frogner, Vegard Bang Ritland og Astrid-Helen Holm tester Coca-Colas brusnyheter høsten 2018.
TESTPANELET: Adrian Møller Haugan (f.v.), Anne Victoria Frogner, Vegard Bang Ritland og Astrid-Helen Holm tester Coca-Colas brusnyheter høsten 2018. Foto: Lars Wærstad

Urge Chill Guarana (testens taper)

Ifølge produsenten: - 90-tallshelten Urge har mange trofaste fans. De kan nå glede seg til å sjekke ut nye «Urge Chill guarana» uten sukker.

Urge Chill Guarana
Urge Chill Guarana Foto: Produsenten

Anne Victoria: - Hjelp! Dette ble veldig søtt, og den smaker sukkervann, selv om den er sukkerfri. Igjen sliter jeg med å finne ut av hva produsenten mener at dette skal smake. Minner meg om den frossen-isen vi hadde som barn og klemte opp. Jeg ønsker en definert smak og en definert brus, og denne ble litt for merkelig for meg. Vedder for at kidsa kommer til å elske den da. Terningkast 3.

Adrian: - Minner meg om urinalen på et herretoalett! Jeg har aldri spist guarana, så jeg vet ikke hvordan jeg skal sammenligne dette med en guarana. Det smaker veldig fake og veldig søtt. Litt som en veldig død champagnebrus. Terningkast 2.

Astrid-Helen: - Ouuuff, denne var søt. Ganske rart å tenke på at den er uten sukker, for den er virkelig, virkelig, virkelig (altfor) søt. Er man på utkikk etter noe som gir deg følelsen av at man drikker sukkerenergidrikk uten at man egentlig gjør det, må jo denne være midt i blinken. Dessverre gikk den ikke helt hjem hos meg. Terningkast 3.

Vegard: - Smaker også litt kunstig, og litt kvalmende. Litt lite futt i den var det óg. Den ble rett og slett litt for godteriaktig, denne her også. Terningkast 3.

Samlet vurdering: Terningkast 3.

Fanta Strawberry & Kiwi (testens vinner)

Ifølge produsenten: - Vi ville la folk være med og avgjøre hva vi skulle satse på. Vinneren ble Fanta Strawberry & Kiwi, en smak som åpenbart har vært savnet av mange. Brusen har tidligere vært tilgjengelig, men da med sukker.

Fanta Strawberry & Kiwi
Fanta Strawberry & Kiwi Foto: Produsenten

Anne Victoria: - Denne likte jeg ikke altså. Det står at den skal smake jordbær og kiwi, men jeg smaker ikke det, jeg smaker noe kunstig og syntetisk. Merkelig blanding av smaker, noe som gjør den veldig udefinerbar. Og jeg som elsker jordbær!! Skuffa. Terningkast 2.

Adrian: - Overraskende god lukt. Fargen minner meg (som en gammel mann) om julebrus. Blandingen av kiwi og jordbær er overraskende ok. Jeg vil ikke si den er god og jeg ville aldri selv plukket den med meg fra butikken når jeg vet hva den smaker, men sammenlignet med de andre vi har smakt på er denne mye bedre. Jeg skal være grei, og i denne testen er den en vinner. Ruller terningkast 4.

Astrid-Helen: - Denne luktet veldig godt! Smakte smått syntetisk, men ikke så mye at man blir kvalm av det. Frisk og god jordbærsmak. Min favoritt, og definitivt noe jeg kommer til å kjøpe igjen. Her vil jeg dra på litt, faktisk, fordi jeg også tror den kan vokse på meg. Terningkast 5.

Vegard: - Av alle de jeg fikk smake på, var denne den beste. Denne smaker også litt kunstig, men er ikke like kvalmende som de andre brusene. Terningkast 4.

Samlet vurdering: Terningkast 4. Dette gjør brusen til testens vinner!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!