SIKKERT TEGN: Ler han/hun av vitsene dine - uansett hvor morsomme de egentlig er? Da er det nok fordi personen er interessert i deg.
SIKKERT TEGN: Ler han/hun av vitsene dine - uansett hvor morsomme de egentlig er? Da er det nok fordi personen er interessert i deg. Foto: Getty Images

Dating

10 tegn på at crushet ditt liker deg

Ler han/hun av de dårlige vitsene dine eller hever øyenbrynene seg under samtalen deres? Da er personen mest sannsynlig interessert i deg!

Publisert Oppdatert

Det er en fin tid, men også en frustrerende tid - tiden etter du har møtt noen som gir deg sommerfugler i magen. Men hvordan kan du vite at daten din føler det samme om deg?

Her er noen tegn på hvordan du kan finne det ut:

1. Introduserer deg for vennene sine

Du er ikke lenger en hemmelighet eller en bootycall til sene kvelder. Du blir faktisk invitert med inn i den andres liv og får hilse på personer som betyr noe.

2. Bryter ikke avtaler

Selvfølgelig kan det dukke opp ting innimellom, slik det gjør for alle, men du trenger aldri å lure på om det faktisk blir noen date eller ikke, dersom dere har avtalt å henge en dag.

Les også: Er du betatt eller besatt av ham?

3. Viser interesse

Dersom daten din stiller deg spørsmål og lytter til alt du forteller, og samtidig husker detaljer fra ting du har fortalt han tidligere, er det et sikkert tegn på at han interesserer seg for deg.

4. Gir deg blikket

Dersom du ser at partneren din studerer deg med blikket sitt, og i tillegg virker bevisst på du ser det, så stemmer nok det. Dette er nok ikke første gangen han sjekker deg ut. Forskjellen er bare at nå lar han deg se det. Grunnen til det er at personen vil at du skal vite at du blir betraktet som en potensiell partner.

5. Kroppsspråk

- Munnen: Når en mann ser noe han liker, så vil leppene gli fra hverandre slik at munnen åpnes litt, mens kvinner har en tendens til å slippe seg på leppen.

- Øyenbryn: Når vi ser noen vi liker godt for første gang, vil øyenbrynene heve og senke seg ørlite. Det skjer hele tiden - uavhengig av kjønn og alder. Når vi hever øyebrynene åpner øynene seg mer, og de ser både større, lysere og mer vennlige ut. Dersom du klarer å spotte dette, vet du at han/hun har fattet interesse for deg, kanskje til og med før han vet det selv.

- Nesebor: Samtidig med at øyenbrynene hever seg, øynene åpnes og leppene glir fra hverandre, så åpner også neseborene seg. Dermed vil hele ansiktet se mer vennlig og åpent ut.

- Tar på seg selv: Når vi liker noen, så blir huden vår, og spesielt munnen eller leppene, veldig sensitive, og det føles godt å stryke på disse områdene. I tillegg planter han kanskje en idé hos den aktuelle kvinnen, om at det ville vært deilig å kysset disse områdene.

Les også: - Jeg blir så forelska at det gjør vondt

6. Skiller seg ut

Hvis noen er interessert i deg, ønsker de at du også ser dem. Derfor vil de forsøke å skille seg litt ut for å fange din oppmerksomhet. Forsøk derfor å legge merke til ting han/hun gjør for å skille seg ut.

7. Fikser håret

Tar han/hun seg på håret ofte for å rette på det eller rufse det til, samtidig som personen blir oppmerksom på at du er i nærheten? Da er det mest sannsynlig for å se bra ut for deg!

8. Retter seg opp

Dersom du snakker med en du lurer på om liker deg, så sjekk holdningen til personen. Står han/hun rett og i tillegg er stram i holdningen, så er sjansen stor for at personen prøver å vise seg frem. Står han/hun i tillegg rett ovenfor deg, i motsetning til halvveis vridd bort, så er det for å gi deg sin fulle oppmerksomhet. Det er for at du skal oppfatte han/hun som en type som hører på deg og det du sier

Les også: 7 ting vi jenter gjør når vi er forelsket

9. Nervøsitet

De aller fleste blir nervøse når de er forelsket – uansett hvor selvsikre de er fra før. I begynnelsen av et forhold står mye på spill, så man vil ikke gjøre noe galt. Dette kan vise seg ved at man rødmer, leker med håret, klør seg i hodet eller biter negler.

10. Latter

Sist, men ikke minst; daten din ler av vitsene dine - uansett hvor morsomme de egentlig er. Han/hun vil også prøve å få deg til å le ved å erte og tulle med deg.

Følg med, følg med!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!