PERSONLIG: 
Aksel Lund Svindal avslører at hans kommende bok vil inneholde personlige historier, men i motsetning til tidligere, blir de fortalt av han selv.
PERSONLIG: Aksel Lund Svindal avslører at hans kommende bok vil inneholde personlige historier, men i motsetning til tidligere, blir de fortalt av han selv. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Underholdning

Superalpinisten samarbeider med Petter Stordalen: Nå kommer boken om Aksels liv

Aksel Lund Svindal var først usikker på om han ville gi ut en selvbiografi, men etter en samtale med Petter Stordalen endret alt seg.

Publisert Oppdatert

I februar satte Aksel Lund Svindal punktum for en helt fantastisk alpinkarriere, men 36-åringen ligger ikke på latsiden av den grunn.

Han har nemlig jobbet med en selvbiografi den siste tiden, og ifølge VG skal boken etter planen gis ut til høsten.

– Vi har ikke kommet så langt ennå. Først var jeg usikker på om det var noe jeg hadde lyst til å gjøre, men så har jeg snakket mye med Petter om det – og han er jo en ganske entusiastisk og overbevisende type. Jeg fikk mer og mer trua på at dette blir en morsom prosess, forteller Aksel til VG.

<b>GIR UT BOK:</b> Petter Stordalen og hans forlag Pilar er de som skal gi ut Aksel Lund Svindals selvbiografi til høsten. Her er de to sammen i 2012 i forbindelse med en pressekonferanse for alpinlandslaget.
GIR UT BOK: Petter Stordalen og hans forlag Pilar er de som skal gi ut Aksel Lund Svindals selvbiografi til høsten. Her er de to sammen i 2012 i forbindelse med en pressekonferanse for alpinlandslaget. Foto: Stian Lyseberg Solum / NTB Scanpix

- Et ekstraordinært liv

Boken, som har arbeidstittelen «Større enn meg», gis ut på Petter Stordalens (56) forlag, Pilar.

Stordalen gleder seg over at Aksels liv nå blir bok.

– Aksels liv rommer så mye mer enn det folk har blitt kjent med hittil, som alle kan lære av. Dette blir historien om et ekstraordinært liv, hvor det umulige var mulig, hver hundredel telte – og ett feilskjær kunne kostet deg karrieren, sier hotellkongen i en pressemelding.

GULLGUTTER: Aksel avsluttet karrieren med VM-sølv i Åre i februar. Ekstra gøy var det nok at bestekompis Kjetil Jansrud var den som stakk av med gullet.
GULLGUTTER: Aksel avsluttet karrieren med VM-sølv i Åre i februar. Ekstra gøy var det nok at bestekompis Kjetil Jansrud var den som stakk av med gullet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
STØTTE: Pappa Bjørn Svindal har fulgt sønnen verden rundt gjennom hele karrieren. Her er de to sammen i Kitzbühel i 2018.
STØTTE: Pappa Bjørn Svindal har fulgt sønnen verden rundt gjennom hele karrieren. Her er de to sammen i Kitzbühel i 2018. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Suksess på flere fronter

Aksel har hatt suksess på flere fronter, blant annet med det miljøvennlige klesmerket «Greater Than A», som han lanserte i fjor.

Og ifølge VG inneholder den kommende boken 36-åringens personlige historie, med både opp- og nedturer, og vi får hans historie som både idrettsutøver og forretningsmann.

Den ellers så private Aksel avslører at det også vil deles ting fra privatlivet i boken.

– Altså, det er private ting, men først og fremst ting som veldig mange vet om fra før. Men i stedet for at folk får se det gjennom mediene eller kameralinsa, får man heller se det fra mitt perspektiv, sier han til VG.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!