Foto: Røde Kors/Kongehuset

Store kontraster for Mette-Marit

Drar rett fra Burma til kongelig bryllupsstas.

Publisert

STOCKHOLM (SIDE2): Side2 kunne avsløre tidligere denne uken at kronprinsesse Mette-Marit (39) har vært på et hemmelig besøk til Myanmar rett før prinsessebryllupet i Stockholm.

Hun har oppholdt seg i Sørøst-Asia de siste to ukene, og avslutter et hemmelig besøk til Myanmar rett før prinsessebryllupet i Stockholm.

Beredskap
På kongehusets offisielle Facebook-side ble det lagt ut bilder fra det noe regnfulle besøket i landet. I Myanmar er det regntid for øyeblikket, noe kronprinsessen også fikk merke.

Mette-Marit har under besøket blant annet fått en innføring i hvordan skolebarn og lokalsamfunn får hjelp av Røde Kors til kriseberedskapshåndtering når for eksempel en naturkatastrofe inntreffer.

5547

Kronprinsessen var til stede i en skoleklasse som fortalte henne om hvordan de øver på beredskap for brann og jordskjelv. Kronprinsessen ble invitert hjem til av en av elevene som hun traff på skolen.

Lenge i landet
Mette-Marit er beskytter av Røde Kors. Organisasjonen har vært etablert i Myanmar siden 1920, og har drevet humanitært arbeid i landet kontinuerlig siden.

Røde Kors har 120.000 medlemmer og 14. 000 frivillige over hele landet.

Side2 er på plass i Stockholm under bryllupet 8. juni - følg med for oppdateringer!

Les også:

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!