Nils Bech feirer Vigeland. Danseren på bildet er Silas Henriksen fra Nasjonalballetten. 
Nils Bech feirer Vigeland. Danseren på bildet er Silas Henriksen fra Nasjonalballetten.  Foto: Jonathan Vivaas Kise/Red Bull Music

Opplevelser

Stor opplevelsesguide for høsten 2019

Hverdagen er i gang, og med dét kommer det også masse fete kulturopplevelser du er nødt til å få med deg denne høsten.

Publisert

Aktiviteter

Nils Bech feirer Vigeland / 14. og 15. september på Vigeland-museet, Oslo

Vi trodde ikke Vigeland-museet kunne bli finere, men det var før vi hørte at Nils Bech skal opptre der, som en del av Ultima­festivalen. Du vet, han som sang O helga natt i Skam.

Psst! Vigeland-museet fyller 150 år og har aldri sett bedre ut! Følg med på nettsiden deres, Vigeland.museum.no, for å se hvordan du kan ta del i feiringen.

Elvelangs i fakkellys / 26. september langs Akerselva, Oslo

Noen ganger er det innafor å følge strømmen, for eksempel den kvelden det settes opp 4400 fakler og 140 kultur­innslag langs Akerselva i Oslo.

Oslo Design Fair / 1. september i Lillestrøm

Vi elsker at det er Norges ­største møbel- og interiørmesse, Oslo Design Fair, som stiller dette spørsmålet: Hvor mange ting trenger du egentlig? Få svaret på det, hvis det i det hele tatt finnes et med to streker under, på dagen de har åpent for alle: Lørdag ­1. september.

Alan Walker spiller konsert i Oslo i november. 
Alan Walker spiller konsert i Oslo i november.  Foto: Pressefoto

Konserter

Alan Walker / 9. november i Oslo Spektrum

Selv om han heter Alan Walker holder det ikke å gå hvis du ønsker billetter til konserten hans i Oslo Spektrum. Her gjelder det å løpe til billettluka (internett)!

Kunst/kultur

Oslo Kulturnatt 2019 / 13. september i Oslo

Har du hatt en rolig sommer? Ta et skippertak under Norges største endagsfestival, når det settes opp små og store gratisarrangementer over hele Oslo, på 200 forskjellige arenaer. Da får du mye å snakke om ved kaffemaskinen, da! Sjekk ut nettsidene for fullt program.

Hvorfor det? / 29. august på Rockefeller, Oslo

Glem Google. 29. august svarer Trond-Viggo Torgersen og Linn Skåber på hva enn du måtte lure på, så lenge du tør å si det høyt, når de står på scenen med humor­showet Hvorfor det?

Oslo kulturnatt er vår største endagsfestival. 
Oslo kulturnatt er vår største endagsfestival.  Foto: Per Ole Hagen

Eventer

Sarpsborgfestivalen / 30. til 31. august

Matfestivaler er ikke de eneste som er gode på lokale spesialiteter. Det er Sarpsborgfestivalen også. Reis hit for å få en smakebit av Death By Unga Bunga (Moss), Divest (Rygge), Huma Luma (Halden) og Ulrikke (Skjeberg).

Fra Findings-festivalen. 
Fra Findings-festivalen.  Foto: Olav Stubberud
Foto: @dash_cam på Instagram

Podcast

Red Scare / Sjanger: Skarp humor

Liker du å le av ting som det føles ulovlig å le av? Nå kan du le av Donald Trump i full offentlighet, i alle fall hvis du har på deg hodetelefoner, sammen med de politiske ukorrekte Anna Khachiyan og Dasha Nekrasova (bildet).

Tech & Society with Mark Zuckerberg

Det er blandede følelser rundt Mark Zuckerberg sin nye podkast, noe som kanskje ikke er så overraskende, siden det er blandede følelser rundt oppfinnelsen hans også. Facebook. Bedøm selv: tommel opp, eller ned?

Reply All / Sjanger: Podkast om internett

Det er veldig innafor å bruke podkaster til å slappe av, men du kan også bruke de til å skjønne mer. Det D2 kaller den beste podkasten om internett utforsker hva informasjonsteknologi gjør med mennesker, kulturen og samfunnet.

Kino

Good Boys / På kino nå

Traileren til filmen er såpass drøy, at hovedrolleinne­haverne i Good Boys egentlig ikke har lov til å se den. Selv om de går i sjetteklasse er dette nemlig en komedie med dop, vold og analkuler – fra de som lagde Superbad!

Foto: Pressefoto

Toy Story 4 / Kommer 6. september

Skal du se Toy Story 4 på kino får du ikke bare en anledning til å kose deg, men også en mulighet til å briljere. I hvert fall hvis du pugger denne setningen: «Visste du at Toy Story (1995) var den aller første data­animerte spillefilmen som ble produsert?»

Once Upon a Time ... In Hollywood / På kino nå

De trengte egentlig bare å si Quentin Tarantino. Men så sa de Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Dakota Fanning og Lena Dunham også. OMG, som vi gleder oss om filmen om Hollywood-skuespilleren (DiCaprio) og stuntmannen hans (Pitt)!

Film

Holiday / Kan strømmes nå, blant annet hos iTunes

Synes du det er surt å jobbe eller studere igjen? Da er Holiday et passende plaster på såret, en dansk film om Sacha (20-ish) som er på ferie på den tyrkiske rivieraen, men så viser det seg at selv luksusvillaer har en skyggeside. Kanskje ikke så verst med ni til fem, likevel?

Fra filmen Holiday.
Fra filmen Holiday. Foto: Pressefoto

Dragged Across Concrete / Kan strømmes nå, blant annet hos iTunes

S. Craig Zahler står bak noen av de tøffeste filmtitlene vi vet om, som Bone Tomahawk og Brawl in Cell Block 99, alle med handlingsforløp som lever opp til de beinharde forventningene. I Dragged Across Concrete (Au!) spiller Mel Gibson og Vince Vaughn to politimenn ute av kontroll.

Avengers: Endgame / Kan strømmes nå, blant annet hos iTunes

Det finnes sterkere medisin enn sukker, for deg som sliter med å holde deg våken under filmkvelden. Hva med 26 superhelter i en film som hadde et budsjett på 356 millioner dollar? Avengers: Endgame kan endelig strømmes.

Fra Euphoria.
Fra Euphoria. Foto: Pressefoto

Serier

Euphoria / Se sesong en hos HBO Nordic

Har du gått glipp av Euphoria, HBO-serien som blant annet er produsert av Drake, som hadde premiere i slutten av juni? Så bra! Da har du en hel sesong med dop, high school, identitetskriser, kjærlighet, sex, sosiale medier, tenåringer og vennskap foran deg.

Watchmen / Kommer på HBO Nordic denne høsten

Vi grugleder oss til Watchmen, en mørk dramaserien fra en verden hvor «superhelter» blir behandlet som forbrytere. Se traileren for å skjønne tegninga.

Viceland / Blant annet på TV 2 Sumo

Føles det som du har rundet alle TV-seriene i verden? Har du ikke sjekket ut Viceland sine produksjoner ennå ... vel, så har du ikke det. Sjekk for eksempel ut Balls Deep og F*uck That’s Delicious, som henholdsvis handler om menneskelige miljøer og munchies!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!