SAMMEN I 20 ÅR: Michael Douglas (75) og Catherine Zeta-Jones (50) har vært gift siden 2000, og Catherine har alltid sett på alderforskjellen deres som fullstendig uproblematisk.
SAMMEN I 20 ÅR: Michael Douglas (75) og Catherine Zeta-Jones (50) har vært gift siden 2000, og Catherine har alltid sett på alderforskjellen deres som fullstendig uproblematisk. Foto: Splash News / NTB scanpix

Underholdning

Kjendispar med stor aldersforskjell

Her er kjendisene som beviser at alder ikke nødvendigvis har noen betydning.

Publisert Oppdatert

Alder er bare et tall sies det, og trenger på ingen måte komme i veien for ekte kjærlighet.

Likevel har forskning antydet at sjansen for at forholdet ryker øker i takt med aldersforskjellen.

Ifølge en studie gjort ved Emory University i Atlanta, publisert i 2014, øker sjansene for separasjon i takt med at aldersforskjellen blir større. I studien analyserte forskerne 3000 gifte mennesker, og fant ut at par med ti års aldersforskjell har 39 prosent sjanse for brudd. For par med 20 års aldersforskjell eller mer øker sjansene for brudd til hele 95 prosent.

Nylig skal Brody Jenner (36) og Playboy/Victoria's Secret-modellen Josie Canseco (22) ha gjort det slutt, ifølge TMZ. Brody Jenner er Kylie og Kendall Jenners storebror.

Kilder sier til nettstedet at årsaken til bruddet er aldersforskjellen på 14 år. «Vi blir fortalt at de er på forskjellig sted i livet», skriver nettstedet. Forholdet deres varte bare tre måneder.

KORT FORHOLD: Brody Jenner og Josie Canseco skal ha gjort det slutt på grunn av aldersforskjellen på 14 år.
KORT FORHOLD: Brody Jenner og Josie Canseco skal ha gjort det slutt på grunn av aldersforskjellen på 14 år. Foto: Jean Baptiste Lacroix / Stringer / Getty Images

I Hollywood har vi imidlertid flere eksempler på det motsatte - nemlig at par med stor aldersforskjell har holdt sammen i mange år. Catherine Zeta-Jones (50) og Michael Douglas (75) er ett av parene som har holdt sammen i hele 20 år.

Fra Heidi Klum og Tom Kaulitz til Kris Jenner og Corey Gamble: Her er ti kjendispar som gir blaffen i aldersforskjeller!

Ellen DeGeneres og Portia de Rossi

Aldersforskjell: 15 år

SAMMEN SIDEN 2004: Portia de Rossi og Ellen DeGeneres.
SAMMEN SIDEN 2004: Portia de Rossi og Ellen DeGeneres. Foto: C Flanigan / Getty Images

Programleder Ellen DeGeneres (61) og skuespiller Portia de Rossi (46) har vært et par siden 2004. De giftet seg i 2008, etter at det ble lov for to personer av samme kjønn å inngå ekteskap i California. Det har gått skilsmisserykter om paret opptil flere ganger, men de ser fortsatt ut til å holde sammen.

Heidi Klum og Tom Kaulitz

Aldersforskjell: 16 år

FANT HVERANDRE I 2018: Supermodell Heidi Klum og gitarist Tom Kaulitz.
FANT HVERANDRE I 2018: Supermodell Heidi Klum og gitarist Tom Kaulitz. Foto: David Livingston / Getty Images

Supermodell Heidi Klum (46) fant kjærligheten med Tokio Hotel-gitarist Tom Kaulitz i 2018, og paret giftet seg tidligere i år.

Fra før har Klum et ekteskap bak seg med artisten Seal, som er ti år eldre enn henne.

I et intervju med InStyle i 2018 åpnet hun opp om hvordan det er å få kommentarer på aldersforskjellen mellom de to:

- Kjæresten min er mange år yngre enn meg og mange setter spørsmålstegn ved det og spør meg om det, uttalte hun.

- Det er den eneste gangen alderen min ser ut til å bli dyttet opp i trynet på meg og jeg er nødt til å svare for meg. Jeg tenker ikke så mye på det ellers. Man vil bare leve et lykkelig liv uten å bekymre seg for mye over hva folk tenker, for å være bekymret kommer bare til å gi deg mer rynker.

Anna Anka og David Johansson

Aldersforskjell: 20 år

SKAL GIFTE SEG: David Johansson og Anna Anka.
SKAL GIFTE SEG: David Johansson og Anna Anka. Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Realitykjendis og TV-profil Anna Anka (48) har funnet kjærligheten med den 20 år yngre David Johansson. Paret skal gifte seg i april 2020.

– Kjærligheten kjenner ingen alder. Det handler om energi mellom to mennesker. Dessuten er David veldig moden for alderen. Han er ikke en typisk «kille» som er opptatt av Tinder- og Instagram-likes. Jeg kunne aldri vært sammen med en så barnslig person, sa Anna i et intervju med Her og Nå tidligere i år.

Rosie Huntington-Whiteley og Jason Statham

Aldersforskjell: 20 år

FANT TONEN: Jason Statham og modell Rosie Huntington-Whiteley.
FANT TONEN: Jason Statham og modell Rosie Huntington-Whiteley. Foto: AFP / NTB scanpix

Modell Rosie Huntington-Whiteley (32) og skuespiller Jason Statham (51) startet å date i 2010. De forlovet seg i 2016 og fikk sitt første barn i 2017, Jack Oscar Statham.

Harrison Ford og Calista Flockhart

Aldersforskjell: 22 år

GIFT SIDEN 2010: Harrison Ford og Calista Flockhart har vært et par siden begynnelsen av 2000-tallet. Her er de avbildet sammen i 2008.
GIFT SIDEN 2010: Harrison Ford og Calista Flockhart har vært et par siden begynnelsen av 2000-tallet. Her er de avbildet sammen i 2008. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Skuespillerne Calista Flockhart (55) og Harrison Ford (77) har vært sammen lenge i Hollywood-sammenheng. Paret møttes for første gang under Golden-Globe-utdelingen i 2002. De giftet seg i 2010 og har en adoptert sønn sammen ved navn Liam Flockhart.

Bruce Willis og Emma Heming

Aldersforskjell: 23 år

HAR TO BARN SAMMEN: Skuespiller Bruce Willis og modell og skuespiller Emma Heming.
HAR TO BARN SAMMEN: Skuespiller Bruce Willis og modell og skuespiller Emma Heming. Foto: Splash News / NTB scanpix

Skuespiller Bruce Willis (64) og modell og skuespiller Emma Heming (41) giftet seg i 2009 og har to barn sammen, Evelyn Penn Willis og Mabel Ray Willis.

Kris Jenner og Corey Gamble

Alderforskjell: 25 år

BLE SAMMEN I 2014: Kris Jenner og Corey Gamble.
BLE SAMMEN I 2014: Kris Jenner og Corey Gamble. Foto: Splash News / NTB scanpix

Kardashian-momager og businesskvinne Kris Jenner (63) fant kjærligheten med Corey Gamble (38) i 2014 og de har stått støtt ved hverandres sider siden den gang.

Gamble var et relativt ukjent fjest for de fleste før romansen med Kardashian-/Jenner-matriarken ble kjent. Han er utdannet innefor markedsføring og har tidligere jobbet som turnésjef for Justin Bieber. Linken skal ifølge E! News være Justin Bieber, og det nære forholdet popstjernen har hatt til Kardashian-familien.

Ryktene om at de skal ha forlovet seg har blusset opp flere ganger, men paret har aldri bekreftet noe selv.

Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas

Aldersforskjell: 25 år

TRAFF HVERANDRE I 1998: Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har vært et par lenge i Hollywood-sammenheng.
TRAFF HVERANDRE I 1998: Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har vært et par lenge i Hollywood-sammenheng. Foto: NTB scanpix

Skuespillerne Catherine Zeta-Jones (50) og Michael Douglas (75) kan straks feire 20 år som gift. De ga hverandre sitt ja i 2000, men ble introdusert under en filmfestival to år tidligere, visstnok av Danny DeVito.

Paret var separert en periode i 2013, men har nå funnet tilbake til kjærligheten, for godt, virker det som.

Da de ble sammen, vekket den store aldersforskjellen skepsis blant folk da den ble kjent, men Catherine har vært åpen om at hun alltid har sett på det som uproblematisk.

- Da moren min fortalte meg om menn og livets sannheter, satte hun aldri noen aldersgrense på det. Og det er mosomt, for Michael og foreldrene mine er på samme alder, uttalte hun til E! News i 2018.

Funfact: Paret har faktisk bursdag på samme dag - 25. september.

Alec og Hilaria Baldwin

Alderforskjell: 26 år

HAR FIRE BARN: Hilaria og Alec Baldwin.
HAR FIRE BARN: Hilaria og Alec Baldwin. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Skuespiller Alec Baldwin (61) giftet seg med yogainstruktøren Hilaria Baldwin (35) i 2012. Paret har fire barn sammen.

Fra før har Alec Baldwin ett barn med ekskona Kim Basinger (64).

Sarah Paulson og Holland Taylor

Aldersforskjell: 32 år

SAMMEN SIDEN 2015: Skuespillerne Sarah Paulson og Holland Taylor.
SAMMEN SIDEN 2015: Skuespillerne Sarah Paulson og Holland Taylor. Foto: Shuttertstock editorial / NTB scanpix

De to skuespillerne Sarah Paulson (44) («American Horror Story», «12 Years a Slave») og Holland Taylor (76) («Two and a half Men») har vært et par siden 2015.

Til tross for suksessfulle karrierer på hver sin front, kunne Paulson avsløre i et intervju med Net-a-Porters nettmagasin fra 2018 at hun hadde blitt bedt om å holde forholdet deres hemmelig, fordi det kunne påvirke skuespillerkarrieren hennes, skriver InStyle.

- Mine livsvalg er, eh, ukonvensjonelle, uttalte hun i intervjuet.

- Jeg er sammen med en mye eldre person, og folk synes det er fascinerende og rart, og for meg er det det minst interessante med meg.

Peter Cook og Alba Jancou

Aldersforskjell: 39 år

39 ÅRS ALDERSFORSKJELL: Alba Jancou og Christie Brinkleys eksmann Peter Cook er nyforlovet.
39 ÅRS ALDERSFORSKJELL: Alba Jancou og Christie Brinkleys eksmann Peter Cook er nyforlovet. Foto: Shutterstock editorial / NTB scanpix

Arkitekten Peter Cook (60) er aller best kjent som tidligere supermodell Christie Brinkleys (65) eksmann. Han har nylig funnet kjærligheten med den 39 år yngre studenten Alba Jancou (21), kunne Page Six melde i slutten av oktober.

I en kommentar til nettstedet sier Peter Cook:

- Vi anser oss utrolig heldige som har funnet en sjelevenn i hverandre. Vi ser frem mot mange år med ekteskapelig lykke.

Alba Jancou er like gammel som Cooks egen datter, Sailor Brinkley Cook (21).

Ifølge kilder skal paret ha begynt å date for omkring ett år siden, og arkitekten skal ha fridd med en 6-karats diamantring foran en kirke.