VOLDELIG FORHOLD: En åpenhjertig Ella Marie Hætta Isaksen avslører at hun som 16-åring ble utsatt for psykisk og seksuell vold.
VOLDELIG FORHOLD: En åpenhjertig Ella Marie Hætta Isaksen avslører at hun som 16-åring ble utsatt for psykisk og seksuell vold.

Underholdning

«Stjernekamp»-vinneren Ella Maries tøffe ungdomstid: Utsatt for psykisk vold

Som 16-åring ble hun utsatt for grov hets og vold. Ella Marie Hætta Isaksen er bekymret over hvor mange samiske jenter som faktisk opplever dette.

Publisert Oppdatert

I et åpenhjertig intervju med Aftenposten avslører «Stjernekamp»-vinneren Ella Marie Hætta Isaksen (20) at hun i ungdomsårene ble utsatt for både psykisk og seksuell vold.

Det skjedde da hun var 16 år gammel og flyttet fra Tana til Alta for å gå på videregående.

Tiden i Alta ble svært tøff for den unge jenta, som ble grovt hetset hver dag. Og da hetsen sto på som verst, opplevde hun det som svært vanskelig å svare for seg.

– Jeg gikk hjem hver dag og følte at jeg ikke hadde vært tro mot verdiene mine. Det utviklet seg til selvhat. Jeg mistet rett og slett selvtilliten, sier hun til Aftenposten.

STOLT: For Ella Marie er det viktig å vise hvor hun kommer fra, og hun legger ikke skjul på at hun er stolt av sitt samiske opphav.
STOLT: For Ella Marie er det viktig å vise hvor hun kommer fra, og hun legger ikke skjul på at hun er stolt av sitt samiske opphav. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nede i kjelleren

I et tidligere intervju har Ella Marie omtalt årene hun bodde i Alta som de mørkeste i hennes liv.

– Jeg var skikkelig nede i kjelleren i tre år, sa hun til magasinet KK i januar.

Den dårlige selvfølelsen og mangel på selvtillit førte artisten ned i et mørke som igjen gjorde at hun tok gale valg og endte opp i dårlige relasjoner.

Vil ikke fremstå som unik

Hun forteller at hun var i et forhold der hun ble utsatt for både psykisk og seksuell vold, og hun er bekymret for at hennes historie på ingen måte er unik.

– Husk at halvparten av alle samiske kvinner har opplevd vold, sier 20-åringen til Aftenposten og legger til:

– Jeg vil ikke fremstå som unik, min erfaring er tvert imot altfor vanlig. Men også jeg, som er så sterk, og feminist, ble et offer. Det kan være vanskelig å kjenne på.

SEIRET: Det var i fjor at Ella Marie Hætta Isaksen stakk av med seieren i «Stjernekamp» på NRK.
SEIRET: Det var i fjor at Ella Marie Hætta Isaksen stakk av med seieren i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!