GLEDER SEG: I disse dager kan du følge Helene og Stian i en ny sesong av «Senkveld».
GLEDER SEG: I disse dager kan du følge Helene og Stian i en ny sesong av «Senkveld». Foto: TV 2

Underholdning

«Senkveld»-duoens nære vennskap: - Vi har felt noen tårer sammen

På skjermen har Helene og Stian struttet av selvtillit. Da kameraene var avslått har situasjonen vært en annen.

Publisert Oppdatert

Det var i april i fjor TV 2 annonserte at det var Stian Blipp (29) og Helene Olafsen (28) som skulle overta det populære programmet «Senkveld», etter at radarparet Thoms Numme (48) og Harald Rønneberg (45) valgte å tre av året før.

Fra sidelinjen har overtakelsen tilsynelatende vært en suksess. Den ferske fredagsduoen har med stødig hånd ledet oss gjennom underholdningshøsten. I kulissene har stemningen vært en annen. Usikkerheten har holdt et klamt grep rundt de ferske talkshowvertene. Særlig Helene har tilbakelagt et tøft halvår.

– Å takke ja til «Senkveld» var kjempeskummelt. Jeg ante ikke hva jeg gikk til. Og det er utvilsomt det vanskeligste jeg noen gang har gjort. Innspillingene i fjor var såpass krevende for meg at jeg ikke fikk vært tilstede i det som jeg hadde lyst til. Jeg ble veldig sliten og orket ikke å gjøre noe annet. Det krevde veldig mye av meg. Heldigvis hadde jeg Stian! forteller Helene åpenhjertig til Her og Nå.

– Stian har vært en enorm trygghet for meg. Han er veldig empatisk og har vært interessert i hvordan jeg har hatt det. Vi har snakket mye og han har prøvd å sette seg inn i min situasjon – og vært veldig flink til å navigere rundt de vanskelige situasjonene når de har oppstått, smiler Helene takknemlig.

STORE SKO Å FYLLE: 
I høst tok Stian og Helene over «Senkveld» – en opplevelse som har budt på opp- og nedturer.
STORE SKO Å FYLLE: I høst tok Stian og Helene over «Senkveld» – en opplevelse som har budt på opp- og nedturer. Foto: Jan Petter Dahl / TV 2

En klippe i en vanskelig tid

Stian har en bred programledererfaring i bunn og har ifølge Helene vært en klippe i en vanskelig tid – og en skulder å gråte på. Det setter den nybakte pappaen pris på å høre.

– Helene gikk nærmest rett fra snowboardbakken til å ta over flaggskipet til TV 2. Og ingen kunne gjort det bedre enn henne! Ferdig snakka. Jeg er så imponert over hvordan hun har tatt denne utfordringen. Ikke én gang har hun klaget. Hun har et krigerinstinkt og et idrettshode jeg beundrer, skryter Stian varmt av kollegaen, som også har blitt en nær venn i løpet av det siste halvåret.

– Det har blitt noen bilturer hvor vi har felt noen tårer sammen. Men det er de gangene det har vært litt kjipt og tungt vi virkelig har blitt godt kjent også. De øyeblikkene har vært viktige. Det er i tunge tider man virkelig blir kjent med et menneske, forteller TV 2s nye fredagsyndlinger.

KLAR FOR DYST: «Senkveld»-
programlederene har lært mye det siste halvåret og ser frem til å ha det enda morsommere i jobben det neste halvåret.
KLAR FOR DYST: «Senkveld»- programlederene har lært mye det siste halvåret og ser frem til å ha det enda morsommere i jobben det neste halvåret. Foto: TV 2

Ekstra godt kjent

Høsten har vært en tid hvor begge har gått gjennom store omveltninger også privat. Der nygifte Stian har kjøpt hus og blitt pappa, har det vært mange skriverier rundt Helenes kjærlighetsliv.

– Så har det skjedd tusen ting oppe i det hele. Du har blant annet blitt pappa – det har vært et år hvor mye har skjedd privat for oss begge to. Vi møttes i en livssituasjon der det hos begge var mye bevegelse. At vi også kunne dele disse tingene, gjorde at vi ble ekstra godt kjent, sier Helene.

Ser frem mot ny sesong

Og det er med hodet hevet og blikket rettet fremover de nå ser frem til å gå i gang med en ny «Senkveld»-sesong.

KONKURRANSE: Det er duket for «Senkveld vintercamp», hvor programlederduoen med tre utvalgte lagkamerater skal kjempe mot vinterheltene i elleville konkurranser. Her er de sammen med Erik Follestad, Tone Damli og Petter Pilgaard.
KONKURRANSE: Det er duket for «Senkveld vintercamp», hvor programlederduoen med tre utvalgte lagkamerater skal kjempe mot vinterheltene i elleville konkurranser. Her er de sammen med Erik Follestad, Tone Damli og Petter Pilgaard. Foto: TV 2

– Det er når man bli plassert i pressede situasjoner, man virkelig vokser og lærer. Jeg har funnet ut på nytt hvem jeg er og hva jeg har potensiale til å gjøre. I år har jeg bestemt meg for at jeg og Stian skal ha det gøy med «Sen-kveld», at det skal gi mer energi enn det tar. Vi skal greie å formidle noe ekte – enda mer enn vi greide i fjor, forteller Helene med nyvunnet selvtillit.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!