STOLT FAMILIEFAR: – Jeg ble forelsket på nytt da Jamina var gravid. Jeg ble forelsket da hun fødte, og er stormende forelsket når jeg ser henne som mor. Det gjør meg trygg på fremtiden, forteller Stian til Her og Nå.
STOLT FAMILIEFAR: – Jeg ble forelsket på nytt da Jamina var gravid. Jeg ble forelsket da hun fødte, og er stormende forelsket når jeg ser henne som mor. Det gjør meg trygg på fremtiden, forteller Stian til Her og Nå. Foto: Helene Kjærgaard Sviland/TV 2

Underholdning

Stian Blipp trives som far, men er utslitt: - Ingen dans på roser å ha pappaperm

Stian Blipp trodde den etterlengtede pappapermen ville gi ham tid til å hente seg inn etter et hektisk år. Der tok den snart «Camp Senkveld»-aktuelle programlederen grundig feil.

Publisert Oppdatert

Etter en lang, velfortjent sommerferie er Stian Blipp (29) og Helene Olafsen (29) klare for en ny «Senkveld»-runde denne høsten. Tidligere i august stilte den energiske duoen opp for pressen i Langesund, hvor årets innspillinger av «Senkveld-slaget: Øst mot Vest» finner sted. Det er med senkede skuldre Stian og Helene går inn i sin tredje sesong som programlederduo.

Stian har greid å riste av seg prestasjonsangsten i løpet av det siste året.

– Vi kom oss helskinnet gjennom debutåret og det føles godt. Nå er det deilig å være i gang igjen! Jeg har gledet meg siden vi gikk av luften i mai, gliser Stian.

– Det er rart å tenkte på at det bare har gått ett år siden vi begynte. Den gang hadde jeg ikke peiling på hva jeg gikk til, det var tøft og jeg var veldig usikker. I dag er situasjonen en helt annen. Jeg er veldig glad for å gå inn med lavere skuldre – nå gleder jeg meg bare! stråler Helene.

Har du fått med deg denne? Disse skal være med i «Camp Senkveld»

ØST MOT VEST: Stian Blipp trår til med nok en runde med «Senkveld». Denne gangen blir det en helt ny vri av suksesskonseptet «Camp Senkveld», nemlig lag fra øst og vest. Hasse Hope (f.v.). Isabelle Ringnes, Helene Olafsen, Freddy Dos Santos og Svein Østvik utgjør lag Øst. Stian Blipp, Jan-Henrik Børslid, Isabel Blanco, Lothepus og Kristin Gjelsvik er lag Vest.
ØST MOT VEST: Stian Blipp trår til med nok en runde med «Senkveld». Denne gangen blir det en helt ny vri av suksesskonseptet «Camp Senkveld», nemlig lag fra øst og vest. Hasse Hope (f.v.). Isabelle Ringnes, Helene Olafsen, Freddy Dos Santos og Svein Østvik utgjør lag Øst. Stian Blipp, Jan-Henrik Børslid, Isabel Blanco, Lothepus og Kristin Gjelsvik er lag Vest. Foto: TV 2

Starter dagen 05.15

Men der Helene føler seg uthvilt etter en lang ferie, har Stian lagt bak seg noen travle måneder. Samme dag som «Senkveld» gikk av luften i våres, gikk nemlig Stian ut i pappaperm. Det har gitt ham nyvunnet respekt for kona Jamina (31).

– Det har vært utrolig fint med pappaperm, men det har ikke vært ferie. Da vi var ferdig før sommeren, tenkte jeg: «Det skal bli deilig med pappaperm nå! Tenk all den tiden jeg kommer til å ha til overs!» Der tok jeg grundig feil. Det har blitt lite lange morgener og piña coladaer på stranden for å si det sånn. Dagen starter klokken 05.15, forteller Stian, som ble pappa til lille Noelle i november 2018.

– Jeg hadde i utgangspunktet stor respekt for den jobben Jamina gjorde da hun var hjemme med Noelle. Den har tidoblet seg. Jeg har virkelig fått testet tålmodigheten min. På samme tid har det gitt meg en enorm mestringsfølelse, erkjenner Stian.

PAPPAPERM: Tre måneder har Stian 
tilbrakt hjemme med lille Noelle (9 mnd.). Han forteller at det har vært både fantastisk og krevende.
PAPPAPERM: Tre måneder har Stian tilbrakt hjemme med lille Noelle (9 mnd.). Han forteller at det har vært både fantastisk og krevende. Foto: Privat

Sterkt bånd

Livet som hjemmeværende pappa har skapt et enda sterkere bånd mellom far og datter.

– Det har vært så givende. Nå kjenner jeg at vi to har en skikkelig «connection». Fra å ha sett henne så vidt på morgenen og noen timer før leggetid, føler jeg i dag på en glede over å virkelig bli kjent med min egen datter, forteller Stian med kjærlighet i blikket.

Det var derfor litt ekstra sårt å sette kursen mot Langesund med «Senkveld»-gjengen denne gangen. Ti dager borte fra datteren oppleves som en hel liten evighet.

– Sist innspillingsrunde var hun bare to måneder og 100 prosent avhengig av Jamina. Da kunne hun ikke brydd seg mindre om jeg var borte eller ikke, forteller Stian.

– Nå har vi hengt sammen hver dag i tre måneder, så å skulle dra fra Noelle nå, synes jeg var helt krise. Det gjorde vondt å gå ut døren og si «ha det». Jeg skulle ønske jeg kunne forklart hva jeg skulle, slik at hun forsto det. Men det eneste hun registrerte nå, var at pappa stakk, sier Stian med sårhet i stemmen.

FAR OG DATTER: Stian og datteren Noelle.
FAR OG DATTER: Stian og datteren Noelle. Foto: Privat

Større misjon

Allerede i ungdomsårene begynte Stian å jobbe målrettet mot drømmen om å underholde, og karrieren har tronet på toppen av prioriteringslisten. Det har forandret seg det siste året.

– I dag kjenner jeg på en mye større dragning mot hjemmet. Å bli pappa har gjort noe med meg. Jeg kjenner på en enorm stolthet over å ha en familie, en liten klan. Det gir meg en trygghet, for om alt annet skulle forsvinne, så har jeg familien min. I dag er min misjon større enn å «jazze» rundt, nemlig å sørge for at familien min har det godt.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!