Stian Blipp og Atle Pettersen skal være noe annet enn seg selv fremover, sammen medCharlotte Brænna i «Singin' in the Rain». Her er de på Amanda-utdelingen i Haugesund.
Stian Blipp og Atle Pettersen skal være noe annet enn seg selv fremover, sammen medCharlotte Brænna i «Singin' in the Rain». Her er de på Amanda-utdelingen i Haugesund. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Stian Blipp: - Det er en guilty pleasure, dette er min dansebandmusikk

Atle Pettersen og Stian Blipp er klare for å få 6000 liter vann over seg hver kveld i «Singin’ in the Rain».

Publisert

FOLKETEATERET (SIDE2): Atle Pettersen og Stian Blipp trekker mange seere til TV-skjermen. Nå skal de for første gang prøve seg på teaterscenen.

Vi møter de to nybakte teaterskuespillerne uken før premieren på «Singin’ in the Rain».

- Det er annerledes for begge å komme inn i det ærverdige teateret, sier Pettersen med teatralsk klang i stemmen.

- Ja, det er mye aaaaa-er i teaaaaateret, fortsetter Blipp.

SYNGER I REGNET: Stian Blipp og Atle Pettersen har de mannlige hovedrollene i Singin' in the Rain på Folketeateret.
SYNGER I REGNET: Stian Blipp og Atle Pettersen har de mannlige hovedrollene i Singin' in the Rain på Folketeateret. Foto: Jorunn Egeland (Mediehuset Nettavisen)

Les også: Atle Pettersen: - Jeg spilte alltid fantastisk da jeg var litt i bakrus.

- Vi er de eneste som blir overrasket

Atle Pettersen har hovedrollen som Don Lockwood, rollen Gene Kelly spilte i filmversjonen fra 1952. Stian Blipp spiller den andre hovedrollen som kompisen Cosmo Brown.

- Det er supergøy! smiler Pettersen.

Men de to ferskingene merker tydelig at de er mindre erfarne enn de andre skuespillerne i forestillingen.

Foto: John Andresen

- Vi er de eneste som blir overrasket over alt mulig. De andre har jobbet i teateret i årevis og er vant til alt. Mens vi utbryter «Åj, får man ikke løpe i gangen?!», «Kan man ikke plystre på scenen?!», forteller Blipp.

KLARE FOR TEAAAAATERET: Atle Pettersen og Stian Blipp tar sats i Singin' in the Rain.
KLARE FOR TEAAAAATERET: Atle Pettersen og Stian Blipp tar sats i Singin' in the Rain. Foto: Jorunn Egeland (Mediehuset Nettavisen)

Tar tid å finne karakteren

Vanligvis ser vi Blipp og Pettersen som seg selv på TV. Denne gangen har de inntatt rollene som noen andre. Det syns de er helt greit.

- Det er deilig å slippe å være meg selv, ler Blipp, og Pettersen fortsetter leende:

- Ja, jeg er så lei av trynet mitt!

Men det er ikke bare lett å være noen andre.

- Det er bra vi har hatt mye tid til å finne karakteren. Hvordan går han? Hva slags kroppsholdning har han? sier Pettersen.

Foto: John Andresen

Må overdrive

Og teaterscenen byr på flere utfordringer.

- Det har vært utfordrende å skulle gjøre alt så stort. Teater er jo stort, og vi har fått beskjed om å gjøre ting større enn vi tror vi skal. Men når jeg gjør ting mye større enn jeg tror jeg skal, får jeg beskjed om at nei, jeg skal gjøre det dobbelt så stort, sukker Blipp.

- Og så er det volumet i stemmen. Vi får beskjed om å snakke høyere. «Men jeg står her og roper, jo!» sier Pettersen.

En annen utfordring er å synge og danse samtidig.

- Det er den største utfordringen for oss begge to. Det å danse i flere minutter, og så skulle synge pent til slutt og treffe den høyeste tonen i registeret ... Da ser man stjerner, sier Pettersen.

Foto: John Andresen

- Det er så mye regn

Siden musikalen heter «Singin’ in the Rain», må den selvsagt også inneholde regn. I hver forestilling skal det regne 6000 liter vann ned på scenen.

- Du vet hvordan det er når det regner utrolig mye ... Vel, jeg skal stå der og synge og smile og ikke ha en bekymring i verden, sier Pettersen.

Det er ikke enkelt.

- Det er noe med tankesettet - å si til seg selv at det er greit å bli våt. Jeg har en innebygd mekanisme som gjør at jeg prøver å holde meg tørr. Det er så mye regn! På ti sekunder er man gjennomvåt, forteller han.

Liker Chaplin

«Singin’ in the Rain» handler om overgangen fra stumfilm til talefilm. Blipp er slett ikke ukjent med stumfilm.

- Jeg ble født et par år etter at det dabbet av ... Men jeg har alltid vært fascinert av Charlie Chaplin. Så jeg har sett noen av filmene hans. Det kule med stumfilm er evnen til å formidle så mye humor uten dialog, sier han.

Og begge gutta forteller at slapstick-humoren, som er typisk for stumfilmer, får dem til å le.

Foto: John Andresen

- Jeg klarer ikke la være å like det. Folk som ramler inn i ting blir aldri gammelt. Vi ser det jo fortsatt, på YouTube, alt handler om folk som tryner. Det er en guilty pleasure, dette er min dansebandmusikk, sier Blipp.

Pettersen er enig.

- Jeg sverger til gode, gamle KLM og sånn humor, sier han.

- Jeg setter pris på god tankevekkende humor også, men den craziness-humoren appellerer til meg. Det trenger ikke være et premiss eller være logisk, bare det er morsomt. Jeg ler av en mann som tryner på et bananskall, men jeg kan ikke forklare hvorfor, avslutter Blipp.

«Singin’ in the Rain» har premiere på Folketeateret fredag 2. september.

Les også: Her regidebuterer Stian Blipp for Madcon

Les også: Atle Pettersen: - Jeg tror jeg kommer til å freshe opp «Beat for beat»

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0], p = (('https:' == d.location.protocol) ? 'https://' : 'http://'), r = Math.floor(new Date().getTime() / 1000000); if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.async=1; js.src = p + "www.opinionstage.com/assets/loader.js?" + r; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'os-widget-jssdk'));

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!