ISFRONT? Det skal angivelig ikke bare være god stemning mellom hertugparene Kate og William og Meghan og Harry, skal vi tro en rekke internasjonale medier.
ISFRONT? Det skal angivelig ikke bare være god stemning mellom hertugparene Kate og William og Meghan og Harry, skal vi tro en rekke internasjonale medier. Foto: David Hartley/rex/Getty Images

Kongelige

Påstander om dårlig stemning blant hertugparene: - Det var i det øyeblikket at dynamikken mellom brødrene endret seg

Forholdet mellom prins William og prins Harry skal ha nå ha blitt så kjølig at de ikke ønsker å bo under samme tak når de skal besøke bestemor dronning Elizabeth på Balmoral i Skottland.

Publisert Oppdatert

Ryktene har svirret lenge, og de blir bare sterkere og sterkere, og ny informasjon pipler stadig frem. Forholdet mellom prins William (37) og prins Harry (34) skal ha blitt dårligere og dårligere etter at Harry møtte Hollywood-stjernen Meghan Markle (38) og giftet seg med henne kort tid etter.

Britiske Channel 5 viste nylig dokumentaren «William & Harry: Princes At War?». Her forteller Ingrid Seward, som er redaktør for magasinet Majesty, at William mener den siste tids oppførsel fra Harry og Meghan er skadelig for monarkiet.

– Jeg vil tro at det bekymrer William en del, fordi han ser at den måten Harry og Meghan gjør ting på, er skadelig for hele monarkiet, sier hun i dokumentaren.

- For private

Kritikken går blant annet ut på at ekteparet er for private. Dåpen til lille Archie (3 mnd.) var hemmelig, og ekteparet har også nektet å fortelle offentligheten hvem som er fadderne hans.

Harry skal mene at han er en privat person, men Ingrid Seward mener at det er umulig.

– Du kan ikke være sjettemann i rekken av tronarvinger og være en privat person, fastslår hun.

Raskt ute med forlovelse

Det dårlige forholdet skal ha startet da en litt bekymret storebror satte spørsmålstegn ved om lillebroren hadde litt for mye hastverk med å gifte seg, under to år etter at Harry møtte Meghan første gang.

Harry skal ha fridd etter 16 måneders avstandsforhold til Meghan mens han bodde i Storbritannia og Meghan i Canada, der hun spilte inn «Suits».

– Det hele gikk så fort at William og Kate ikke fikk muligheten til å bli kjent med Meghan fordi Harry knapt kjente Meghan selv, sier Ingrid Seward i dokumentaren «William & Harry: Princes At War?».

OPPRØRT: Også denne sommeren valgte Kate og Meghan å dra til Wimbledon for å se tennis sammen. Men om stemningen virket laber i fjor, var den enda dårligere i år. Her ser det ut som om Kate er opprørt eller kjefter på en litt defensiv Meghan, som har valgt å beholde solbrillene på.
OPPRØRT: Også denne sommeren valgte Kate og Meghan å dra til Wimbledon for å se tennis sammen. Men om stemningen virket laber i fjor, var den enda dårligere i år. Her ser det ut som om Kate er opprørt eller kjefter på en litt defensiv Meghan, som har valgt å beholde solbrillene på. Foto: Paul Marriott/Shutterstock/NTB scanpix

Skal ha fått overhaling

Harry skal, ifølge ikke navngitte kilder ved slottet, ha gitt storebroren og svigerinnen en ordentlig overhaling. Han var skuffet over at de ikke hadde støttet Meghan bedre i forkant av det kongelige bryllupet.

– Det var i det øyeblikket at dynamikken mellom brødrene endret seg, har jeg blitt fortalt av en kilde tett på, forteller kongeeksperten Kate Nicholl til Fox.

– Harry støttet William helt fra starten av forholdet til Kate, og derfor følte han seg sveket når han ikke fikk hundre prosent støtte av broren når det gjaldt forholdet til Meghan, forteller Nicholl.

Dagen etter Harrys reprimande skal Kate ha sendt en enorm blomsterbukett til Meghan, og deretter invitert svigerinnen med til Wimbledon for å se tennis som et «fredsforslag».

RIVALER: Kanskje føler begge hertuginnene at den andre stjeler for mye plass i rampelyset?
RIVALER: Kanskje føler begge hertuginnene at den andre stjeler for mye plass i rampelyset? Foto: Shutterstock editorial / Rex / NTB scanpix

Problemer på sommerstedet

Hver sommer flytter dronning Elizabeth (93) og prins Philip (98) fra Buckingham Palace i London til Balmoral Castle i Skottland. Her pleier de å oppholde seg fra midten av juli og frem til oktober. Hvert år kommer resten av konge-familien på besøk i slutten av august.

Nå har det lekket ut informasjon om at Kate og William vurderte å avlyse eller utsette sitt besøk for å unngå å støte på Harry og Meghan. Hvis ikke det ble mulig, vil de i hvert fall ikke bo under samme tak som hertugparet av Sussex. Da vil de heller bo sammen med barna i hytta Tam-na-Ghar, som ligger på Balmoral-eiendommen, skriver magasinet Vanity Fair.

Sluttet å følge på Instagram

Mange mener at forholdet mellom de to ekteparene nå er så dårlig at Harry og Meghan ikke engang klarer å unngå å la det skinne gjennom i ulike uttalelser. Flere mener at de henger ut broren og spesielt svigerinnen.

Meghan har vært gjesteredaktør for den britiske utgaven av motemagasinet Vogue. Hun ønsket ikke å være avbildet på forsiden selv, hun mente at det var for brautende. Kritikerne tolker dette som et stikk til svigerinnen Kate, som var forsidepike i det samme magasinet for bare tre år siden. Avdøde Diana har også posert på forsiden av Vogue.

Hertugparet av Sussex har sluttet å følge hertugparet av Cambridge på Instagram. Kate og Williams offentlige profil @kensingtonroyal følger imidlertid @sussexroyal.

Prins Harry fortalte nylig til Vogue at han og Meghan allerede har bestemt seg for at de skal ha maks to barn – dette av hensyn til miljøet og klimaet. Denne erklæringen tolkes også som kritikk av broren og svigerinnen, som allerede har satt tre barn til verden, prins George (6), prinsesse Charlotte (4) og prins Louis (1).

HAVNET I MIDTEN: Prins William, hertuginne Meghan og prins Harry avbildet i Westminster Abbey i London 25. april i fjor. Da var det under en måned igjen til lillebror prins Harry skulle gifte seg med sin Meghan, og storebror skal ha ment at giftermålet gikk altfor fort.
HAVNET I MIDTEN: Prins William, hertuginne Meghan og prins Harry avbildet i Westminster Abbey i London 25. april i fjor. Da var det under en måned igjen til lillebror prins Harry skulle gifte seg med sin Meghan, og storebror skal ha ment at giftermålet gikk altfor fort. Foto: Eddie Mulholland For The Telegraph/REX

- Krangel

Forholdet mellom de to svigerinnene skal heller ikke være så godt. I fjor avslørte avisen The Sun at det hadde vært litt av et drama i forkant av det kongelige bryllupet i Windsor.

Meghan er kjent for sine sterke meninger og krav. Og da brudepiken Charlotte skulle prøve kjolen sin noen uker før bryllupet, skal det ikke ha gått etter Meghans ønske.

– Det var en krangel mellom Meghan og Kate om passformen til kjolen til tre år gamle prinsesse Charlotte, avslørte en kilde til bladet People.

Etter hendelsen skal Kate ha blitt svært opprørt og begynt å gråte.

Anstrengt forhold

Da Meghan ble med Kate på Wimbledon-kamp for andre år på rad, ga sikkerhetsfolkene hennes beskjed om at det var forbudt for fans å ta bilder av henne.

Både i fjor og i år kan bildene tyde på et anstrengt forhold. På noen bilder ser de ut til å kose seg sammen og le, men kanskje er det spill for galleriet? For på andre bilder ser det ut til at det er en svært så dårlig tone mellom de to på tennistribunen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!