<b>STOLT:</b> Solveig Kloppen er veldig imponert over at niesene valgte å medvirke i serien. Hun kom sammen med Ida på den røde løperen under Gullruten i Bergen. 
STOLT: Solveig Kloppen er veldig imponert over at niesene valgte å medvirke i serien. Hun kom sammen med Ida på den røde løperen under Gullruten i Bergen.  Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Solveig Kloppen og niesen Ida mistet sine kjæreste: - Veldig glad vi har hverandre

Seks uker etter at Solveig Kloppen mistet sin mor i 2017, døde også hennes søster. Nå har TV 2-profilen og niesen Ida fått et enda tettere forhold.

Publisert Oppdatert

Solveig Kloppen (47) rørte mange med TV 2-serien «Det jeg ikke fikk sagt». Hun skulle opprinnelig lage et program om sorg knyttet til dødsfall, og var godt i gang med å intervjue døende og pårørende da hun selv opplevde alvorlig sykdom og dødsfall i sin nærmeste familie. Underveis i filmingen døde moren Bjørg, og søsteren Kathrine tok sitt eget liv etter å ha slitt lenge med depresjon.

Solveig og døtrene til Kathrine, Ida og Marie, bestemte seg for å dele den vonde tiden med seerne. Under Gullruten i år var Solveig nominert til Beste programleder, Årets TV-øyeblikk og Publikumsprisen. Hun er veldig stolt av at niesene valgte å fortelle sin historie sammen med henne.

– De to er så modige. Jeg kan ikke begynne å snakke om det, sier Solveig tydelig rørt.

Helende prosess

Ida forteller at serien har vært til hjelp i sorgprosessen. Hun satte også pris på at serien ble nominert.

– Dette er egentlig bare ett pluss oppå alle de andre tilbakemeldingene. På mange måter har hele prosessen vært helende. Spesielt med alle tilbakemeldingene i ettertid. Det har føltes som å være med på noe av betydning, sier Ida.

MODIGE: I programmet Det jeg ikke fikk sagt delte Solveig Kloppen og niesene Ida og Marie sine opplevelser rundt å miste noen av sine nærmeste.
MODIGE: I programmet Det jeg ikke fikk sagt delte Solveig Kloppen og niesene Ida og Marie sine opplevelser rundt å miste noen av sine nærmeste. Foto: TV 2

De sitter igjen med en følelse av at programmet har vært viktig for mange.

– Det har varmet skikkelig. Du føler deg fort ensom oppi det hele. Det å skjønne at det dessverre er mange andre som går gjennom det samme ..., sier hun.

– Det er fint å gjøre noe meningsfylt midt i det meningsløse, forteller Solveig.

- Verdens beste tante

Programlederen og niesene har alltid hatt et godt forhold. Det har betydd mye – spesielt de siste årene.

– Det som er bra er at vår relasjon var så tett og nær fra før, så vi trengte ikke å bygge den opp, sier Solveig.

NÆRT FORHOLD: Solveig Kloppen forteller at hun alltid har hatt et godt forhold til niesene Ida og Marie. De har funnet støtte hos hverandre i sorgen. Regissør Geir Fredriksen (t.h), er en god venn av Solveig, og hun har tidligere trukket frem hvor trygg han og resten av produksjonen fikk henne til å føle seg under innspillingen.
NÆRT FORHOLD: Solveig Kloppen forteller at hun alltid har hatt et godt forhold til niesene Ida og Marie. De har funnet støtte hos hverandre i sorgen. Regissør Geir Fredriksen (t.h), er en god venn av Solveig, og hun har tidligere trukket frem hvor trygg han og resten av produksjonen fikk henne til å føle seg under innspillingen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den siste tiden har Ida bodd hos Kloppens familie minst én dag i uka.

– Det er så fint å ha henne i huset. Alle kvikner til når Ida bor hos oss, sier TV 2-profilen, som er gift med Kjartan Brügger Bjånesøy (48), og sammen har de barna Klara (10) og Albert (13).

Når Her og Nå ber Ida beskrive tanten, er det ingen tvil om at hun er stolt av henne.

– Du er verdens beste tante Solveig, sier hun og ser smilende bort på TV 2-profilen.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!