Foto: Skjermdump Dolk.no - Rolf. M Aagaard/Handmadeposters.com. Kollasj av Mediehuset Nettavisen

Solgte gatekunst for to millioner – på ti minutter

Mystiske «Dolk» tjener seg rik på internett.

Publisert

(SIDE2:) Gatekunstneren «Dolk» fra Bergen har sannsynligvis satt en historisk rekord innen norsk kunst. I løpet av bare ti minutter solgte han unna tre av sine trykk. Trykkene selges på den Bergenske nettsiden Handmadeposters.com. Posterne var til sammen verdt 2,1 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter)

Foto: Skjermdump Handmadeposters.com

Gatekunstnere har tradisjon for å være anonyme, og Dolk har ennå ikke vist sitt sanne ansikt. Navnet Dolk Lundgren er kun et pseudonym.

Den mystiske kunstneren har gjort det stort både i inn- og utland, og har tjent mange millioner gjennom salg av kunst på nettet. Han har dekorert vegger i hele Europa, og i høst var han i Tokyo og Osaka i Japan. Siden Streetartnews.net meldte at «Dolk er nå i Tokyo, der han har fullført dette nye verket. Den norske kunstneren leverer en ti meter høy stensil med 'Bombsuit'-bildet som han nylig har gitt ut som trykk», det melder BT.

(Artikkelen fortsetter)

Foto: Junge, Heiko (Scanpix) (Scanpix)

Ikke minst har Dolk dekorert vegger og bygninger i hele Norge, blant annet innsiden av fengselsmuren i Halden fengsel. På sin hjemmeside Dolk.no har han lagt ut en rekke flotte fotografier av kunsten ute i naturen.

Dolk har også oppnådd gode resultater på auksjoner den siste tiden. På en samtidsakusjon på Blomqvist kunsthandel i Oslo ble bildet «Baclava Girl» solgt for 65 000 kroner, og flere andre trykk gikk for høye summer.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!