One night stand: Det kan være både kjipt og kleint i etterkant, men det trenger ikke å være sånn.
One night stand: Det kan være både kjipt og kleint i etterkant, men det trenger ikke å være sånn. Foto: Colourbox

Sex

Slik har du one night stands med stil

Ligg er ligg, men det trenger ikke bli verken kleint eller kjipt i etterkant.

Publisert Oppdatert

Hva er egentlig en one night stand? Spør du venninna eller kompisen din, får du neppe samme svar.

Må sexpartneren være en vilt fremmed? Teller det hvis dere kjenner hverandre fra før, men ikke har hooket tidligere?

Hva hvis dere møtes i senga hver helg, men aldri ellers? Har dere da gått fra å være hverandres «one nighter» til å være «fwb» (friends with benefits) eller «ff» (fuck friend), siden det da skjer på regelmessig basis?

Man kan jo bli sprø av mindre.

Cluet med one night stands er muligens at sexen skjer én gang, uavhengig om dere kjenner hverandre fra før eller ikke, og intensjonen er dyrisk utfoldelse etter mørkets frembrudd.

Er vi inne på noe her? Det er i hvert fall det jeg tenker på når jeg hører hva folk driver med på uregelmessig basis.

Noe jeg derimot innbiller meg at vi er enige om, er at det finnes «regler». Bare ta en titt på Jodel eller Kvinneguiden en søndag morgen. Der finner du opprørte meldinger fra fortvilte nypulte som ikke skjønner en dritt og åpenbart mener at det har blitt begått lovbrudd mot dem.

- Klokka er 16.00, og one nighteren er her fortsatt!! Tips for å få ham til å dra?

- Hun vil spoone. Det var jo bare sex, for faen. Hva gjør jeg?

Smerte. Jeg krymper meg alltid der jeg ligger med morgenkaffen og smugleser på søndagsmorgenene. Alene, selvfølgelig. Inn, ut og «stikk hjem a», er ikke noe for denne dama i lengden.

Ut i fra egen brutal erfaring, venninners opplevelser og sniklesing på diverse forumer, viser jeg herved frem det jeg innbiller meg er noen av de oppleste og vedtatte kjørereglene/sannhetene/lure tingene å gjøre, dersom man begir seg ut på denne type eventyr.

Da er du forberedt for møtet med Mr. eller Miss «Right here, right now».

Husk kondomer

Du er verken slutty eller sleip om du har kondomer i lommeboka. Du er smart! Og smarte folk er realistiske og forberedte. De innser at de liker sex og at vi lever i 2018 og ikke i 1950. Dessuten slipper du å tisse piggtråd noen dager etterpå. Klæmmis (klamydia) er ganske utbredt.

Dra hjem i tide

Dere er ikke kjærester eller på dater'n. Dersom du føler at det er på tide å dra hjem (selv om du ikke har lyst), så er det mest sannsynelig det. Det kan fort bli kleint hvis «verten» eller «vertinnen» står opp å begynner å rydde, og du blir liggende i sengen.

Ikke forvent frokost

En fortsettelse av avsnittet over, på en måte. Jeg leste en gang om en fyr som hadde laget en kokebok for gutter. Der hadde forfatteren en oppskrift som het «One Night Stand-breakfast» eller noe slikt. Dersom du tegner et ketchup-hjerte på det stekte egget, så var det hans måte å hinte om at gjesten skulle bli værende. Så om mirakelet skulle skje og du møter drømmepartneren, så kan jo det være måten å hale ham eller henne i land på.

Ketchuphjerte er jo bare dritsøtt!

«Jeg elsker deg»

Kjærlighetserklæringer fremført med vodka/Red Bull-ånde og bankende harehjerte er neppe ektefølt. Det kan jo selvfølgelig skje (på film), men alt det enkelte sier for å få deg i den rette stemningen assa. Ikke tro på one nightere i lovemood.

Til bablerne: Ligg er ligg, men det er ikke nødvendig å dra den for langt og potensielt såre noen. Har du tenkt på det?

Ikke innbill deg at han eller hun ringer

Det er selvfølgelig ikke noe galt i å bytte telefonnummer. Problemet er at mange gjør det av ren høflighet og for å ikke fremstå som kyniske drittsekker. Jeg skylder på samfunnet, diverse religioner og den naive tanken om mor, far og barn for alltid (eller to mødre og to fedre, seff). Vi andre stakkarer som ikke kommer gjennom nåløyet, er realistiske kynikere inntil det motsatte eventuelt er bevist.

Spooning

Noen benytter sjansen til å få litt ekstra nærkontakt når de drar hjem med noen, men slett ikke alle. Så om han eller hun ikke puser og kysser på deg, så ikke bli lei deg. For noen er dette forbeholdt den kjæresten de forhåpentligvis ikke har (hvis du ligger i sengen hans/hennes). Ikke prøv deg på spooning dersom vedkommende åpenbart ikke vil. Det blir bare kleint.

Skjønt, en sånn fyr hadde jeg personlig hivd ut. Der går grensa for meg.

Sexy om natten, sexy om dagen?

Det er mye som føles sexy og smart om natten som bare er kleint når sola står opp. Hvem har vel ikke jaktet vilt på den forsvunnende trusa og sokk nummer to i fremmede soverom? Det er kjipt å kikke under andres senger og snoke rundt, fordi du ville være «Magic Mike» eller den kvinnlige utgaven av ham kvelden før.

For å slippe dette: Samle alle klærne dine på ett sted, så slipper du å gå truseløs hjem.

Walk of Shame

Jeg hater dette uttrykket. Man har da for faen meg ikke noe å skamme seg over. Men det ER kjipt å gå hjem i partyoutfit (eller bunad 18. mai - nei, jeg har ikke gjort det) og rennende gammel sminke, mens morgenfriske folk på vei ut på søndagstur gliser og glor.

Løsning: Ta taxi eller se dem rett inn i øynene med et blikk som sier: «Jeg har et sexliv. Har du?»

God helg!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!