Foto: (iStock)

Slik burde du feire valentinsdagen ifølge eksperter

- Jeg ser på valentinsdagen som en helt nøytral dag, men synes det er fint at man feirer kjærligheten slik som man selv vil tolke dagen.

Publisert

Det er ikke alltid lett å vite hvordan man skal forholde seg til kjærlighetens dag. Skal man gjøre som alle andre og dra på en date? Er det verdt å føle presset at man ikke har en kjæreste? Må man prioritere romantikken fremfor hverdagslige rutiner?

Vel - disse ekspertene har svarene! 

Les også: Nordmenn elsker denne rare sexlåten

Inspirert av Buzzfeed, har vi samlet fem gode tips til hvordan å se på valentinsdagen. 

1. I følge Fila Antwine, livsstils- og samlivscoach, er det viktig å feire valentinsdagen. Årsaken? Fila forteller at vi har erstattet tilstedeværelse med teknologi. Hun mener også at vi stadig glemmer å ta pause fra telefonen og være til stede i øyeblikket.

- Valentinsdagen er en påminnelse at man må prioritere mennesker vi er glad i et par timer og ta pauser fra rutinene. I dag er det viktigere å feire kjærlighetens dag enn noensinne. Vi er så oppslukt i teknologi at vi glemmer hvordan det er å være i nuet. Det er viktig å ha en dedikert dag der man er sosial med menneskene som vi bryr oss mest om, sier Fila.

2. Stephanie Churma er ikke fan av valentinsdagen og påminner folk at man ikke burde føle seg definert av denne dagen. Hun mener at presset om å ikke ha en kjæreste kan være ukomfortabelt for de fleste.

- Ideen om klissete romantikk, store bamser og rosa dekorasjoner var noe som fikk meg til å like valentinsdagen da jeg var singel, men det eneste jeg hørte i hodet mitt var: «Ingen har valgt deg, så derfor kan du ikke få dekorasjonen, bamsen eller romantikk.» Det som er fint med denne dagen, er at vi kan fokusere på kjærlighet, for det trenger vi mer av i verden. Det er likevel viktig å ikke bli definert av valentinsdagen.

3. Samlivscoachen Jonathan Bennett fra The Popular Man mener at det er fritt å både mislike og like valentinsdagen. Han mener likevel at dagen i utgangspunktet ikke betyr så mye, og at man ikke skal la en spesiell dag i året definere deg som er singel eller om man er i et forhold.

- Jeg ser valentinsdagen som en helt nøytral dag, men synes det er fint at man feirer kjærligheten slik som man selv vil tolke dagen. Enten man er singel eller er i et forhold, er det veldig viktig å ikke la valentinsdagen definere deg.

4. Terapauten Kongit Farrell mener at vi burde feire kjærlighet på et generelt grunnlag - og ikke bare romanse. Han mener at man burde feire kjærligheten så ofte man kan, og ikke bare en gang i året.

- Det gjør det mindre stressende om man feirer kjærligheten, og ikke romanse. Om man vil feire kjærlighet med venner, familie eller bare seg selv - så er det greit. Om man vil feire kjærligheten med sin partner, er det også helt greit.

5. Sexologen Dr Laura Deitsch mener at valentinsdagen er en perfekt unnskylding i å lære å elske seg selv, samt ta ekstra godt vare på seg selv. Hun mener at man burde bruke dagen i å bli kjent med seg selv på alle slags mulige måter.

- Par burde bruke dagen i å finne ut hva som tenner dem i senga. Om man er singel, burde man investere ekstra tid i noe som kan utvikle til egenkjærlighet.

Les også: Undersøkelse: Nordmenn ønsker å date mer i 2018

Les også: Disse stjernetegnene er mest populære blant single

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.