Foto: Jansson, Leif (SCANPIX)

Slik blir prins Daniels arbeidsdag

Nå begynner programmet å ta form.

Publisert

(SIDE2): Mens prins Daniel (36) og kronprinsesse Victoria (33) av Sverige fortsatt er på sin bryllupsreise, har det kongelige hoff ved det svenske slottet allerede begynt planleggingen for Daniels arbeidsdager når paret kommer tilbake.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Plikt og ansvar
I det øyeblikk hvor Daniel Westling giftet seg med Victoria, fikk han også navnet prins Daniel av Sverige.

Med den tittelen følger et stort ansvar og mange plikter. En av disse pliktene er offisielle oppdrag.

Prins Daniels første offisielle oppdrag blir 21. august i år. Da skal den nyslåtte prinsen dra til Örebro sammen med kongefamilien. Anledningen er 200-årsmarkeringen for at Jean Baptiste Bernadotte ble valgt til svensk tronfølger av den svenske riksdagen.

Jubileumsmarkeringer
En knapp uke senere, fredag 27. august, skal prisnen være tilstede ved 200-årsjublieet til Karolinska Institutet i Stadshuset i Stockholm.

Den siste posten som det svenske hoffet har satt på prins Daniels kalender er 20. oktober. Da skal Daniel være tilstede ved en høytidelig markering av tronfølgerens ilandstigning i Helsingborg på samme dagen i 1810.

Til den svenske avisen Expressen sier kongeekspert Sten Hedman at han tror det svenske kongeparet vil komme til å legge mye av arbeidsbyrden over på det nye kronprinsesseparet.

- Kongen kommer sannsynligvis til å legge en stor del av arbeidet over på Victoria og Daniel. Framover kommer vi til å se dem sammen representere kongehuset i stor utstrekning, sier Hedman.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!