HEKTISK: Lena Kristian fødte sitt tredje barn i august i fjor. Nylig begynte hun på jobb etter mammapermisjon. Nå venter rollen som Maria i «Sound of Music».
HEKTISK: Lena Kristian fødte sitt tredje barn i august i fjor. Nylig begynte hun på jobb etter mammapermisjon. Nå venter rollen som Maria i «Sound of Music». Foto: Morten Bendiksen / Her og Nå

Underholdning

Skuespilleren Lena Kristin Ellingsen har hatt mammaperm: - Elsker å være mamma til tre

Med tre små barn hjemme tar Lena Kristin Ellingsen fatt på en krevende jobb i «Sound of Music». – Det er masse glede, men selvfølgelig slitsomt, sier skuespilleren.

Publisert Oppdatert

– Å bli mamma for tredje gang var like fantastisk som med de to første, sier Lena Kristin Ellingsen (38) når Her og Nå møter henne i første jobbeuke etter mammapermisjonen.

I august i fjor ble Lena og ektemannen Trond Fausa Aurvåg (46) foreldre til lille Eivind (10 md.). Fra før har de barna Ole Ivan (6) og Edie (2). Dermed har skuespillerparet nok å styre med i rollen som trebarnsforeldre.

– Noen sier at én er én og to er ti, og at tre også er som ti. Det er det ikke. Det å ha tre barn oppleves som tyve. Det går vilt for seg i heimen. Det er masse glede, men selvfølgelig slitsomt også. Du må finne balansen mellom jobb og familieliv, og den utfordringen er mye større enn tidligere nettopp fordi jeg har så mange barn, sier Lena.

Stor overgang

Nylig gikk 38-åringen rett fra en hverdag med våkenetter og bleieskift til lange dager med leseprøver i teatret. Til høsten spiller hun nemlig hovedrollen i storsatsingen «Sound of Music» på Folketeatret.

– Det er klart at overgangen er ganske stor. Jeg har vært i en ganske så privat sfære lenge, med kun noen småjobber hist og her. Jeg føler at jeg er litt rusten og må tørke litt støv av gamle kunster og finne formen igjen, forteller Lena.

TRAVELT: Lena og ektemannen Trond er begge travle skuespillere, og er avhengig av barnevakter for å få hverdagslogistikken til å gå opp.
TRAVELT: Lena og ektemannen Trond er begge travle skuespillere, og er avhengig av barnevakter for å få hverdagslogistikken til å gå opp. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

- Fint å gå ut av huset

Den erfarne skuespilleren stortrives med å være tilbake i jobb. Lena løfter litt på sløret og røper at «Sound of Music» får en storslått scenografi, og hun skryter hemningsløst av resten av skuespillerstaben hun skal dele scene med.

– Det er fint å gå ut av huset og gå på jobb for å fokusere på noe annet. Jeg er stolt av å være med i denne forestillingen, og er glad for at jeg får jobbe med akkurat de folkene jeg får jobbe med.

PÅ TV: Denne våren har Lena vært å se i TV 2-serien «En får væra som en er».
PÅ TV: Denne våren har Lena vært å se i TV 2-serien «En får væra som en er». Foto: Agnete Brun / TV 2

Må ha hjelp til barnepass

Mens Lena øver til rollen som Maria, er ektemannen Trond travelt opptatt med innspillingen av TVNorge-serien «Neste sommer». Som ettertraktede skuespillere på hver sin kant er paret derfor avhengig av å få hjelp til å passe barna.

– Når én av oss har kjempelange dager, som går ut over barnas leggetid, blir det ekstra belastende på den ene som er hjemme. Tidligere har det gått seg til, og vi har hele tiden hatt barnevakter. Nå er det en mer utfordrende setting. Vi har en «dagpappa» som passer på den minste, og som henter i barnehagen. Det ruller og går, sier Lena.

<b>KLASSIKER:</b> Filmversjonen av «Sound of Music» var en stor suksess med Julie Andrews i hovedrollen som Maria. Nå skal Lena Kristin ha den samme rollen.
KLASSIKER: Filmversjonen av «Sound of Music» var en stor suksess med Julie Andrews i hovedrollen som Maria. Nå skal Lena Kristin ha den samme rollen. Foto: Granger/REX

Sommerferie i juli

Selv om det blir mye terping på replikker, dansetrinn og sangnumre frem mot premieren på Folketeatret 6. september, blir det også litt tid til sommerferie med familien i juli.

– Vi skal en tur nordover til familien min. Det har blitt en tradisjon at ungene reiser oppover først uten oss foreldrene. Da er de hos mine foreldre i en ukes tid. Jeg synes det er viktig at ungene får et forhold til besteforeldrene uten oss foreldrene. Det gjør også at vi kan få litt mer slakk og får jobbet litt lengre dager, sier Saltdal-jenta.

FIN GJENG: Lena spiller hovedrollen i Sound of Music, og har med seg et A-lag av skuespillere på scenen. Fra venstre: Ingar Helge Gimle, Siren Jørgensen, Håvard Bakke, Lena, Nils Vogt og Marianne Krogness.
FIN GJENG: Lena spiller hovedrollen i Sound of Music, og har med seg et A-lag av skuespillere på scenen. Fra venstre: Ingar Helge Gimle, Siren Jørgensen, Håvard Bakke, Lena, Nils Vogt og Marianne Krogness. Foto: Folketeatret

Savner barna

Lena takker for praten med Her og Nå, og gjør seg klar til å gå hjem til familiens leilighet på Adamstuen i Oslo. Første arbeidsuke etter mammapermisjonen er unnagjort, og Lena ser frem til å møte sine tre små igjen.

– Vi har lange prøvedager, så når jeg kommer hjem merker jeg at jeg har savnet ungene mine. Det er veldig fint å komme hjem til dem, avslutter hun med et smil.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!