UNGE OG FLOTTE: Det er ingen tvil om at dette vakre paret er lykkelig forelsket, skuespiller Jonas Hoff Oftebro og kjæresten Olly Johanne Lid.
UNGE OG FLOTTE: Det er ingen tvil om at dette vakre paret er lykkelig forelsket, skuespiller Jonas Hoff Oftebro og kjæresten Olly Johanne Lid. Foto: Morten Bendiksen / Her Og Nå

Underholdning

«Skjelvet»-aktuelle Jonas Hoff Oftebro får full støtte av familie og venner: - Vi er stolte av deg

Oftebro-familiens yngste stjerne, Jonas Hoff Oftebro, får skryt av Olly Johanne Lid. – Jeg er veldig stolt av kjæresten min, forteller hun forelsket.

Publisert Oppdatert

Tre år er gått siden tsunamibølgen traff Geiranger i «Bølgen». I oppfølgeren «Skjelvet», har den kvinnelige hovedpersonen Ida (Ane Dahl Torp) flyttet til Oslo med barna, og sønnen Sondre spilles som sist av Jonas Hoff Oftebro.

Mens Jonas under premieren i Oslo tålmodig lot horden av fotografer knipse bilder av seg, pratet Her og Nå med kjæresten Olly Johanne, pappa Nils Ole (73) og mamma Anette Hoff (57).

– Egentlig gruer jeg meg til å se filmen, betror pappa Nils Ole.

– Hverken Anette eller jeg trives med å se skrekkfilmer. Men det skal kanskje koste litt å se en katastrofefilm? Og selvsagt stiller vi opp for sønnen vår. Det er ingen tvil om at hele familien er stolte av minstemann Jonas. Bekreftes det av dem begge. Hver for seg.

- Spurt om de er sjalu

22-åringen er den erfarne skuespillerens eneste barn med kona Anette – som er mest kjent fra rollen som Juni Anker-Hansen i Hotel Cæsar. Med ekskona, Aftenposten-journalisten Kaja Korsvold, har han Elisabeth (41) og Jakob (32), som også er utdannet skuespillere.

– Utad er jo Jakob og Jonas mest kjent, fastslår Nils Ole, – og de blir ofte sammenlignet. Til og med spurt om de er sjalu på hverandre.

FAMILIEN SAMMEN: Jonas Hoff Oftebro, Anette Hoff og Nils Ole Oftebro på premieren for «De tre musketerer» på Folketeateret i Oslo i 2015.
FAMILIEN SAMMEN: Jonas Hoff Oftebro, Anette Hoff og Nils Ole Oftebro på premieren for «De tre musketerer» på Folketeateret i Oslo i 2015. Foto: Lise Ånerud / NTB Scanpix

Det siste får faren deres til å fnyse.

– Alle i vår familie har et nært og godt forhold, og gleder seg oppriktig på hverandres vegne. Det er hele ti års aldersforskjell mellom guttene mine, men de er like fullt hverandres beste venner. Jakob og Jonas er oppriktig glade i hverandre.

MOR OG SØNN: Anette Hoff og Jonas Hoff Oftebro.
MOR OG SØNN: Anette Hoff og Jonas Hoff Oftebro. Foto: Morten Bendiksen / Her Og Nå

Yngstesønnen er så arvelig belastet som det går an å bli, men Nils Ole understreker:

– Det er ingen gratisbillett inn i vår tøffe bransje.

Les også: Jakob Oftebro imponerer i dansk kolonifilm

I gang med skuespillerutdanningen

For et par uker siden startet Jonas på Teaterhøgskolen i Oslo.

– På tredje forsøk kom han endelig gjennom det trange nåløyet. Til stor jubel i familien. Når han er glad, da er også vi glade. Sånn er det.

I forkant av opptaksprøvene leste hver og én av dem med ham på rundgang.

– Ikke minst Jakob. Han ble som kjent for drøyt tre måneder siden alvorlig brannskadet i ansiktet under innspillingen av tv-serien «Hamilton», men selv i rekonvalesenstiden satte han av tid til lillebroren.

– Jeg kan kanskje virke barsk, men det rører meg til tårer å se hvor glade ungene mine er i hverandre.

- Sterk og flott

Sønnene har begge hatt roller med sin faren; Jonas i filmen «Los Bando» og Jakob som Peer Gynt med faren på Gålå.

– Han som den unge Peer Gynt, jeg som den eldre. En sterk og flott opplevelse for oss begge, et minne for livet, sier Nils Ole.

BRØDRE: – Sønnene mine er sammen så ofte det lar seg gjøre, forteller pappa Nils Ole Oftebro om Jakob og Jonas. De er hverandres beste venner. Her er Jakob og Jonas Oftebro på Amanda-festivalen i Haugesund i 2015.
BRØDRE: – Sønnene mine er sammen så ofte det lar seg gjøre, forteller pappa Nils Ole Oftebro om Jakob og Jonas. De er hverandres beste venner. Her er Jakob og Jonas Oftebro på Amanda-festivalen i Haugesund i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

Eldstesønn er for lengst en ettertraktet skuespiller med suksess både på TV og film i hele Skandinavia, men også den premiereaktuelle studenten Jonas har opparbeidet stor erfaring som skuespiller.

I 2016 ble «Bølgen» kåret til årets beste norske film under den årlige Amanda-utdelingen i Haugesund. Det var en dypt, rørt Jakob som delte ut prisen til lillebroren Jonas.

– Jeg er så utrolig stolt av ham, som han sa.

Les også: Jakob Oftebro vil ha flere filmer om homofili og kjærlighet

Stolt kjæreste

Også privat smiler lykken til brødrene. Mens Jakob i ett år har vært kjæreste med søte Hannah Chocron (26), holder Jonas sammen med vakre, Olly Johanne Lid.

– Vi har vært kjærester i halvannet år nå, forteller Oslo-jenta.

Selv har hun hverken bakgrunn eller planer om å bli skuespiller, men er for tiden fornøyd som lærervikar på en videregående skole. Litt på avstand venter hun på midtpunktet Jonas, ser forelsket i hans retning og deler med et smil:

– Det er ingen tvil om at også jeg er veldig stolt av ham!

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.