MOBBING: – Jeg ble ikke ordentlig meg selv på veldig lenge, forteller Victor om mobbingen han var utsatt for.
MOBBING: – Jeg ble ikke ordentlig meg selv på veldig lenge, forteller Victor om mobbingen han var utsatt for. Foto: Svein Brimi / Her og Nå (/ Privat

Underholdning

«Skal vi danse»-aktuelle Victor Sotberg åpner opp om den tunge ungdomsskoletiden: - Mobbingen forandret meg

Victor Sotberg stråler som en sol på parketten, og har funnet lykken med sin Kenneth på hjemmebane. Det har imidlertid ikke alltid vært enkelt å være ham. I oppveksten ble han kraftig mobbet.

Publisert Oppdatert

I dag nyter Victor (28) suksess som en av kjendisene i «Skal vi danse» på TV 2. Han har også sin egen YouTube-kanal med mer enn 100.000 følgere og er programleder for FlippKlipp på NRK som har omkring tre millioner månedlige nedlastinger.

På privaten er Victor er samboer med Kenneth Karijord (29), og paret møttes første gang i januar 2014. De ble introdusert av en felles venninne. Kenneth bodde på den tiden i Trondheim, og venninnen tok med seg Kenneth på helgetur til Oslo hvor han møtte Victor. Det ble full klaff.

– Det var forelskelse ved første blikk. Nesten som du ser på film. Jeg husker godt da jeg skulle dra fra Victor. Jeg hadde kjøpt et klippekort på trikken som jeg ikke hadde brukt opp, og det ville jeg gi til ham. Da jeg ga det, sa han: «Nei, det må du beholde til neste gang du kommer», forteller Kenneth.

De møttes i januar og i juni samme år var de samboere. Siden har det vært de to.

Les også: Emilie Nereng: - Tror ikke det finnes en del på kropen min som ikke har blitt kritisert

FIN KJÆRESTE:
– Kenneth er fantastisk. Nå om dagen kommer jeg gjerne ikke hjem før i 23-
tiden på kvelden. Da har han middagen klar. I tillegg har han gjerne gjort alt han vet jeg ikke har hatt tid og overskudd til å gjøre i hjemmet, forteller Victor.
FIN KJÆRESTE: – Kenneth er fantastisk. Nå om dagen kommer jeg gjerne ikke hjem før i 23- tiden på kvelden. Da har han middagen klar. I tillegg har han gjerne gjort alt han vet jeg ikke har hatt tid og overskudd til å gjøre i hjemmet, forteller Victor. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
STOLT: – Jeg elsker å følge Victors «Skal vi danse»-deltagelse. Jeg blir så rørt og stolt, sier kjæresten Kenneth Karijord.
STOLT: – Jeg elsker å følge Victors «Skal vi danse»-deltagelse. Jeg blir så rørt og stolt, sier kjæresten Kenneth Karijord. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

Mobbet på ungdomsskolen

Både Victor og Kenneth har opplevd hvor vanskelig det kan være å vokse opp på et litt mindre sted. For Victor startet problemene da han begynte på ungdomsskolen.

– Jeg var nok ikke helt A4, og det synes noen var problematisk. Da startet mobbingen, forteller Victor.

Mobbingen var både verbal og fysisk, og den pågikk over flere år. Det gjorde selvfølgelig noe med Victor.

– Det var knuffing og dytting i gangene på skolen. Jeg ble truet og fikk slengt stygge bemerkninger etter meg. Som for eksempel «jævla homo». Dette var før jeg egentlig visste hva det å være homo innebar. Det var ikke bare på skolen jeg ble mobbet, men også da jeg var ute på fritiden. Jeg var ofte redd, forteller Victor åpenhjertig.

Victor var mye lei seg i denne perioden, og i tillegg trakk flere av vennene seg unna.

– Jeg følte at alt var blodig urettferdig. Jeg gikk fra å være en glad gutt til å bli en mer innesluttet person. Jeg holdt meg gjerne for meg selv.

Samboerparet tror denne typen mobbing er typisk for et mindre sted.

– Jeg kommer også fra et lite sted og jeg har den samme historien, forteller Kenneth.

- Prøvde å være en av gutta

Situasjonen ble litt bedre da Victor begynte på videregående.

– Jeg fikk mange gode kompiser fra andre steder og vi ble en liten gjeng. Jeg startet på «scratch», men var likevel ikke helt meg selv. Jeg forsøkte å «manne» meg opp og gikk aldri i klær med farger av frykt for å bli kalt «homo» eller mobbet. Jeg prøvde være en av gutta, forteller Victor.

TV-stjernen ble først seg selv da han kom seg bort fra hjembyen, men han mener likevel ikke at målet trenger å være å finne lykken et annet sted.

– Jeg tenker at de som faktisk klarer å bli der, til tross for at de har hatt det vanskelig, er enda sterkere enn meg. Det er ikke alltid det å rømme er det riktige, understreker han.

SKUESPILLER: Victor Sotberg har alltid drømt om å bli skuespiller. Han har studert teater både ved Ringerike Folkehøgskole og Bårdar Akademiet.
SKUESPILLER: Victor Sotberg har alltid drømt om å bli skuespiller. Han har studert teater både ved Ringerike Folkehøgskole og Bårdar Akademiet. Foto: Pressefoto / TV 2

I alt Victor gjør er budskapet at man skal være seg selv.

– Det mener jeg alltid. Du skal alltid skal føle at den du er er OK. Som jeg sa i «Skal vi danse»: «Vi må feire at vi er forskjellige». Det er så mange der ute som ønsker å være en «Kardashian» – det synes jeg er sjukt kjedelig, sier den reflekterte 28-åringen.

Nå har Victor lenge vært åpen om at han er bifil, men det var ikke før på videregående Victor begynte å tenke over sin egen seksualitet.

– Jeg hadde vært forelsket i jenter, så da jeg ble kalt «homo» synes jeg det var veldig merkelig. I tredje klasse på videregående kysset jeg en annen gutt for første gang, og tenkte: «Oi, her var det noe», forteller Victor.

Fortalte om legningen på utradisjonell måte

Victors familie har alltid vært støttende, også da han fortalte om legningen sin. Måten å fortelle det på, var av det litt utradisjonelle slaget.

– Jeg var 20 år og bodde i Oslo. Hjemme på juleferie spilte mamma, pappa og jeg Buzz, et gammelt spill på Playstation hvor man lager egne «quizer». Jeg hadde laget en quiz om meg og livet mitt i Oslo, og mamma og pappa konkurrerte mot hverandre. Det siste spørsmålet var «Hva er den største hemmeligheten jeg har holdt for dere?». Begge var svært forundret over spørsmålet. Mamma svarte at hun ikke kunne tenke seg hva det kunne være. Og pappa lurte på om jeg skulle bli pappa, forteller Victor lattermildt.

Ingen av foreldrene klarte å gjette svaret, så Victor fortalte det. Han fikk full støtte.

– Mamma og pappa har takket for at jeg hadde vært så åpen med dem, og de forsikret meg om at det ikke endret noe, forteller Victor takknemlig.

MOBBING: – Jeg ble ikke ordentlig meg selv på veldig lenge, forteller Victor om mobbingen han var utsatt for.
MOBBING: – Jeg ble ikke ordentlig meg selv på veldig lenge, forteller Victor om mobbingen han var utsatt for.

Langdistanseforhold

Her og Nå møter Victor og Kenneth hjemme i leiligheten i Oslo. Victor har akkurat kommet hjem fra jobben i NRK og rekker så vidt å sette av tid til et intervju før han må haste videre til dansetrening.

Kenneth, som er utdannet statsviter, flytter i disse dager til London for å ta en mastergrad. Selv om han gleder seg til studiet, ser han ikke frem til å forlate kjæresten.

– Jeg har allerede booket de to første helgeturene hjem, forteller en tydelig forelsket Kenneth.

Paret mener de er to motsetninger, men at de utfyller hverandre på en god måte.

– Victor er ekstrovert og blir rastløs hvis han sitter i ro i mer enn ti minutter. Jeg er en person som liker å ta det litt rolig. Jeg liker ikke store folkemengder og mye folk, mens Victor vil ut og møte flest mulig. Han «pusher» meg ut av komfortsonen min, og det liker jeg veldig godt. Det hadde blitt kjedelig å være sammen med en som var lik meg selv, mener Kenneth.

Victor er også full av lovord om Kenneth.

– Kenneth jorder meg. Selv om jeg er en person som liker å være sosial, trenger jeg også å ha et fristed jeg kan trekke meg tilbake til. Det har vi klart å skape veldig godt sammen, og det tror jeg ikke jeg fått til uten Kenneth. Det går i ett om dagen, og da er Kenneth spesielt god å ha, forteller Victor om kjæresten.

RAKE MOTSETNINGER: Victor vil helst ut og møte folk, mens Kenneth liker å ta det mer med ro. Det utfyller dem som par.
RAKE MOTSETNINGER: Victor vil helst ut og møte folk, mens Kenneth liker å ta det mer med ro. Det utfyller dem som par. Foto: Svein Brimi / Her og Nå

TV-profilen er overveldet over responsen han har fått etter han ble med i «Skal vi danse» på TV2.

– Det har vært helt fantastisk. Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger, og er veldig takknemlig.

Victor er også svært fornøyd med dansepartneren, Rikke Lund.

– Jeg følte jeg traff jackpot da jeg fikk Rikke som dansepartner. Hun er flink, tålmodig og hun ser meg. Vi jobber ekstremt godt sammen. Ambisjonen er å komme så langt som mulig i konkurransen, helst helt til slutt, sier en motivert Victor.

PERFECT MATCH: – Rikke og jeg passer som hånd i hanske, sier Victor om dansepartneren Rikke Lund. Nå drømmer han om å nå til topps i realityprogrammet.
PERFECT MATCH: – Rikke og jeg passer som hånd i hanske, sier Victor om dansepartneren Rikke Lund. Nå drømmer han om å nå til topps i realityprogrammet. Foto: Espen Solli / TV 2
TAKKNEMLIG: Victor er takknemlig for det livet han lever i dag, etter tøffe år i ungdomstiden.
TAKKNEMLIG: Victor er takknemlig for det livet han lever i dag, etter tøffe år i ungdomstiden. Foto: Svein Brimi / Her og Nå
ENERGIBUNT: Victor er godt kjent for sine mange sprell på FlippKlipp, og kanalen har over 130.000 abonnenter på YouTube.
ENERGIBUNT: Victor er godt kjent for sine mange sprell på FlippKlipp, og kanalen har over 130.000 abonnenter på YouTube. Foto: NRK