DET STÅR I STJERNENE: Hva vil 2019 by på for din del?
DET STÅR I STJERNENE: Hva vil 2019 by på for din del? Foto: jxfzsy / Getty Images

Astrologi

Sjekk ditt stjernetegn: Årshoroskop for 2019

Sjekk hva året har i vente for deg!

Publisert Oppdatert

Væren

21. mars-20. april

Du er et av de tegnene som vil nyte spesielt godt av Jupiters ferd gjennom Skytten det kommende året. Du er i stand til å se det store bildet, og lar deg ikke stresse av detaljer. Du vet at ting kommer til å ordne seg, og dermed er du i posisjon til å ta initiativet til noe nytt. Studier, reiser og kontakt med andre kulturer vil bidra til et mer helhetlig syn på tilværelsen. Det er også et glimrende år for å promotere noe du kan, eller utgi noe du har skapt.

Samtidig som du ekspanderer ut i verden vil du oppleve et økt behov for å utforske røttene dine. En reise til et annet land eller et møte med mennesker fra et bestemt land kan gi deg en følelse av å komme hjem, av å komme nærmere den du egentlig er. Noe fra barndommen som er uavklart eller ubearbeidet, kan dukke opp igjen og kreve en avslutning. Utfordringen blir å oppnå økt indre trygghet basert på en dypere forståelse av dine røtter.

Livet ditt vil ta en ny vending i 2019. Du kan oppleve noe som får deg til å skifte fokus, enten det dreier seg om en mulighet til å avansere på karrierestigen, eller en ny rolle som gjør at du må omstrukturere livet ditt og legge nye planer. Endringer i sivilstatus og foreldrerollen er aktuelle tema, og her blir oppgaven å balansere dine behov med andres, og det offentlige livet ditt med det private.

Tyren

21. april-21. mai

Du vil ha MER i 2019, men det er opp til deg å definere hva du vil ha mer av, og det kan være litt av en utfordring! Generelt vil du føle deg mer komfortabel med mengden makt og kontroll du har i livet ditt, så det blir viktig å bruke energi på noe som gir en følelse av oppnåelse, av å strekke seg, og bruke de ressursene du har til noe som gir overskudd og som gagner andre. Å dele opplevelser, gleder og sorger med andre er nemlig ett av årets viktigste tema.

Det neste året kan du oppnå stor vekst på det indre plan, hvis du er villig til å gå inn i deg selv og granske dine mønstre, spesielt med tanke på Tyrens kontrollbehov og vanskeligheter med å stole på andre. Belønningen er healing på et sjelelig plan, og en økt evne til intimitet og fortrolighet i dine nærmeste forhold. Det vil også bli lettere å dele og fordele ressurser, eiendeler og økonomi med en annen, dersom du allerede er i et etablert forhold.

Du vil kjenne på et behov for å jorde dine ideer og synspunkter. For å gjøre det må du utvikle din egen unike ideologi basert på bevisst forståelse av dine egne tankeprosesser og trossystemer, slik at du blir i stand til å kommunisere klart og tydelig hva du mener. Samtidig blir du mer åpen for å lære noe nytt, og kan med fordel melde deg på et kurs i f.eks. kreativ skriving, maling, tegning, foto, interiørdesign eller lignende.

Tvillingene

22. mai-21. juni

Partnerskap, samarbeid og forpliktende forhold er områdene som vil være kilde til størst glede og fornyelse det kommende året. Det blir lett å inngå kompromisser og avtaler, du foretrekker helt klart å være sammen med andre, og har ingen betenkeligheter med å forplikte deg ytterligere til en kjæreste eller annen type partner. Det gjelder også profesjonelt; hvis du leter etter en businesspartner, så er 2019 året da det vil dukke opp en eller flere personer som er gode kandidater.

Verdien av å gi og ta, og dele opplevelser, ressurser og eiendeler med andre blir befestet i 2019. Samtidig som du ønsker å dele med andre er det viktig å ikke bli avhengig av andres ressurser, og det kan du forhindre ved å bli flinkere til å se din egen verdi og ta i bruk egne talenter og ressurser som har ligget latent til nå.

Hvis du har en tendens til å kjøpe deg ut av en følelse av meningsløshet og tomhet vil du oppdage nye verdier som gir så mye mer. Å gå inn i seg selv og kjenne på dype følelser er ofte en utfordring for en mental og travel Tvilling, men i løpet av det neste året er det ekstra viktig å gjøre nettopp det, for å forsikre deg om at du vet hvilke av dine behov og verdier som har livets rett. Kun det som er en refleksjon av ditt sanne selv vil få anledning til å vokse og utvikle seg.

Krepsen

22. juni-23. juli

2019 blir et år med sterk personlig utvikling for deg; du kommer til å oppleve ting, både på det indre og ytre plan, som fører til et behov for å omdefinere hvem du er og hva du er her på jorden for å utrette. Forholdet til en viktig person i ditt liv vil vekke deg og gjøre deg bevisst på hva du trenger å jobbe med, og hva som skal være førsteprioritet i tiden som kommer. Ansvar og forpliktelser i et nært forhold vil stort sett oppleves som positivt.

Forholdene på jobb bedrer seg og du føler ekte glede ved å kunne bidra til et godt arbeidsmiljø. Økt glede og tilfredshet gir økt produktivitet og effektivitet i de daglige rutinene. Til og med oppgaver du vanligvis finner kjedelige eller unødvendige går unna. Den positive stemningen du er med på å skape gir også helsemessige resultater; det blir lettere å spise sunt og trene når du generelt er lett til sinns og føler at det er bra flyt i hverdagen.

Dine nærmeste forhold vil også nyte godt av den optimismen og gleden du føler. Mange Krepser forplikter seg til en partner i løpet av 2019, enten det innebærer å flytte sammen, gifte seg eller dele på ansvar og oppgaver som angår begge. Salg og kjøp av ny bolig er også et aktuelt tema. Du er generelt veldig god på å gi omsorg til andre, så det eneste du trenger å være oppmerksom på er en tendens til å undertrykke egne behov og meninger for å bevare husfreden.

Løven

23. juli-23. august

Løven kan se fram til et år da det gode liv står i høysetet. Du har lyst til å nyte livet og det vil du med stor sannsynlighet gjøre. Du kommer til å holde på med ting du elsker; hobbyer og interesser som får kreativiteten til å blomstre og gir deg mulighet for å uttrykke din unike personlighet. Hvis du allerede driver med noe kreativt kan 2019 bli ditt beste år så langt, kanskje blir det året du opplever et gjennombrudd.

Du kommer til å være svært sosial og treffe mange nye mennesker, så sjansen er stor for at en forelskelse er på trappene. Er du singel kan du møte din utkårede i løpet av året, mens andre får oppleve gleden ved å oppdage at et nytt liv er på vei. Hvis du allerede har barn vil forholdet til dem bli enda bedre, og den tiden du velger å tilbringe sammen med dem vil gi deg noen av årets fineste opplevelser.

Parallelt med et behov for å være synlig og la personligheten din skinne, har du også behov for en god del alenetid til refleksjon og hvile det kommende året. Å tilbringe tid ute i naturen, omgitt av vakkert landskap og ville vekster vil være svært helsebringende, det samme vil andre terapiformer som yoga, meditasjon og mindfulness. Uansett hvordan du gjør det, så er det viktig å sette av tid til å bare være til, til å bli bedre kjent med den ikke-fysiske virkeligheten vi alle er en del av.

Jomfruen

24. august-23. september

2019 er året for forbedringer og utvidelser på hjemmefronten. Å skape en trygg og stabil base for deg selv og familien vil ha førsteprioritet. Det kan foregå på mange måter, enten det skjer på det fysiske plan i form av flytting til et større hjem som gir mer plass til å utfolde seg, eller et påbygg som utvider arealet. Økning i antall familiemedlemmer er en annen mulighet. Uansett vil du trives bedre hjemme enn før, og glede deg over tiden du kan tilbringe sammen med familien.

Kreativiteten din vil blomstre, så det er fint hvis du har et prosjekt som både er praktisk og kreativt, f.eks. et oppussingsobjekt, et håndarbeid eller en hage du kan bruke tid og energi på. Du elsker å produsere og dyrke ting som er av nytteverdi, og det vil du få anledning til det neste året. Å gjøre noe sammen med andre, i en gruppe som har et felles mål, vil være spesielt givende.

Hvis du har en sak du brenner for er tiden inne for å innvie andre i tankene dine og gjøre en innsats for å tiltrekke deg de rette menneskene som kan bidra til å gjøre visjonen til virkelighet. Utfordre din tendens til å tenke litt smått og beskjedent; hvis vi skal komme noen vei i forhold til menneskeverd og miljøutfordringer er det viktig at noen tør å gå i bresjen og oppfordre oss til å tenke annerledes.

Vekten

24. september-23. oktober

Mobilitet og fleksibilitet er 2019 i et nøtteskall for deg som er født i Vektens tegn. Å være i bevegelse er nært knyttet opp mot framgang og vekst, i hvert fall når man beveger seg framover, og det vil du gjøre mesteparten av året. Du kan begynne og reise mer, jobbe ambulant eller pendle til jobb, eller du kan starte på studier eller et kurs som ligger et stykke unna der du bor. Som en følge av dette blir transport og offentlig kommunikasjon viktige tema.

Karrieren din har virkelig potensial til å skyte fart i året som kommer. Framgangen du opplever vil mest sannsynlig henge sammen med dine kommunikasjonsferdigheter. Du er av natur positiv og lett til sinns, og har lett for å tiltrekke deg kunder og andre som gjerne vil ha råd og veiledning fra deg. Teknologien vil også være til uvurderlig hjelp når du skal spre budskapet ditt, så sørg for å være oppdatert på sosiale medier og andre informasjonskanaler.

Innimellom slagene vil du nok bli fristet til å trekke deg tilbake til den trygge basen din, så sørg for at omgivelsene er så inspirerende og komfortable at du kan du komme dit og virkelig lade batteriene før du drar ut i verden igjen. Selv om tiden hjemme er gull verdt, er fokuset dette året på å komme deg videre, oppnå resultater og anerkjennelse, og det vil du klare!

Skorpionen

24. oktober-22. november

2019 kan bli et av dine beste år så langt, med Jupiter i ditt tegn. Det skjer ca. hvert 12. år, så se tilbake på det som skjedde da, og vær forberedt på at lignende tema vil dukke opp igjen. Optimisme og selvtillit er gavene Jupiter bringer med seg, og det gjør det lett å forbedre de sidene av livet som ikke fungerer så godt. Du kan bli presentert for nye muligheter som vil ekspandere livet ditt på en eller annen måte, men du kan også med fordel ta initiativ selv til de endringene du ønsker.

Du vil oppleve en holdningsendring ift. penger og materielle ting, sannsynligvis i forbindelse med en fordeling av ressurser som skaper følelsesmessige utfordringer. Det kan dreie seg om en arv eller en sammenslåing av økonomien med en eller flere andre personer. En slik prosess vil bestandig påvirke følelsene til de involverte; gjør det du kan for at resultatet skal bli så positivt som mulig.

Intimitet i nære forhold blir også et tema. Hvor mye skal du holde for deg selv, og hva vil du dele med partneren eller andre du har et forhold til? Her er det balanse som gjelder; unngå å blottlegge ditt privatliv for alle og enhver, velg deg ut en eller noen få personer du føler deg fortrolig med og som du vet du kan stole på. Et nytt kjæresteforhold preget av en veldig sterk fysisk tiltrekning kan forårsake en følelsesmessig transformasjon i deg.

Skytten

23. november-21. desember

Jupiter i Skytten vil sørge for at du får et framgangsrikt år, spesielt i alt som er relatert til grupper, teamwork, politikk og sosiale saker. Du er generelt interessert i det som kan skape større rettferdighet og likeverd i samfunnet, og det neste året vil det føles svært givende å stå på barrikadene og gå i bresjen for dine kampsaker. Det vil dukke opp allierte og likesinnede uansett hvor du befinner deg, så det vil ikke skorte på muligheter til å spre budskapet ditt.

Din evne til å tenke utenfor boksen, uten å bry deg om hva andre måtte mene, vil komme til nytte i forbindelse med organisering og effektivisering av eksisterende rutiner og arbeidsmetoder. Ikke glem helsen din; du har en tendens til å bli veldig mental, på bekostning av dine følelsesmessige behov, men i 2019 får du sjansen til å oppnå bedre balanse mellom de ulike sidene av deg selv.

Har du inngrodde vaner og tenkemåter du gjerne skulle kvittet deg med får du sjansen neste år. Du blir mer oppmerksom på hvordan det ubevisste styrer mye av det du gjør og tenker, og det er første steg på veien til å gjøre noe med det. Å bruke tid på å lære seg avslapningsøvelser, enten det er yoga, meditasjon eller mindfulness, vil roe ned nervene og stoppe den frenetiske tankevirksomheten du driver med til tider. Pust dypt og kjenn etter!

Steinbukken

22. desember-20. januar

I 2019 ser det ut til at du kommer til å jobbe en god del i bakgrunnen i forbindelse med et nytt prosjekt eller en oppgave som krever at du til tider jobber alene for å kunne konsentrere deg. En institusjon, f.eks. et sykehus eller et universitet, kan være involvert. Samarbeid med personer fra andre kulturer eller land langt borte er også mulig. Du får mer ansvar, men vil takle det på en bra måte, siden du har en god følelse av at ting går i riktig retning.

Har du åndelige interesser vil det neste året by på muligheter til å lære mer om en åndelig praksis eller et verktøy du lenge har hatt lyst til å utforske. Sett uansett av tid til å være alene, slik at du får ladet batteriene når det trengs; du er mer sårbar enn vanlig og trenger alenetid for å bearbeide ting som skjer, men du er også beskyttet på det spirituelle planet, så du trenger ikke være redd for at ikke ting skal ordne seg.

Det livsområdet som vil gå gjennom de største endringene det kommende året er forhold, nære relasjoner og samarbeid. Du blir bedt om å granske dine holdninger til det å være i et forhold, til avhengighet vs. uavhengighet, og hva det innebærer å jenke seg og justere din egen oppførsel akkurat passe til at et viktig forhold skal funke. Vilje til å kompromisse vil komme godt med, pass bare på at du ikke tar på deg for mye av ansvaret.

Vannmannen

21. januar-19. februar

Fokuset i 2019 ligger på verdier, ikke bare fysiske verdier som formue og eiendom, men i like stor grad egenverd. Det er et godt år for økonomien; har du tenkt å selge eller kjøpe fast eiendom, eller investere i flere eiendommer, så vil det lønne seg. Men, det er viktig å tenke over at det å skaffe seg ting av verdi bare for å eie mer, ikke vil gi reell tilfredsstillelse over tid. De transaksjonene du foretar det kommende året bør være i tråd med dine kjerneverdier og reelle emosjonelle behov, og gi en god følelse av trygghet og komfort.

Dine kommunikasjonsferdigheter vil komme godt med det kommende året. Din styrke er å kommunisere med en svært høy grad av integritet og ærlighet, noe som er helt nødvendig når man skal kommunisere om følelser og emosjonelle behov. Dype samtaler blir det mange av, og det du hører og lærer vil føre til en følelsesmessig transformasjon og eliminering av gamle tenkemåter og trossystemer.

Det som vil gi mest positivt påfyll det neste året er å reise, lære andre kulturer å kjenne, og møte mennesker som har et annerledes perspektiv på livet enn du har. Du kommer til å utvide horisontene en god del, og det innebærer også en aha-opplevelse eller to angående noe du trodde du forsto. Nye opplysninger gjør at du må tenke over saker og ting på nytt. Du lever så lenge du lærer!

Fiskene

20. februar-20. mars

Jupiter tilbringer mesteparten av året i din sektor for karriere og sosial status, noe som lover godt med tanke på anerkjennelse og positiv oppmerksomhet av alle slag. Mye av det du foretar deg vil være synlig for andre, så sørg for å holde deg innenfor lover og regler, og gjør det beste ut av muligheten for å vise verden hva du er god for. Forfremmelse og lønnsforhøyelse er absolutt innen rekkevidde.

Også på det private planet ser det ut til å bli et ekstra godt og begivenhetsrikt år. Mange som er født i Fiskenes tegn vil forelske seg dypt i løpet av 2019, enten det er i en ny kjæreste, en baby eller et kjæledyr. Det blir rikelige anledninger til å feire merkedager og delta i seremonier, og det er mer enn sannsynlig at du vil være en av hovedpersonene ved en eller flere av dem. Fester og kulturelle arrangementer vil by på mange positive og minneverdige opplevelser, og det er stor sjanse for at du vil utvide bekjentskapskretsen betraktelig.

Er du en kreativ person som drømmer om å vise frem det du skaper, kan 2019 bli et gjennombruddsår. Det som kreves av deg er at du står for det du skaper, og ikke faller for fristelsen til å ta for mye hensyn til andres meninger. Din unike stil vil bli lagt merke til; det kan til og med hende at du får sjansen til å delta på en eller flere utstillinger.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!