SKAL FLYTTE: Sjaman Durek fortalte at han skal bo delvis i USA og delvis i Norge. Kanskje betyr det at han og prinsesse Märtha blir samboere.
SKAL FLYTTE: Sjaman Durek fortalte at han skal bo delvis i USA og delvis i Norge. Kanskje betyr det at han og prinsesse Märtha blir samboere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kongelige

Sjaman Durek om rusbruken: - Jeg gjorde ikke noe galt

I en direktesending på Instagram snakket sjaman Durek om sitt forhold til alkohol og rus og fortalte at han planlegger å flytte til Norge deler av året.

Publisert Oppdatert

Den nye kjæresten til prinsesse Märtha (47), sjaman Durek (44), er en omdiskutert person både her hjemme og i utlandet, men han kan i hvert fall ikke beskyldes for å være hemmelighetsfull.

Under en direktesending på sin Instagram-konto, rett fra et hotellrom i New York, svarte han på de fleste spørsmålene han fikk fra sin følgere.

– Kong Harald er en fantastisk mann. Han er morsom, smart, ærlig og forståelsesfull og full av visdom. Jeg elsker ham, sa sjamanen på spørsmål om hva han synes om Norges monark. Han har oppholdt seg i London etter at han skapte furore i Norge i mai, men nå er han i USA.

– Jeg skal være i New York et par uker før jeg drar til Hampton. Den 12. juli reiser jeg til Los Angeles. Der skal jeg kose meg sammen med kjæresten min. Det ser jeg frem til. Jeg savner henne, fortalte sjamanen under direktesendingen.

- Prøver å ikke snakke det bort

Durek Verrett er opptatt av at man ikke skal gå rundt å ha skyldfølelse for dumme ting man har gjort.

– Ikke bebreid deg selv. Ikke si at du har gjort noe galt. Ingen er perfekt, sa sjamanen under Instagram-sendingen.

Han snakket også om sitt eget forhold til rus:

– Folk sier til meg: «Du har brukt narkotika, drukket for mye alkohol.» Ja, jeg har gjort det. Jeg prøver ikke å snakke det bort. Jeg er glad jeg gjorde det. Jeg gjorde det fordi jeg trengte det. Jeg gjorde ikke noe galt, sa han.

I løpet av direktesendingen rakk han også å drive med litt «healing». Han ba følgerne slappe av, og følge hans lille «sang­show». Flere av følgerne kommenterte på sjamanens konto at «healingen» hjalp.

Roste Norge

Flere av dem som stilte spørsmål var fra Norge, og Durek benyttet enhver anledning til å rose det han kalte et nydelig land.

– Jeg fikk en fantastisk mottagelse i Norge. Jeg elsker det vakre landet og alle de nydelige menneskene som bor der, og gleder meg til å reise tilbake. Da skal jeg ha med min familie, ikke minst min herlige søster. Det blir så bra. Jeg skal besøke min bestemors hus, og være med på en markering av min tipp-tipp tippoldefar som drev med folkemusikk og var meget respektert. Jeg elsker Fredrikstad og Trondheim. Jeg fikk ikke besøkt Bergen sist jeg var der, men jeg har sagt til Märtha, eller prinsesse Märtha som jeg blir bedt om å kalle henne offentlig, at jeg vil reise ditt snart, fortalte Durek.

Les også: Kongelige bryllup, skilsmisser, brudd og skandaler

ENGASJERT: Sjaman Durek gir alt. Enten han står på scenen eller sender direkte på sin Instagram-konto. Engasjementet er det ingen ting i veien med.
ENGASJERT: Sjaman Durek gir alt. Enten han står på scenen eller sender direkte på sin Instagram-konto. Engasjementet er det ingen ting i veien med. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Skal bo i Norge

Men den kanskje største nyheten røpet sjamanen midtveis i den drøyt halvtime lange direktesendingen på Instagram.

– Slik det ser ut nå, kommer jeg til å bo halvparten av året i Norge og halvparten i USA, fortalte Durek Verrett som han egentlig heter. Men han sa ingen ting om at det betyr at han og prinsesse Märtha blir samboere.

Det gikk imidlertid ikke lang tid mellom hver gang han snakket varmt om den norske prinsessen, og hvor forelsket han er i henne.

– Vår kjærlighet er dyp og hundre prosent ekte. Vi gir hverandre lykke og selvtillit hver eneste dag. Vi står ikke i veien for hverandre. Uansett hva Märtha sier eller gjør, så støtter jeg henne hundre prosent. Hun er en fantastisk dame som gjør en flott jobb for landet sitt. Hun er visjonær og smart, og jeg kysser bakken hun går på hver eneste dag. Jeg behandler henne som en dronning, og hun behandler meg som en konge. Vårt forhold er fantastisk – hele dagen, hver dag. Alle fortjener å ha det som oss. Hvis ikke du blir behandlet som en dronning eller konge i ditt forhold, så er det bare å gå. Ikke la noen andre styre deg, sa sjamanen.

Han oppfordret alle til å komme bort og si hei, hvis de møter ham og Märtha på gaten.

– Vi elsker alle. Jeg lover dere en god klem. Vi kommer til å vise dere den respekten dere fortjener som enten konge eller dronning, sa sjamanen. Han oppfordret alle til å ta kontroll over sitt eget liv.

– Ikke la noen bestemme over deg. Enten det er din kjæreste, mor eller far eller beste venn. Du styrer ditt liv – ingen andre. Hvis noen sier til deg at det du gjør eller mener er galt eller må leve livet ditt annerledes, så bryt alle bånd. Hvis noen sier til deg at du er feil for dem, så er det de som er feil for deg. Det er de som må skjerpe seg – ikke du. Bare gå. Det er du som er sjefen, fortsatte sjamanen.

OMDISKUTERT PAR: Mange har en mening om kjærlighetsforholdet mellom sjaman Durek og prinsesse Märtha, men selv gir de blaffen i hva andre mener.
OMDISKUTERT PAR: Mange har en mening om kjærlighetsforholdet mellom sjaman Durek og prinsesse Märtha, men selv gir de blaffen i hva andre mener. Foto: Daryl Henderson

Oppfordrer ikke til skyldfølelse

Han mener at det er viktig å leke hver eneste dag.

– Lev livet. Kos dere. Gjør det dere liker. Hva dere driver med er så viktig, så lenge dere synes det er moro. Selv elsker jeg vi­deo-spill. Det er toppen av lykke for meg, og jeg spiller masse innimellom meditasjon og diktlesing, fortalte sjaman Durek.

Prinsesse Märthas kjæreste mener også jobben skal være en lek.

– Hvis du kaller jobben din for arbeid, må du bare slutte med en eneste gang. Jobben skal være lek, noe morsomt. Ikke kall det arbeid. Du må leve litt, sa en entusiastisk sjaman.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!