Her er Sissel Kyrkjebø foran Royal Albert Hall, hvor hun skal opptre mandag kveld.
Her er Sissel Kyrkjebø foran Royal Albert Hall, hvor hun skal opptre mandag kveld. Foto: (Nettavisen)

Sissel Kyrkjebø kunne ha sunget «My heart will go on»

Men produsenten følte han skyldte Celine Dion den. I kveld danker nordmannen ut superstjernen i Royal Albert Hall.

Publisert

I kveld er det verdenspremiere for «The Titanic Live» i ærverdige Royal Albert Hall i London. Vår egen Sissel Kyrkjebø er stjerna og synger solo foran et fullsatt publikum.

Hun satte sin stemme til all musikken du hører i Titanic-filmen, det som kalles «The Score». Det var en av verdens fremste filmmusikk komponister, James Horner, som falt pladask for stemmen hennes.

- James hørte «Innerst i sjelen» platen min, hvor han spesielt likte «Eg Veit I Himmelrik Ei Borg» og da sa han; «That’s my voice for Titanic», sier Sissel Kyrkjebø til Nettavisen.

Sammen med London Philharmonic Orchestra skal hun synge live, mens Titanic ruller på et gigantisk filmlerret.

Titanic:

Titanic er en av tidenes mest innbringende filmer med over 15 milliarder kroner i omsetning. Den vant 11 Oscars, inkludert beste film, beste sang og ikke minst beste «Score», hvor Sissel bidro stort med sin stemme. Mannen bak Titanic, James Cameron, er også mannen som skapte hitten Avatar.

- Jeg gleder meg noe voldsomt. Han som lagde musikken, James Horner, har samlet de fleste av vi som deltok med filmmusikken for snart 20 år siden, sier Kyrkjebø.

Til stede for å fortelle om Titanic, vil også filmens skaper, James Cameron, være. Han både skrev og produserte filmen.

En som imidlertid ikke er med i Royal Albert Hall, er Celine Dion, som i sin tid sang tittelsangen, «My heart will go on».

Her er Sissel sammen med James Horner.
Her er Sissel sammen med James Horner. Foto: (Nettavisen)

- Du synger tittelsangen i kveld?

- Ja, og det gleder jeg meg til. Jeg sang den også på «førpremieren» i Luzern rett før påske.

Og det er ikke hvilken som helst tittelsang. Over 15 millioner kopier er solgt så langt av «My heart will go on», noe som gjør den til en av verdens mest solgte singler gjennom tidene.

Faktisk var Kyrkjebø svært nær å få kunne sangen selv. I et intervju fra rett før jul i fjor, sa James Horner følgende:

«Da jeg hadde sluttført Titanic, måtte jeg bestemme meg for Celine Dion eller Sissel. Sissel er jeg veldig nær, mens Celine hadde jeg kjent helt siden hun var 18 år, og som jeg allerede hadde skrevet tre filmsanger for. Men det var før Celine ble kjent og filmskaperne og markedsfolkene hadde ikke gjort det de burde ha gjort for Celine og sangene. Så jeg følte jeg skylte henne en Titanic-sjanse, men jeg kunne ha brukt Sissel der.»

LES HELE INTERVJUET HER

Den norske sangstjernen har notert det Horner sa i intervjuet, men ønsker ikke å kommentere det noe nærmere.

- Det er fine ord som James Horner kommer med. Det var veldig close race. Han ble ikke fristet til å hive Celine Dion over bord og heller la deg synge tittelsangen?

- Enig i at det var fine ord, men jeg setter min signatur til scoret når jeg synger det. Det var scoret jeg ble bedt om å synge fra starten, endtitle-sangen kom etterpå og er en annen happening. Når jeg nå synger sangen, ønsker jeg å videreføre den rollen som stemmen min har i scoret til tittelsangen, hvis du forstår.

Sissel:

Sissel er en av Norges største stjerner og slo igjennom allerede som 16 åring i midten på 1980-tallet. Hennes skive «Glade Jul» er tidenes mest selgende album, med over en million solgte eksemplarer. Hun har også sunget duetter med storheter som blant annet Placido Domingo, Jose Carreras, Bryn Terfel, the Chieftains og Warren G. I tillegg har hun sunget i en rekke filmer, som Lord of the Rings og Vanity Fair, Pinoccio, i tillegg til Titanic.

- Jeg tenker ikke på at jeg skulle ha sunget den på selve filmen, men jeg synes det er artig å stå å synge den nå, i den settingen som vi vil oppleve i Royal Albert Hall. James likte sangen da jeg sang den i Luzern i hvert fall, fortsetter hun.

Horner fortalte Kyrkjebø under «førpremieren» i Luzern for noen uker siden, at hun var en av de første som hørte musikken til Titanic.

- Etter hva jeg forstod var det kun James Cameron som hadde hørt den før, sier sangfuglen.

James Cameron er produsenten av Titanic-filmen og en av Hollywoods største aktører. Han har blant annet stått bak megasuksesser som Aliens, Avatar og Terminator 2. Cameron skal selv være til stede og høre den norske stemmeprakten.

Sissel Kyrkjebø tonsatte en av verdens mest ikoniske filmer.
Sissel Kyrkjebø tonsatte en av verdens mest ikoniske filmer. Foto: Fox

- Jeg husker så godt at vi satt på pianokrakken i et studio i LA og han spilte låtene for meg. Jeg fikk gåsehud, og han spurte: «Do you like it?» . Jeg sa jeg syntes de var så vakre. Han ble så glad for at jeg ville synge musikken. Tenk en av verdens fremste filmmusikk komponister, og så ydmyk. En fantastisk person, fortsetter hun.

Kyrkjebø blir ikke med på resten av Europa-turneen, til det har hun alt for mange prosjekter på gang.

- Jeg blir bare med på denne kickoffen. Jeg har så mange jern i ilden, at jeg rett og slett ikke har tid til å være med på Titanic-turneen gjennom Europa.

Hun flyttet for fire år siden tilbake til Norge etter 22 år i Danmark, og har funnet seg godt til rette.

- Det er godt å være tilbake i Norge. Jeg stortrives, sier Kyrkjebø.

Men i kveld skal hun målbinde det engelske publikumet med sin tolkning av en av verdens største hits, «My heart will go on».

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!