MEST SEXY: Norske Frida Aasen fra Kristiansand på catwalken for Victoria's Secret. I en ny spørreundersøkelse kommer det frem at single nordmenn synes sørlandsdialekten er den mest attraktive.
MEST SEXY: Norske Frida Aasen fra Kristiansand på catwalken for Victoria's Secret. I en ny spørreundersøkelse kommer det frem at single nordmenn synes sørlandsdialekten er den mest attraktive. Foto: Scanpix

Dating

Single nordmenn: Dette er den hotteste norske dialekten

Uhøytidelig spørreundersøkelse har kåret topp fem!

Publisert Oppdatert

Med jevne mellomrom dukker det opp lister og undersøkelser som skal gi en pekepinn på hvilken dialekt som er den mest sexy.

Resultatene i løpet av de siste årene er mildt sagt sprikende. I en undersøkelse fra Møteplassen fra 2015, ble den nordnorske dialekten kåret til den hotteste. I 2011 var det østlandsdialekten som stakk av med førsteplassen i en undersøkelse gjort av E-kontakt.no.

Nå har en tredje dialekt kapret førsteplassen i en ny kåring. Det er med andre ord ikke lett å bli klok, men det må gå an å ha litt uhøytidelig moro likevel, synes vi.

I en ny undersøkelse fra Happn har de single brukerne blitt spurt om nettopp hvilken av de norske dialektene de synes er mest sexy.

Helt på topp troner sørlandsdialekten, som hele 20 prosent av de spurte oppga som den mest sexy.

På andreplass finner vi nordlendingene og den nordnorske dialekten. Trøndersk seiler inn som nummer tre på listen.

Her er topp fem-listen:

1. Sørlandsdialekt: 20 prosent

2. Nordnorsk: 15 prosent

3. Trøndersk: 10 prosent

4. Stavanger-dialekt: prosent

5. Bergens-dialekt 9: prosent

Med andre ord - bare å starte med «bløde» konsonanter, folkens!

På bunnen av listen finner vi setesdalsdialekt, jærsk og vikværsk. De to første er altså dialektene som snakkes i området Setesdal og Jæren. For dere som ikke har hørt om den siste varianten, er vikværsk en slags felles betegnelse for dialektene i Østfold, Vestfold og sørøstlige Telemark, ifølge Store norske leksikon.

Spørreundersøkelsen ble gjennomført i januar 2018, hvor 775 nordmenn ble spurt om å oppgi hvilken dialekt de synes er den mest attraktive.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!