LIKE FORELSKET: Silje Norendal og ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen gleder seg til å bli mann og kone.
LIKE FORELSKET: Silje Norendal og ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen gleder seg til å bli mann og kone. Foto: Skjermdump / Instagram

Underholdning

Silje Norendal ser frem til bryllup i 2020: - Følte meg ti kilo lettere da Alexander fridde

Toppidrettsutøverne Silje Norendal og Alexander Bonsaksen får ikke mye tid til hverandre i vinterhalvåret. Desto sterkere var det for Silje da Alexander spurte om han kunne være hennes for alltid.

Publisert Oppdatert

Da Silje Norendal (25) takket ja til å være med i årets sesong av «71° nord – Norges tøffeste kjendis», var det en mangeårig drøm som gikk i oppfyllelse.

Tidligere har det ikke passet å delta for snowboardstjernen.

– Jeg hadde en veldig lang sesong i fjor, og jeg trengte derfor en liten pause fra snøen. Dermed var tidspunktet perfekt. Jeg er egentlig ikke et naturmenneske – jeg er ikke veldig glad i å gå på tur eller å sove i telt – så dette var en fin måte å utfordre meg selv på, forteller Silje til Her og Nå.

Snowboardesset forteller at den største utfordringen under deltagelsen var ikke å få tid for seg selv.

– Det å være sammen med folk 24/7 var nok min største utfordring. Jeg liker å ha litt tid for meg selv. Det beste jeg vet er å ligge alene på sofaen hjemme. Men det var veldig deilig og befriende å leve uten sosiale medier og telefon. Vi trengte ikke å tenke på noe annet enn hva vi leste av oppgavetekster. Jeg sitter egentlig altfor mye på telefonen og PC-en, men nå er jeg blitt litt flinkere til å legge fra meg mobilen, forteller
hun.

Les også: 10 ganger Silje Norendal så fantastisk ut

<b>PÅ TV:</b> – Jeg koste meg og hadde helt fantastiske opplevelser. Nå ser jeg annerledes på friluftsliv, sier «71° nord»-aktuelle Silje.  
PÅ TV: – Jeg koste meg og hadde helt fantastiske opplevelser. Nå ser jeg annerledes på friluftsliv, sier «71° nord»-aktuelle Silje.   Foto: Bård Basberg / TV Norge

Planlegger bryllupet

I februar tok 25-åringen VM-sølv i slopestyle, men ved siden av idretten er hun i full sving med bryllupsplanlegging sammen med forloveden, ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen (32).

– Vi skal gifte oss neste år, så fremover blir det ganske travelt. Men det er gøy å planlegge bryllup. Jeg og mamma skal snart til Italia for å se på et potensielt lokale. Jeg har sett på mange muligheter og fant et sted der som traff godt. Vi skal sjekke om det er like fint som det ser ut på bildene, så jeg tror det blir et Italia-bryllup, sier Silje og smiler.

Det var i juli i fjor at Alexander gikk ned på kne etter at de hadde vært kjærester i fem år. Det er Silje som står for mesteparten av planleggingen.

– Han tror han er involvert. Alexander er en type som vil være med på alt, men jeg tror han har skjønt at det er veldig mye jobb å arrangere et bryllup. Det viktigste for ham er at det blir en veldig stor fest, og at alle har det gøy. Han blir jo informert om alle store avgjørelser, men for ham er det viktigere å stå for festdelen, så står jeg for alt det andre, forklarer Silje.

Gleder seg til å bli flere

Snowboarderen, som har vunnet X-Games fire ganger, forteller at paret har sett lite til hverandre i årene de har vært kjærester ettersom de begge er aktive idrettsutøvere.

Derfor gjorde det ekstra godt å få forlovelsesringen på fingeren.

– Det føltes litt annerledes. Nå er det oss to, og vi må komme oss gjennom potensielle utfordringer. Nå er det liksom ikke noen vei ut av det, men det er en deilig følelse. Vi ser hverandre ganske lite, men nå kommer vi til å tilbringe resten av livet sammen. Da han fridde, var det som om ti kilo bare forsvant. Da visste jeg at det var oss to. Nå ser jeg bare frem til å tilbringe mer tid sammen hvor vi kan ha hverandre litt mer i fokus.

SPORTY PAR: Mens Silje er en av verdens beste snowboardkjørere, er Alexander ishockeyproff med både OL- og VM-deltagelse på merittlisten. De møttes første gang på Olympiatoppen.
SPORTY PAR: Mens Silje er en av verdens beste snowboardkjørere, er Alexander ishockeyproff med både OL- og VM-deltagelse på merittlisten. De møttes første gang på Olympiatoppen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Somrene har alltid vært viktig for det vakre paret, da det er tiden de begge har fri fra sine karrierer.

– Sommeren er gull for oss, det er det som betyr alt. Vi har noen planer i sommer som innebærer bare å være meg og han, det blir veldig fint. Så håper jeg at vi får litt mer tid sammen om ikke altfor lenge.

Silje avslører at de håper på familieforøkelse en gang i fremtiden.

– Det håper jeg vi får, men akkurat nå går det veldig bra på snø, så jeg kommer til å holde det gående en stund til. Men jeg gleder meg absolutt til det nye kapittelet med å prøve å skape en familie.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!