Foto: SMN

Sex og singelliv A til Å

Dette er Sex og singelliv, pluss litt til.

Publisert

(SIDE2:)Det er en uke igjen til premieren på «Sex and the City 2», serien som endte opp ned på mange kvinners liv og syn på seg selv på 2000-tallet. Av den grunn har også serien blitt litt latterliggjort - for det var jo bare TV, liksom.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/en_US/all.js'; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Men damene satt klistret til serien som mannfolkene ikke ville innrømme at de så på. Og det overrasket derfor også mange (mannlige) sjefer i Hollywood da den første filmen slo så massivt an som den gjorde. Og når ting slår an i Hollywood, så kommer det gjerne mer.

4. juni er premiere for den nye norske filmen.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Sjekk vår sex og singelliv-liste fra a til å:

A er for Aidan
Aidan er Carrie Bradshaws eksforlovede, mannen som hun holdt sammen med en god stund i perioden mellom Mr. Big. Men Aidan, som var en riktig anstendig mann, ble til slutt lei av den vinglete Carrie. Men han dukker opp igjen i «Sex and the City 2», i selveste Abu Dhabi. Aidan spilles av John Corbett.

B er for Blahnik
Som i Mahnolo Blahnik. Skodesigneren ble virkelig satt på kartet i og med at kreasjonene opptre som Carrie Bradshaws yndlingssko i serien.

C er for Carrie
Hovedpersonen og en av de toneangivende stemmene til hvordan serien og filmene er blitt. Sarah Jessica Parker er ikke bare Carrie Bradshaw, men også «Sex og singelliv»s produsent og dermed har hun mye makt, sammen med serieskaper Michael Patrick King.

C kan også stå for Charlotte og det kan stå for Cosmopolitan, drinken som fikk et enormt oppsving etter at verdens kvinner så Carrie og co. på bar.

D er for Dior
Dior er sammen med flere andre designere sterkt representert, spesielt i den nye filmen.

E er for emosjoner
Og følelser har Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha nok av - selv Samantha som gjør sitt beste for å skjule dem. Ofte godt kombinert med

F er for feminisme
Noen vil mene «Sex and the City» er moderne feminisme i mengder. Andre vil si at serien representerer et stort tilbakesteg for feminismen og heller fokuserer på en ytre verden der kjoler, designersko og jakten på å glede menn står i høysetet. Den debatten foregår ennå.

G er for Goldenblatt
Harry Goldenblatt (Evan Handler) er Charlotte Davis' hyggelige ektemann som hun til slutt endte opp med etter først å ha forsøkt seg med Kyle Machlaclan som skiftet beite til en frustrert frue i «Desperate Housewives».

H er for homofile venner
Michael Patrick King som skriver serien er homofil, og serien har fått ros for at den faktisk behandler homofile både med respekt og en lun humor. Carrie beste venn, Stanford, er homofil.

I er for «I couldn't help but wonder»
Setningen som Carrie Bradshaw ofte bruker i sine spalter når hun skriver om singellivet i New Yorks verden.

J er for John
Det tok faktisk flere år før vi fikk vite hva Mr. Big, eller Chris Noths rollefigur, faktisk het. Navnet var John og ble helt tilfeldig uttalt først i den første filmen.

K er for King
Som i Michael Patrick King. King er mannen som har skrevet de fleste av episodene til «Sex og singelliv», og også stått bak de to filmene som er laget.

L er for Louise
Louise var Carrie Bradshaws assistent i film nummer en, sympatisk spilt av Jennifer Hudson. Ulikt Carrie valgte dog Louise i slutt av film en å forlate New York for et roligere liv på landet med sin mangeårige kjæreste - dog med en designerveske på kjøpet.

M er for Miranda
Cynthia Nixons rollefigur Miranda er sammen med Kim Cattrall de mest innbitte karrierekvinnene. Men Nixons Miranda er også den første av kvinnene som får barn. I film nummer to hadde hun fått to barn og slet med å forene den strenge advokaten Miranda med tobarnsmoren. I den nye filmen har hun valgt å bli hjemmeværende.

N er for New York
Serien ble spilt inn i New York og er en av de lengste seriene som er spilt inn nesten helt og holdent i byen. Hollywood er mestre i å jukse, nemlig at det meste foregår på et sett i Los Angeles, mens utendørs scener er tatt fra The Big Apple - eller Universal studios gater.

O er for orgasmer
Sjelden har en serie inneholdt så mange orgasmer i hver episode.

P er for Paris
Selv om «Sex og singelliv» stort sett holder til i New York, hadde Carrie et kort avhopp til Paris der hun fulgte etter sin kjæreste Aleksandr Petrovsky, spilt av den tidligere verdenskjente ballettdanseren Michael Baryshnikov.

Q er for Q&A
En spørsmålsform Carrie Bradshaw ofte bruker når hun i spaltene skriver om hva hun og venninnene opplever av New York og menn i særdeleshet i sin ukentlige spalte.

R er for Richard
Richard Wright er en av Samanthas mest langvarige forhold i serien. De to er en alen av samme stykke, det vil si at de begge har sine egne foretak som de setter før noe annet. Men jammen opplever de ikke det samme som andre løst tilknyttede par, - på et tidspunkt vil den ene noe mer.

S er for seksualitet
Den kvinnelige sådan. Siden «Sex and the City» ble produsert for HBO gjorde dette at serien kunne vise sexscener på en litt mer vovet måte enn andre TV-serier som ikke er kabel-TV. Serien har også fått skryt fordi den så helt og holdent viser seksualitet fra kvinners side og på kvinners premisser (hevder noen).

S kan også stå for Stanford Blatch eller Willie Garson, som han heter. Stanford har vært Carries trofaste venn gjennom tykt og tynt i alle sesonger og første film. Han dukker også opp, i mer lykkelige omstendigheter, i film nummer to.

T er for toy boy
Jason Lewis fikk rollen som mannlig modell og Samanthas svært mye yngre elsker i serien. Men Michael Patrick King og hans manusskrivere valgte å gjøre om flørten til et fast forhold der Lewis Smith Jerrod faktisk viste seg som den mest modne av dem.

Foto: Smn

U er for undergrunnen
Et kommunikasjonsmiddel i New York som Carrie Bradshaw unngår for enhver pris.

V er for Vogue
Motemagasinet som Carrie leser som en bibel og som også tilbød henne en fotoseanse da hun skulle gifte seg med Mr. Big.

W er for Vivienne Westwood
Den kjente og særegne designeren designet Carrie Bradshaws brudekjole da hun giftet seg med Mr. Big.

SE VIDEO AV SEX AND THE CITY 2

video_embed(13091,1);

X for X-rated
Da «Sex and the City» kom, omtalte den dildoer og menn så frittalende at flere TV-kanaler som hadde kjøpt serien erklærte at den ikke kunne vises før sent på kvelden.

Y står for yngre kvinner
Et skjellsord blant Sex og singelliv-venninnene og et tema som er stadig oppe til debatt. Ikke at alle ønsker at de var yngre, men at de mistenker at deres menn har seg med yngre modeller. Mr. Big endte til og med opp med å gifte seg med en - og hun var faktisk også modell.

Z er for zzzz
Siden serien var så vovet, begynte den sjelden før sent på kvelden, noe som gjorde at mange var trøtte dagen derpå.

ÆØÅ står for Samantha
Den mest høylytte og mest seksuelt utagerende kvinnen i hele «Sex og singelliv»-universet.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!