Underholdning

The Haunting of Hill House: Se traileren til høstens skumleste serie fra Netflix

Klassisk roman om «USAs mest hjemsøkte hus» videreføres i ny serie. Trailer øverst i saken!

Publisert Oppdatert

Det er høst og det betyr tid for grøssere på TV og film. Netflix' bidrag denne høsten er den dystre The Haunting of Hill House, som slippes 12. oktober på den norske versjonen av streamingtjenesten.

Sent forrige uke ble den offisielle traileren sluppet, og det er ikke noen tvil om at det venter søvnløse netter for lettskremte som bestemmer seg for å sjekke den ut. Se traileren øverst i saken.

The Haunting of Hill House er basert på Shirley Jacksons roman fra 1959 med samme navn, og er en «moderne tolkning» av boken.

Må konfrontere gjenferd fra fortiden

I serien følger vi en søskenflokk som vokste opp i «USAs aller mest hjemsøkte hus» - Hill House.

Nå har søsknene blitt voksne, og når en tragedie rammer familien, blir de tvunget sammen igjen, heter det i en pressemelding fra streamingtjenesten.

Promo for The Haunting of Hill House.
Promo for The Haunting of Hill House. Foto: Netflix

«Familien må omsider konfrontere spøkelsene fra fortiden, hvorpå noen fremdeles lusker i bevisstheten, mens andre forfølger skyggene fra Hill House.»

Det er Mike Flanagan som har skapt, regissert og produsert serien. Hans tidligere prosjekter består blant annet av Hush, Oculus og Gerald's Game.

På rollelisten finner vi navn som Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser og Oliver Jackson-Cohen.

GRØSSER: Fra Netflix' nye tolkning av The Haunting of Hill House.
GRØSSER: Fra Netflix' nye tolkning av The Haunting of Hill House. Foto: Netflix

Netflix har lykkes med flere av sine tidligere grøsserserier, blant dem den hyllede Stranger Things, antologiserien Black Mirror og tyske Dark. Nå er vi spente på om en reinspikka grøsserserie kan få samme suksess!

Les også: Nakenskandale og sex med stesønnen. Gloria Grahame var 50-tallets Kardashian

Bejublet bok

Romanen om Hill House regnes som en av de beste spøkelsesromanene fra 1900-tallet, og har av Wall Street Journal blitt betegnet som en av de beste «hjemsøkt hus»-historiene noensinne. Jackson anses i tillegg som en stor inspirasjonskilde for blant annet skrekk-kongen Stephen King.

I boken følger vi doktor filosofi, Dr. John Montague, som undersøker overnaturlige fenomener. Han leier Hill House, som er kjent for å være hjemsøkt, og inviterer en rekke personer som tidligere har opplevd overnaturlige fenomener for å undersøke historiene som eksisterer om huset.

Personene som sier ja til å komme er den unge kvinnen Eleanor, som har tatt seg av sin invalide mor store deler av sitt liv, kunstneren Theodora og Luke Sanderson, arvingen til huset. Alle de fire personene begynner etter kort tid å oppleve merkelige hendelser i huset, blant annet stemmer fra ingensteds, gjenferd i gangene på nattestid og skriblerier på veggene.

Kvinner i hovedrollene

Shirley Jackson ble best kjent for sine verker innenfor horror- og mystikk-sjangeren. Hun skrev seks romaner, to memoarer og over 200 korte historier i løpet av sin to tiår lange karriere som forfatter. Jackson var opprinnelig fra San Fransisco, men studerte i New York og bosatte seg senere i Vermont sammen med bokanmelder-ektemannen Stanley Edgar Hyman. Hun døde av hjertestans i en alder av 48 år i 1965.

- Det er noe tidløst over arbeidet hennes. De føles ikke spesielle for sin egen era - det er ingen tegn på at historiene finner sted på 50-tallet og de føles moderne, har Ruth Franklin, forfatter av biografien om Jackson (Shirley Jackson: A Rather Haunted Life) fra 2016, tidligere uttalt til The Guardian.

På flere områder var Shirley Jackson forut for sin tid. Nesten samtlige av hovedkarakterene i bøkene hennes var nemlig kvinner.

- Du kan telle antallet mannlige protagonister på én hånd, sier Ruth Franklin.

- Arbeidet hennes dreier seg nesten utelukkende om kvinner og kvinners liv, og når verkene hennes kom ut, var hovedvekten av bokanmeldelsene skrevet av menn. Enten skjønte de ikke hva hun drev med, eller så anså de ikke historiene om kvinner som viktige.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!

blogg.no

Side2 Bildeshout

Promotion

Dette er blogginnlegg fra blogg.no hvor bloggerne har kjøpt seg plass her på forsiden av Side2.no gjennom bildeshout.
Dette er tilgjengelig for alle bloggere på blogg.no.