Rjoandefossen er en av fossene man passerer på reisen.
Rjoandefossen er en av fossene man passerer på reisen.

Sakte-TV-suksessen fortsetter

Nå kan du kjøre Flåmsbana på nett.

Publisert

(SIDE2): Nordmenn elsker sakte-TV. Konsepter som «Hurtigruten minutt for minutt» og «Bergensbanen minutt for minutt» har vært en stor suksess på NRK.

Førstnevnte varte i over 134 timer, og 2,6 millioner nordmenn så deler av sendingen. Senere ble sendingen kåret til verdens lengste direktesendte TV-dokumentar.

Nå kaster andre seg på trenden. Nestemann ut er reisenettstedet Expedia, som har laget «Virtuelle Flåm». Med hjelp av et 360º-kamera har de filmet en av verdens bratteste togstrekninger på vanlige skinner.

Turen begynner på Flåm stasjon, som ligger to meter over havet, og ender på Myrdal stasjon 867 meter over havet.

Charlotte Gogstad, talksperson for Expedia Norge.
Charlotte Gogstad, talksperson for Expedia Norge. Foto: (Expedia)

Du kan se hele turen nederst i artikkelen.

- Noe av det flotteste Norge har å by på

Charlotte Gogstad, talsperson for Expedia Norge, forteller at denne typen teknologi aldri har blitt brukt for å vise jernbanestrekningen før.

- Det har gjort det mulig for alle interesserte å bli vitne til nettopp hvorfor Flåmsbana er så populær som den er, sier hun, og fortsetter:

- Ved å reise langs denne strekningen kan noe av det flotteste Norge har å by på vises til et bredt publikum nasjonalt så vel som internasjonalt.

Bengt Hammer, markedssjef i Visit Flåm.
Bengt Hammer, markedssjef i Visit Flåm. Foto: (Visit Flåm)

Når ut til flere

Bengt Hammer, markedssjef i Visit Flåm, setter pris på at enda flere vil få oppleve reisen.  I år har over 900.000 personer tatt turen.

- Den bratte togturen er anerkjent som en av verdens vakreste togreiser, og fremstår i dag som en av Norges største og mest spektakulære turistattraksjoner, sier han.

Turen med Flåmsbana tar i underkant av 45 minutter. I videoen får du informasjon om stedene du passerer, og med musetasten kan du selv styre hvilken retning du vil se underveis.

Les også: Følger du båten minutt for minutt?

Les også: Se de morsomme klippene

Les også: Det morsomste sagt om Hurtigruten

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!