Foto: Amy Sussman/wwd/rex/shutterstock (NTB scanpix)

Så stor er formuen til Kim Kardashian

Og her får det mest kjente medlemmet av Kardashian/Jenner-klanen intektene sine fra.

Publisert

Midt oppe i styret med TV-serien Keeping Up With The Kardashians, sminke- og parfymelanseringer, nakenbilder og Instagram, er det lett å glemme at Kim Kardashian (37) ikke bare er et kjent fjest i underholdningsbransjen. Hun er også en businesskvinne til beinet - og dama er steinrik. 

Kim Kardashians nettoformue anslås å være 175 millioner amerikanske dollar, eller 1,4 milliarder norske kroner ifølge Celebrity Net Worth og Time

Man regner med at hun tjener rundt 50 millioner dollar i året (405 millioner norske kroner). 

(Saken fortsetter under bildet)

KJENT FAMILIE: Kim Kardashian (f.v.) sammen med deler av familien sin. Kendall Jenner, Bruce Jenner (nå Caitlyn Jenner), Kylie Jenner, Kourtney Kardashian og Khloe Kardashian. 
KJENT FAMILIE: Kim Kardashian (f.v.) sammen med deler av familien sin. Kendall Jenner, Bruce Jenner (nå Caitlyn Jenner), Kylie Jenner, Kourtney Kardashian og Khloe Kardashian.  Foto: Instagram

Suksess med mobilspill

Ifølge Forbes tjente Kim Kardashian 51 millioner dollar i 2017. 40 prosent av de totale inntektene hennes kom fra «Kim Kardashian: Hollywood» - det svært populære mobilspillet hun står bak. 

De resterende 60 prosentene av inntektene til Kim K kommer fra kommersielle samarbeidsavtaler med merker, Kimoji-appen, honorarer hun får for å vise ansikt på ulike arrangementer, sminkemerket hennes og inntekter fra Keeping Up With The Kardashians, hvor hun også er produsent. 

Contour-paletten hun lanserte sommeren 2017 ble utsolgt på tre minutter, og hun tjente med det flere millioner på bare noen timer, skriver Time

Ble berømt etter hjemmelaget sextape

Kim Kardashian startet karrieren som assistent og stylist for kjendiser, blant annet Paris Hilton - som hun også var bestevenninne med. 

Bare sjekk ut dette blinkskuddet av de to jentene i 2006: 

Foto: Jeff Kravitz / Contributor (Getty Images)

Etter at en hjemmelaget sexvideo med henne og den daværende kjærsten Ray J kom på avveie i 2007, ble hun berømt nesten over natten. På en tur til Mexico i anledning Kim Kardashians 23-årsdag, hadde eksparet tatt med seg et videokamera, og filmet Filmen anslås å ha blitt sett 150 millioner ganger, og er med dét den mest sette sextapen gjennom tidene. 

Opp gjennom årene har det vært mange kontroverser rundt filmen. Enkelte mener at mamma Kris Jenner har hatt noe å gjøre med lekkasjen, men Kim Kardashian har hele tiden hevdet at ingen i familien hennes har vært involvert i at filmen ble slupet på nett. Steve Hirsch, sjef for produksjonsselskapet Vivid Entertainment, som først la filmen ut på nett, sier ifølge Huffington Post at de fikk filmen av en tredjepart. 

I kjølvannet av sextapen skjøt Kim Kardashians karriere fart, og hun ble raskt et berømt navn. Etter hvert kom den etter hvert svært populære realityserien Keeping Up With The Kardashians på E!, som har fulgt Kardashian/Jenner-klanen fra 2007 og helt frem til i dag. 

View this post on Instagram

HAPPY SUNDAY 📷 KANYE

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

View this post on Instagram

After Party

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

View this post on Instagram

Yeezy Wave Runner 700 🌊

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!