TA SKRITTET: Å gå fra chatting og flørting digitalt og til det virkelige liv, har med tiden blitt ganske vanlig. I en ny kartlegging oppgir en av tre single at de møter noen de har truffet på nett minst en gang i måneden.
TA SKRITTET: Å gå fra chatting og flørting digitalt og til det virkelige liv, har med tiden blitt ganske vanlig. I en ny kartlegging oppgir en av tre single at de møter noen de har truffet på nett minst en gang i måneden. Foto: Westend61 / Getty Images

Dating

Så ofte treffer single noen de har møtt på nettet

Kartlegging fra datingapp ser på hvor vanlig det er å møte noen fra nettet i virkeligheten.

Publisert

For single der ute i 2018, finnes det et hav av muligheter for å treffe andre som også leter etter kjærligheten - eller bare er keene på å hooke opp. Vi har Tinder, Happn, Grindr, Bumble, Good Ones, Sukker og Match, for å nevne noe.

Men hvor vanlig er det å faktisk treffe noen fysisk som man har matchet og chattet med på en datingapp? Datingappen Happn har i den forbindelse gjort en undersøkelse blant brukerne sine om hvor mange som faktisk velger å date noen de har møtt på nettet.

I undersøkelsen kommer det frem at hver tredje person reiser på date med noen de har truffet på nettet en gang i måneden eller oftere.

Omtrent like mange, 32 prosent, oppgir at de dater noen de har truffet på nettet en gang i året.

20 prosent av de spurte sier de aldri reiser på date med noen de har truffet på nettet.

Les også: Dette er grunnen til at Tinder ikke fører til bra dater

- For de fleste unge single er det i dag en selvsagt måte å treffe nye mennesker på. Vi tror likevel det er viktig å se på datingapper som et verktøy. Ekte personkjemi oppstår ikke før man møtes i virkeligheten, sier Eugénie Legendre, global kommunikasjonsansvarlig i Happn, i en pressemelding.

Ingen grunn til å sitte å chatte for alltid, med andre ord! Ut på date, sier vi😉

I samme undersøkelse ble brukerne spurt om de var komfortable med å fortelle andre at de har truffet partneren sin på nett.

73 prosent av de spurte svarte at de selvfølgelig er komfortable med det, mens 19 prosent sier de ville være komfortable med det, men at det samtidig føles kunstig.

Les også: Tinder-tabben du aldri bør gjøre

Her er svarene i sin helhet

- Hvor ofte dater du noen du har truffet på nettet?

Hver dag: 2 prosent

Flere ganger i uken: 3 prosent

Én gang i uken: 6 prosent

Én gang i måneden: 19 prosent

Flere ganger i året: 32 prosent

Én gang i året: 18 prosent

Aldri: 20 prosent

- Ville du vært komfortabel med å fortelle andre at du har truffet partneren din på nettet?

Ja, selvfølgelig: 73 prosent

Ja, men det føles litt kunstig: 19 prosent

Nei, helst ikke: 6 prosent

Jeg ville aldri treffe noen på nettet: 0 prosent

Aldri: 1 prosent

Kartleggingen er basert på undersøkelse blant 2231 nordiske brukere på Happn. Av disse er 775 nordmenn. Undersøkelsen ble gjennomført i januar 2018 gjennom en nettbasert spørreundersøkelse.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!