HVOR LENGE BØR SEXEN VARE? Single nordmenn har i en ny undersøkelse svart på hvor lenge de mener at en sexakt skal vare. Illustrasjonsfoto
HVOR LENGE BØR SEXEN VARE? Single nordmenn har i en ny undersøkelse svart på hvor lenge de mener at en sexakt skal vare. Illustrasjonsfoto Foto: Lena Mirisola / Getty Images

Seksualitet

Så lenge mener nordmenn at sexen bør vare

Ikke så lenge som man kanskje skulle tro.

Publisert Oppdatert

Vi har skrevet om dette alltid like aktuelle temaet flere ganger tidligere, selvfølgelig fordi det dreier seg om et spørsmål mange lurer på:

Hvor lenge bør sex vare?

I en ny undersøkelse utført av YouGov på oppdrag fra Match har single nordmenn svart på sine sexpreferanser, og hvor lang tid i senga som er det ideelle.

Så lenge er nok

Ifølge en studie fra 2015, varer et gjennomsnittlig samleie omtrent fem minutter. Dette er da ikke inkludert eventuelt forspill og kosing etter selve sexen.

I den mest inngående studien på området oppga folk at de hadde sex i alt fra 33 sekunder til 44 minutter. Studien er fra 2005 og hadde 500 par fra Nederland, Storbritannia, Spania Tyskland og USA som testpersoner. Parene tok med seg en stoppeklokke inn på soverommet og tok (kun) tiden fra penetrering til utløsning. Gjennomsnittet havnet på 5,4 minutter, noe som stemmer ganske godt overens med studien fra 2015. Og hvorfor ingen har nevnt noe om en kvinnelig orgasme oppi alt dette - dét aner vi ikke.

Men hvor lenge ønsker folk egentlig at en sexakt skal vare?

Resultatene fra YouGovs undersøkelse viser at 15-30 minutter er nok for de fleste nordmenn. 24 prosent av de spurte oppga denne lengden som det mest ideelle.

15 prosent mener at en 30 minutter til en time er ideell varighet på et samleie.

Vil ikke ha sex hver dag

Og trodde du at flertallet vil ha sex hver eneste dag, må du faktisk tro om igjen.

Ifølge flertallet av de single i undersøkelsen, er sex en til tre ganger i uken det mest ideelle.

Forskjellen mellom kjønnene er heller ikke spesielt stor, men en av fire av de spurte guttene i undersøkelsen mener at sex 4-6 ganger i uken er det mest ideelle.

Det bør tas med i betraktningen at de spurte i undersøkelsen er single nordmenn og ikke noen i faste forhold. Spørreundersøkelsen ble gjennomført av 1004 personer i alderen 17-74 år i perioden 28. april til 8. mai.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!