<b>POPULÆR:</b> Robbie Williams har vært en av verdens mest populære artister helt siden han slo gjennom allerede som 17-åring.
POPULÆR: Robbie Williams har vært en av verdens mest populære artister helt siden han slo gjennom allerede som 17-åring.

Underholdning

På 90-tallet besto hverdagen til Robbie Williams av strippere og kokain. Nå har han snudd helt rundt

Alkohol, festing og narkotika. Slik var hverdagen til Robbie Williams i lang tid. Den verdenskjente artisten er ikke i tvil om at det å bli familiemann reddet både livet og karrieren.

Publisert Oppdatert

Robbie Williams (45) slo gjennom for fullt med boybandet Take That i 1991, men den enorme suksessen som fulgte ble for mye å takle for den da 17 år gamle gutten.

I takt med at populariteten økte ble fristelsene for store, og unge Robbie dyrket en livsstil som partyløve og misbrukte både narkotika og alkohol. I flere år slet stjernen med både depresjoner og misbruk. Først i 2006, da han traff sin nåværende kone, Ayda Field (39), kom vendepunktet.

Dette er Robbie Williams

Robbie Williams ble født 13. februar 1974 i Stoke-on-Trent i Staffordshire i England.

Han var bare 17 år gammel da han fikk sitt store gjennombrudd med boybandet Take That.

Han har også hatt stor suksess som soloartist, og har flere hits de siste tiårene.

Låter som «Angels», «Rock Dj», «Let Me Entertain You» og «Feel», for å nevne noen, er fortsatt svært populære.

– Bli edru eller dø, var beskjeden jeg fikk. Jeg skjønte at dette var mitt eneste valg, og gjorde noe med det. Ayda hjalp meg, og livet mitt er så utrolig mye bedre fordi hun er en del av det, uttalte han for to år siden til BBC.

Les også: Robbie: - Avhengig i 14 år

Måtte hjelpe ham opp

Kona husker godt hvordan Robbie hadde det da de møttes, men hun har tidligere uttalt at hun aldri vurderte å gi opp.

– Da vi møttes, måtte jeg hjelpe ham opp fra den mørkeste kjelleren, og til tider trenger han fortsatt min hjelp. Jeg kommer til å være der for ham så lenge jeg lever. Jeg sier det jeg mener, og lar ham få høre det. Det har hjulpet ham, sa hun i et intervju med Good Housekeeping i fjor.

LYKKELIGE: I 2006 møtte Robbie vakre Ayda Field for første gang. Fire år senere giftet de to seg og de er fortsatt stormende forelsket.
LYKKELIGE: I 2006 møtte Robbie vakre Ayda Field for første gang. Fire år senere giftet de to seg og de er fortsatt stormende forelsket. Foto: Rex Shutterstock / NTB scanpix

At de to møttes i voksen alder, er Ayda også veldig glad for.

– Hadde vi møttes i 20-årene, ville vi ikke vært sammen i dag. Da ville han drukket seg fra sans og samling, han ville vært utro og forholdet hadde vært ødelagt. Vi hadde likt hverandre, men vi ville ha ødelagt det på en eller annen måte. Vi ville i alle fall ikke vært lykkelig gift med tre flotte barn, sier hun i intervjuet.

<b>FAMILIEMANN:</b> Robbie Williams legger ikke skjul på at det å bli pappa har endret ham som menneske.
FAMILIEMANN: Robbie Williams legger ikke skjul på at det å bli pappa har endret ham som menneske.

Stormforelsket

I dag er Robbie en stormforelsket trebarnspappa, og han er klar på at papparollen har endret ham.

– På 1990-tallet besto hverdagen av strippere og kokain. Jeg levde rockestjerne-livet, la meg midt på natta og sov hele dagen. Nå er det salat og frokostblanding, og livet mitt er så mye bedre. Nå er jeg våken, selv om jeg er trøtt, sier han i et ferskt intervju med Daily Star.

Paret har fått barna Theodora (6), Charlton (4) og Colette (6 md.), og Robbie er ikke lenger redd for å falle tilbake til gamle vaner.

– Nå har jeg en kone som trenger meg, og ikke minst tre barn som trenger pappaen sin. Jeg har ikke lenger mange unnskyldninger for å drikke. Jeg er lykkelig, sier han til Daily Star.

Går i terapi

Støtten fra kona har vært uvurderlig for Robbie, men han har også funnet stor hjelp i terapien.

– Det ledet meg til noen veldig mørke plasser da jeg prøvde å selvmedisinere meg og glatte over hvordan jeg hadde det på innsiden. Jeg var nær ved å ikke være på denne jorda lenger og ville nok vært død uten terapi og rehabilitering, sa han i 2016 da han gjestet det britiske TV-talkshowet «Loose Women».

<b>RØRENDE:</b> Robbie var en av mange artister som stilte opp da det ble arrangert en minnekonsert for dem som ble rammet av terroren i Manchester i 2017.
RØRENDE: Robbie var en av mange artister som stilte opp da det ble arrangert en minnekonsert for dem som ble rammet av terroren i Manchester i 2017. Foto: Getty Images
MØRK FORTID: Robbie har aldri lagt skjul på at han har slitt med depresjoner, og dermed søkt trøst i alkohol og narkotika.
MØRK FORTID: Robbie har aldri lagt skjul på at han har slitt med depresjoner, og dermed søkt trøst i alkohol og narkotika. Foto: Rex / NTB scanpix

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!