Foto: Petter Solheim (Cappelen Damm)

Rivertonprisen til Chris Tvedt

Chris Tvedts «Dødens sirkel» har blitt kåret til fjorårets beste kriminalroman.

Publisert

(SIDE2:) Chris Tvedt er tildelt Rivertonprisen for beste norske krim 2010 for «Dødens sirkel».

Krevende intrige
«Vinneren av den 39. Rivertonprisen skiller seg ut. Absolutt ikke pga av valget av hovedpersonens yrke, men fordi forfatteren beskriver en klassisk reise i fornedrelse og om de slagene hovedpersonen må utkjempe for å renvaske seg selv,» skriver juryen.

Videre skriver de at han har skapt en intrige og en handling som er krevende for både hovedperson og leser.

«Slutten på historien overrasket oss alle. Det har vi i juryen likt godt!» skriver de.

Gyllen revolver
I «Dødens sirkel» skal forsvarsadvokat Mikael Brenne forsvare den profesjonelle forbryteren Hans Mikkelsen, kalt Grekeren. Samtidig tar han på seg oppgaven med å hjelpe en mann som mener han ble uskyldig dømt for et dobbeltdrap for tjuefem år siden. Sakene skal snart gjøre livet hans til et mareritt.

Rivertonprisen er en gyllen revolver som deles ut hvert år til en norsk forfatter. Den utdeles av Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening, Bokhandlerforeningen og De norske Bokklubbene. Det er Rivertonklubbens egen jury som kårer vinneren.

Chris Tvedt er fra Bergen og har tidligere praktisert som advokat. I dag er han forfatter på heltid. Han romandebuterte med «Rimelig tvil» i 2005, og har senere gitt ut fire bøker. Forsvarsadvokat Mikael Brenne har hatt hovedrollen i alle bøkene.

Vil du lese flere saker fra Side2? Lik oss gjerne på Facebook!